39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 6 trollen aanwezig, 17641 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 3 van 11 « Eerste  <  1 2 3 4 5 >  Laatste »

Heel Europa? Nee…….

Donkerdoorn | 13-12-2011 14:24 | 16-12-2011 07:59 (2)

image Zo werd Europa dus volledig onderworpen aan de neofeodale agenda van het door de banken-lobby geregeerde Brussel. Heel Europa? Nee.....zoals bijna altijd hield het rotsachtige piratenschip in de Noordzee genaamd Groot-Brittannië dapper stand. Engeland wil niet meedoen met de Europese consolidatie. In opdracht van The City, de financiële corporatistische enclave in London waar zelfs queen Elisabeth moet buigen, sprak premier Cameron zijn “nee” uit tegen veranderingen in EU-verdragen. Als een dol geworden kleuterschool bedreigen de EU-stromannen nu het weerbarstige land. “De eeuwige “korting” van het VK op EU-bijdragen moet worden afgeschaft.” Want: “dit heeft de Europese belastingbetaler genoeg gekost” (alsof de “Euro-redding"/Europese mega-banken-bailout niets kost). “Ik praat vandaag geen Engels”, en andere, zoals gebruikelijk bij tegenstand bij project Europa, bijzonder volwassen reacties en bedreigingen. Vooral het feit dat Cameron het opneemt voor “zijn” bankensector wordt de Britten kwalijk genomen. “Zo kan geen einde worden gemaakt aan het speculeren van banken”. Briljante doublespeak, want alle maatregelen ter “redding” van de Euro zijn niets anders dan het overpompen van gemeenschapsgelden richting grootbanken. In dit spel proberen Merkel en Sarkozy tussen neus en lippen door ook nog eens de door het “Finanzkapital” geregeerde Europese “superstaat” uit de grond te stampen. 

lees meer...

Een rondje Goldman Sachs met Zap

Donkerdoorn | 22-11-2011 12:01 | 22-11-2011 20:49 (3)

Tijd voor borstklopperij. Terwijl zelfs de stoffige mainstream media wakker worden en compleet “complottertje" gaan door de geniale “coup” van Goldman Sachs en hun lobbyisten in Griