39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 7 trollen aanwezig, 19140 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 7 van 8 « Eerste  <  5 6 7 8 >

Sodom en Gomorra

Patrick Savalle (Patman) | 09-04-2009 09:00 | 20-04-2009 20:13 (23)

imageDit is een stukje voor de fijnproevers. Is het meer dan waard om even op je gemak te bekijken. Voor hen die serieus willen weten in wat voor historische tijden we leven en wat ons nog te wachten staat. De welbewuste plundering van onze welvaart. Fuck armoede, fuck ellende, alles is van ons. De volledige en totale corruptie van Wallstreet en co. is zo stuitend, de hebzucht is zo onvoorstelbaar, dat God® er destijds in een vergelijkbaar geval maar één oplossing voor had:

Toen liet de HEER uit de hemel zwavel en vuur neerkomen op Sodom en Gomorra en hij vernietigde die steden en de hele vallei, met de inwoners van al de steden en met alles wat er op het land groeide. De vrouw van Lot, die achter hem liep, keek om en veranderde in een zuil van zout. ’s Morgens vroeg ging Abraham naar de plaats waar hij bij de HEER had gestaan. Toen hij uitkeek over Sodom en Gomorra en over de hele vallei, zag hij dikke rookwolken van het land opstijgen als uit een smeltoven.

Alex Jones interviewt Max Keiser (analist van Al Jazeerah en BBC). Briljant. Ik waarschuw jullie, dit is niet voor de tere zieltjes. Dit is zo beyond wat jij en ik ons kunnen voorstellen. Dit is pure evil. Zonder schaamte. En mocht het voor jou momenteel nog wat abstract lijken, wees niet bang, uiteindelijk krijgen ook wij Nederlanders te maken met een diepe, diepe depressie. Zimbabwe here we come…

lees meer...

Het grote taboe van de economische crisis

Hans | 05-04-2009 06:00 | 20-04-2009 14:25 (77)

imageTijdens de G20-top werd veel gesproken over stimuleringspaketten, hervormingsplannen en verbeterd toezicht. Financieel deskundigen leggen ons op TV en internet de achtergronden en oorzaken van de crisis uit. Maar er is één onderwerp waar iedereen over zwijgt: er zijn Grenzen aan de Groei. De plannen om de economie uit het slop te halen komen neer op subsidie van produktie en subsidie op consumptie. Producenten van auto’s en andere consumptiegoederen worden door regeringen ondersteund. En banken worden geholpen om weer kredieten aan de industrie te verlenen. Daardoor kunnen auto’s en andere goederen goedkoper geproduceerd worden en komen binnen het bereik van grotere groepen mensen. Bovendien stimleren de overheden de consumptie door belastingmaatregelen (slooppremie op auto’s !!) en door massa-ontslagen te voorkomen. Het recept om uit de crisis te komen is de consumptie weer op gang helpen.

lees meer...

De G20 Rocks!

Donkerdoorn | 02-04-2009 16:28 | 07-04-2009 18:39 (57)

Het zal niemand zijn ontgaan. De leiders (plus JP Balkenende) van de twintig belangrijkste industrielanden (of landen die gewoon veel olie of geld hebben) zijn in London bij elkaar gekomen om „ons“, de wereldbevolking, een oplossing aan te bieden voor de puinhoop van de „kredietcrisis“. Kortom: meer poen smijten, iets met regels voor bonussen enzo en werken aan de zogenaamde New World Order. „Wereldwijde problemen hebben wereldwijde oplossingen nodig.“ Obama schudt Medvedev de hand, Gordon Brown kust Angela Merkel, Hillary Clinton staat met Sarkozy op de foto. Ondertussen wordt er op de straten van London een beetje rellerig gedaan, een bankje verbouwd en onvrede getoond. En eerlijk, tussen ons, gezegd: het interesseert de Zapruder redactie geen bal meer. Het zal allemaal wel. Sinds deze middag wordt er alleen nog maar driftig gegoogled. Pfffff.....politiek. Het is lente.. 

lees meer...

De Wallbama/Geithner 1 biljoen super rip-off

Donkerdoorn | 29-03-2009 15:04 | 30-03-2009 20:56 (10)

image De champagne kan weer in kratten worden aangesleept, de kaviaar weer uit het blik en de “bijvrouwen” mogen nog even blijven. Wallstreet lacht weer. Hun “man”, de Amerikaanse president Obama, functioneert buitengewoon als posterboy om miljarden aan belastinggeld naar het Amerikaanse financiële wezen over te pompen. De laatste bijeenkomst tussen Obama en zijn “handlers”, achter gesloten deuren uiteraard, was volgens de afgevaardigden van de banken dan ook “zeer constructief”. In de kantoren van BofA, Citigroup, Goldman Sachs en JPMorgan rollen de “executives” (CEO’s) nog altijd van het lachen over de vloer. De reden voor al deze vrolijkheid: het zogenaamde nieuwe “bailoutplan” van de Amerikaanse minister van Financiën Geithner “Public Private Investment Partnership” (PPIP). 

lees meer...

De kredietcrisis is een hoax

Hans | 25-03-2009 07:00 | 30-03-2009 08:53 (8)

imageAls de overheid een bepaald beleid of bepaalde maatregelen wil doorvoeren dan verzint men soms een vernuftige mythe.
De mythe wordt zorgvuldig uitgelegd aan de bevolking door deskundigen en gezagsdragers. De deskundigen zullen ook beweren dat de voorgestelde maatregelen noodzakelijk zijn. Dat ging zo met de plofmoslims van 9/11, de massavernietigingswapens van Saddam Hussein en met de klimaat-mythe van Al Gore. De huidige kredietcrisis is precies zo’n zelfde geconstrueerde mythe. In de afgelopen jaren werd de wereld geconfronteerd met dreigende schaarste aan grondstoffen. Analisten voorzagen een tekort aan fosfaat, olie werd steeds moeilijker te vinden en schrikbarend snel duur, aardgas- en steenkoolreserves bleken veel kleiner dan werd aangenomen. En dat precies op het moment dat een miljard Chinezen en Indiërs ook bij het Rijke Westen willen gaan horen. De grenzen aan de groei, waar de Club van Rome 35 jaar geleden voor waarschuwde, zullen binnen 10 jaar bereikt worden.

lees meer...

Hersenkronkel verantwoordelijk voor kredietcrisis

Antagonizer | 24-03-2009 13:17 | 03-04-2009 14:10 (29)

imageMet de huidige kredietcrisis in volle gang speelt er één vraag door ieders hoofd: had dit voorkomen kunnen worden? Op deze vraag volgen dan veel verschillende antwoorden, variërend van complexe financiële theorieën tot holistische beschouwingen die verklaren dat het geen kwestie was óf het mis ging maar wanneer. Maar achteraf kijk je een koe in de kont en de nog belangrijker vraag is: kunnen we een volgende keer voorkomen? Als je de huidige voortekenen ziet dan lijkt dat er niet op. De overheid strooit kwistig met miljarden om het ingestorte kaartenhuis weer een beetje overeind te zetten en te doen alsof dit een onvoorzien fenomeen betreft, terwijl de bankiers zich een slag in de rondte lachen en schaamteloos het belastinggeld opstrijken in de vorm van obscene bonussen en uitgaven. De reden waarom men massaal in deze kuil stapte heeft vooral te maken met hoe de menselijke hersenen in elkaar zitten. In tijden als deze richten de mensen zich in paniek toch weer tot de zogenaamde experts, ondanks de stierenpoep die ze ons eerder verkocht hebben. Volgens neurowetenschapper Gregory Berns, schijnen onze hersenen in slaap gesust te worden wanneer ze advies van experts ontvangen. 

lees meer...

Jij een kartonnen doos, wij de corporate jet

Patrick Savalle (Patman) | 24-03-2009 00:14 | 24-03-2009 14:41 (12)

imageDe tentcities in Amerika worden groter en groter. Voedselbanken hebben het drukker dan ooit. De belastingbetaler moet met biljoenen tegelijk opdraaien voor het instorten van legale piramidespelen. De hele wereldeconomie gaat onderuit en stort honderden miljoenen mensen in armoede. Pensioentjes verdampen. Staatsschulden lopen op. Hoe zou jij je voelen als jij aan de basis stond van al deze ellende? Klote? Schuldig? Verantwoordelijk? Welnee, mietje. Natte wind. Een beetje CEO denkt in zulke tijden aan een nieuwe zakenjet. En doe er meteen een beetje knappe hangar bij. Citigroup besloot 24 uur nadat ze 45 miljard aan reddingsgeld had ontvangen een Dassault Falcon 7X te kopen. JPMorgan besloot nadat ze 25 miljard aan reddingsgeld had gekregen dat de aankoop van twee Gulfstream 650’s wel op z’n plaats zou zijn. The “fastest,” “widest” and “most comfortable” private jet ever’ zegt de fabrikant. Obama dwong Citicorp inmiddels tot inkeer, maar de mensen bij JPMorgan zien het probleem niet zo. Chairman Jamie Dimon zegt dat hij niet kan begrijpen waarom corporate america zo’n slecht image heeft.  “When I hear the constant vilification of corporate America I personally don’t understand it,” Dimon said. Hij verdient 19 miljoen per jaar voor dit soort verlicht inzicht.

lees meer...

De kredietcrisis geholpen door de media?

Antagonizer | 13-03-2009 13:00 | 14-03-2009 21:49 (8)

imageThe United States of Obama verrast – of verast zo u wilt – de wereld regelmatig met onplezierige zaken: atoombommen, oorlogen of *kuch* een kredietcrisisje. Maar soms ook met leuke dingen. Dingen die we hier niet hebben, zoals een goed satirisch programma dat zaken scherp op de korrel neemt, of een nieuwsprogramma waar in interviews wél kritische vragen gesteld worden. De bloedeloze hap die we hier voorgeschoteld krijgen en die zijn daverende hoogtepunt kent in Pauw & Witteman, is niet alleen een belediging voor iedere persoon die kan ademhalen en tegelijk met de ogen knipperen, maar meer een zich langzaam verspreidend gif dat door het hele journalistiek sijpelt en ons gezond verstand doet afsterven; een soort Lekkerkerk voor de collectieve psyche zeg maar. Je kunt zeggen van de Yanks wat je wil, van hun syndicated networks en Big Corporation die er de dienst uitmaakt, maar ze presteren het om meer kritiek te leveren in één programma dan we hier op primetime in een troosteloos rondje zappen langs alle zenders mogen aanschouwen. De Daily Show, met anchor Jon Steward, heeft haar pijlen de laatste weken gericht op CNBC en dan voornamelijk op de financiële analisten aldaar. Deze “Wallstreet pundits” van de zender die zich de autoriteit noemt op het gebied van financieel nieuws, hebben de laatste maanden nogal lopen blunderen. Of was het nou glashard liegen? 

lees meer...

Hoe ziet een biljoen dollar eruit?

Patrick Savalle (Patman) | 13-03-2009 01:00 | 16-03-2009 23:19 (23)

Nu de monetaire crisis ook hier begint aan te zwellen, hebben grote getallen een geheel nieuwe betekenis gekregen in ons leven. Het filantropisch gemak waarmee Bos miljarden van ons zuurverdiende geld weggeeft aan frauderende grootkapitalisten maakt dat je elk besef van hoeveelheid en waarde neigt te verliezen. Omdat we inmiddels ook al dik ‘on the road to Zimbabwe’ zitten en we straks allemaal kruiwagens vol met geld kunnen bezitten (al die geldcreatie gaat uiteindelijk voor hyperinflatie zorgen, wacht maar tot ING-spaarders gecompenseerd moeten gaan worden en het fractional reserve monster zijn tanden echt gaat laten zien) dachten we bij Zapruder dat een cursus grote bedragen nu wel handig zou zijn.

Laten we klein beginnen. De stapel hieronder is een miljoen dollar.

image

Hebbes? Hoeveel zou dan een biljoen dollar zijn? Hier het antwoord. En bedenk dat het Amerikaanse volk een paar van die biljoentjes moeten gaan terugbetalen aan het buitenland. In de toekomst. Ooit. Begrijp je meteen waarom het allemaal niet meer gaat werken. Daarom maakt Obama er ook nog maar een paar bij. Die ook moeten worden terugbetaald. Aan iemand. Ooit. Noemt ‘ie een reddingsplan.

lees meer...

Tot zover……

Donkerdoorn | 06-03-2009 12:56 | 21-01-2012 12:50 (37)

image Nou, dat was het dan. Tot zover BV Nederland. VOC-mentaliteit of niet, de AEX is vandaag door de 200 puntengrens gegaan. ING en AEGON, ooit vlaggenschepen van het Damrak, liggen in de ramsch. Koningin Beatrix houdt zich aan een goede familietraditie en checked uit richting Argentinië. Speelgoedpop Barbie verhuist naar China. Jan-Peter, Piet-Hein en Wouter proberen ondertussen nog te redden wat er te redden valt voor hun corporate vrinden. Kortom: loonmatiging om bedrijfswinsten te beschermen, en snijden in de zorg en zorgverzekering om u nog meer te laten betalen voor minder. Ausgeplüscht. Feest voorbij. Lees de survivalgids nog even vlug door. De komende uren liggen nog voldoende 3 kilo zakken rijst bij de Aldi, in het weekend kunnen de eerste tekorten ontstaan. Tickets Brazilië liggen nu nog rond de 650 Euro. 

lees meer...

Kredietcrisis verbergt energiecrisis, of lijkt dat maar zo

Hans | 04-03-2009 07:00 | 08-03-2009 13:06 (16)

imageTwee weken geleden heb ik op deze plaats uitgelegd dat de effecten van de kredietcrisis wel wat lijken op de effecten van een dalende olieproduktie na peakoil. Er wordt dit jaar minder olie verbruikt. Er wordt minder gevlogen en minder gereden, terwijl de brandstof een stuk goedkoper is dan vorig jaar.
Is het toevallig dat de economische recessie lijkt op de afname van de welvaart na peakoil of is er meer aan de hand?

lees meer...

De lente van rellen (deel 1)

Donkerdoorn | 01-03-2009 12:12 | 03-03-2009 03:12 (22)

image De wereld maakt zich op voor confrontatie. Tussen bevolking en (politieke) elite, tussen naties onderling en tussen de opkomende, nieuwe machtsblokken en de oude, gevestigde orde. Oude systemen, zoals het bank/fiatgeldsysteem, petrodollarsysteem, systeem van volksvertegenwoordiging, liggen onder vuur, worden in hun bestaan bedreigd of zijn domweg failliet verklaard. Helaas voor ons, de mensen die in deze tijd leven, gaan grote (maatschappelijke) veranderingen hand-in-hand met geweld en onrust. Het oude zal zich weren tegen het nieuwe, en het “oude” is verdomd goed voorbereid op wat komen gaat. Het voelt nog veilig hier achter de dijken maar de orkaan komt. Onverbiddelijk. *deel 1 van 2*

lees meer...

De veilige banken van Bos zijn onzin

Patrick Savalle (Patman) | 17-02-2009 08:03 | 24-02-2009 21:21 (20)

imageErgens tussen de borsten van Britney Spears, de liefdesperikelen van Madonna en het gebruikelijke geneuzel over BN-ers en vergelijkbare wannabe’s had de Telegraaf het volgende bericht verstopt. Het leek op serieus nieuws en daarom gaan we er serieus op in.

Bos bekijkt ’veilige banken’

Minister Wouter Bos (Financiën) onderzoekt of er speciale veilige banken voor spaargeld moeten komen. Dat zei hij tijdens een gastcollege aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de financiële crisis. Bos zei serieus te kijken naar de opzet van de Duitse Sparkasse waarvan mensen weten dat hun centen geïnvesteerd worden zonder al te veel risico’s.

Voor hen die om wat voor oncontroleerbare emotie dan ook deze meneer Bos toch nog vertrouwen, hebben we advies. De banken die Bos onderzoekt, zijn namelijk per definitie niet veilig. Meneer Bos roept maar wat. De veiligheid van een bank wordt niet zo zeer bepaald door waar de bank het spaargeld in investeert, als wel door het onderliggende monetaire principe.

Er is maar één veilige soort bank en dat is een full-reserve bank. Totdat meneer Bos deze optie overweegt, zal uw spaargeld nergens zo veilig zijn als onder uw matras.

lees meer...

De olieprijspiek van 2008. Whodunnit ?

Hans | 04-02-2009 07:00 | 06-02-2009 17:55 (7)

In 2008 steeg de olieprijs naar een record van $147 per vat om vervolgens weer in elkaar te donderen naar $40 per vat. Dat was duidelijk niet alleen te wijten aan een gestegen vraag uit China en India. Het was ook niet de schuld van de OPEC, die stiekum de kraan dichthield. De belangrijkste oorzaak van de snelle prijsstijging was speculatie.image
Decennialang had de OPEC (lees Saoedie-Arabië) een reserveproduktie-capaciteit. Als men wilde (of als de familie Bush het vroeg), kon Saudi-Aramaco de oliekraan op het veld Ghawar wat verder open zetten en iedere dag 1 miljoen vaten extra op de markt gooien. Maar in de laatste jaren nam het binnenlands olieverbruik in de OPEC-landen toe. Er bleef minder over om te exporteren. In andere landen, Indonesie, Mexico en het Verenigd Koninkrijk piekte de olieproduktie en daarna was er ieder jaar minder te exporteren. De wereldwijde vraag naar olie werd ongeveer gelijk aan de wereldwijde produktie. De prijs van olie begon te stijgen.

lees meer...

Amerikaanse PR-neger gaat de economie opblazen

Patrick Savalle (Patman) | 02-02-2009 11:30 | 03-02-2009 20:40 (30)

imageDe gloednieuwe woordvoerder van een - vooral de laatste tijd - in versnellend tempo rijker wordende elitie heeft aangekondigd de failliete boedel van diezelfde elite te gaan redden. Kost de belastingbetaler niet heel veel. Stel je voor al het geld dat alle Amerikaanse oorlogen hebben gekost, de Amerikaanse revolutie, de oorlog van 1812, de burgeroorlog de Spaans-Amerikaanse oorlog, WW I en II, Korea, Vietnam, Irak en Afghanistan, Panama en Kosovo en nog een aantal kleinere conflicten. Tel daarbij op het geld dat het Apollo-ruimtevaartprogramma heeft gekost en doe er nog wat kleingeld bij, zoals de kosten een Marshall-programma. Zoveel geld plus nog een beetje gaat changling Obama uit het niets toveren om z’n gulle campagnedonoren tegemoet te komen. Stel je ook eens voor hoeveel arbeid het Amerikaanse volk daar in de toekomst voor moet gaan leveren, om het weer terug te betalen, bovenop natuurlijk hun nog veel grotere schuld aan het buitenland. Trouwens zei ik daar Amerikaanse volk? Door de gigainflatie die deze grap gaat opleveren, gaat elke dollar-bezitter hier aan mee betalen. Leuk als je weet dat de dollar de reservemunt is van zowat de hele wereld.

Omdat het niet zo heel veel geld is, en omdat het laatste reddingsgeld ook al in een zwart gat is verdwenen, is er ook geen controle nodig.

Wil iedereen die denkt dat dit allemaal goed gaat aflopen nu zijn hand opsteken?

lees meer...

Get ready for the MC Obama show!

Antagonizer | 19-01-2009 16:22 | 24-01-2009 12:37 (82)

imageMorgen is het dan zo ver: Barack Hussein Obama wordt geïnstalleerd als de 44-ste president van de USSA. Een historische installatie, aangezien hij de eerste zwarte president wordt. Maar Obama’s aantreden is niet het enige unieke event. Hij is wellicht ook de eerste president die zijn presidentschap volledig heeft gekocht, als je kijkt naar de afgrijselijke sloot geld die hij er tijdens zijn presidentscampagne doorheen joeg. Van de kleine 800 miljoen dollar die hij in korte tijd bij elkaar lulde, spendeerde hij ruim 700 miljoen in zijn campagne (kennelijk durfde hij het truukje met de Diebold spelcomputers stemcomputers niet te herhalen). Het was een obsceen grote hoeveelheid geld die de verliezende kandidaat McCain compleet in de schaduw zette. Met veel kleine donaties van burgers, grote zakken geld van Wallstreet en forse giften van de Hollywood royalty kon Obama zijn ticket naar het Witte huis kopen. En daar stopt de Hollywood-connectie niet, want het is duidelijk dat Obama veel geleerd heeft van de showbusiness. Was Reagan de acteur die van het witte doek naar het Witte Huis ging en zo al Hollywood en politiek met elkaar verbond, nu is er “Master of Ceremony” Obama die al zijn Hollywoodconnecties en Wallstreetfondsen zal gebruiken om de komende vier jaar een ongekende show op de planken te brengen. Get ready for the Obama show!

**UPDATE** 21 januari 2009: check deze website met de Obama Beloftemeter om te zien wat er allemaal terechtkomt van de “Change”

lees meer...

Analyses wijzen erop dat de dollar binnen enkele maanden kan instorten

Patrick Savalle (Patman) | 06-01-2009 18:00 | 18-03-2009 22:30 (121)

imageWe schrijven al jarenlang dat het huidige systeem van petrodollar-cycling eindig is, net als dat we al jarenlang schrijven dat onze huidige monetaire systeem niet houdbaar is. Het ziet er naar uit dat we gelijk gaan krijgen, en dat is maar goed ook want beide systemen zijn extreem schadelijk voor de welvaart op aarde.

Het is niet dat wij over bijzondere gaven beschikken om dit te kunnen zien. Iedereen die niet wordt gehinderd door de beperkingen van een economische of vergelijkbare academische opleiding, kan het zelf ook zien.

De eerste die eraan zal moeten geloven, is Amerika, dat is al jaren een wandelend lijk dat zelf nog niet in de gaten heeft dat het dood is. Hun buitenlandse schulden zijn zo groot, dat vele generaties na de huidige daar vrijwel al hun welvaart voor zouden moeten inleveren. En dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Zo’n land maakt nog liever oorlog dan dat ze in armoede moeten leven. We beschrijven de steeds sterker wordende fascistische uitingen van dat land al jarenlang als de laatste stuiptrekkingen van een rijk in compleet verval, maar nu zijn ook de getalletjes en statistieken onze well educated *kuch* guess gaan ondersteunen.

‘Als voortekenen ons niet bedriegen’ …is het nu snel klaar met de dollar en de wereld zoals we die nu kennen. Omdat we ons er terdege van bewust zijn dat we vaak negatief zijn, zullen we snel komen met oplossingen. Echte, bruikbare oplossingen, die de normale werkende mensen kan losweken van het ondergaande bankenstelsel en hun nepgeld. Maar eerst nog een ouderwets cool doomverhaal. Amerika gaat eraan. En wij ook.

lees meer...

Financiële derivaten, levensgevaarlijk !

sxeptix | 22-12-2008 14:00 | 27-12-2008 23:02 (72)

image

Op Zaplog en andere sites wordt veel geschreven over het kwaad wat schuilt in fractional reserve banking. Dit systeem is discutabel maar heeft ons anderzijds ook veel daadwerkelijke welvaart gebracht. De huidige ellende is veel meer te wijten aan een ander fenomeen: de derivaten.

Een derivaat is eigenlijk een afgeleid product. Er zijn verschillende vormen. Een voorbeeld is de CDS, de Credit Default Swap. Dit is een soort verzekering tegen het niet afbetalen van een schuld. Een bank leent geld uit om een huis te kopen. Er bestaat een risico dat dit niet terugbetaald zal worden. Om dit risico af te dekken moet een bank dus reserves aanhouden. Nu was tot voor kort dit risico niet zo groot.

Als de hypotheek niet terugbetaald werd, nam de bank het huis in beslag, verkocht dat en zo werd het overgrote deel van het uitgeleende geld teruggehaald. Bovendien waren er maar weinig mensen die hun hypotheek niet meer betaalden.

lees meer...

Lenen en sparen kan ook zonder banken

Patrick Savalle (Patman) | 10-12-2008 14:00 | 20-04-2009 14:19 (47)

imageDat banken kwetsbare organisaties zijn, is inmiddels iedereen keihard duidelijk aan het worden. Voor mensen die destijds de moeite namen zich te informeren, kwam het niet als een verrassing. Banken zijn namelijk per definitie instabiel, wat Wouter Bos ook zegt. Het systeem heeft nooit gedeugd en iedereen, echt iedereen die een beetje zat op te letten zag deze crash van verre aankomen. Het post Bretton-woods systeem waarin schuld (toekomstige welvaart) ging dienen als dekking was vanaf dag één eindig. We hebben het tot in de treuren uitgelegd, ook al ver voordat het systeem vastliep.

Banken waren dus altijd al onveilig en nu het monetaire systeem is vastgelopen (ons geld is letterlijk kapot) en alleen nog maar met kunst en vliegwerk draaiende zal kunnen worden gehouden, zal het nooit meer echt veilig zijn om je geld naar de bank te brengen. Op dit moment is de situatie zodanig, dat als er een grote bank omvalt, er geen redden meer aan is. Elk ‘reddingsplan’ kan dan uitmonden in hyperinflatie. Gelukkig is het ook heel goed mogelijk te bankieren zonder banken. Zelfs / juist als straks het systeem echt instort!

Update: dit artikel verscheen zojuist ook op Frankwatching.nl

lees meer...

Even een update van Wouter

sxeptix | 02-12-2008 00:19 | 11-12-2008 18:33 (16)

imageHoe gaat het met onze beleggingen ?

Anderhalve maand geleden heeft Wouter Bos namens U en mij 10 miljard van onze zuur verdiende centjes uit de toekomst alvast uitgeleend aan ING. Twee weken later was ook verzekeraar Aegon de gelukkige ontvanger van een slordige € 3.000.000.000. Kort daarvoor hadden we met z’n allen voor ongeveer 17 miljard euri ook al een bankje aangeschaft bij onze zuiderburen (Meubelcentrale Heijlen uit Peer?). De deal met Fortis zorgde direct al voor kopzorgen. Er moest vrijwel direct al € 50.000.000.000 aan schuld afgelost worden waardoor de teller al richting de 70 miljard schoot. Allerlei vervelende partijen wilden een rechtszaak beginnen

Maar niet getreurd, we bedenken een ietwat andere constructie en gaan het volk voorhouden dat we met hun centjes een paar werelddeals gaan sluiten, moet Wouter gedacht hebben.

lees meer...
pagina 7 van 8 « Eerste  <  5 6 7 8 >
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux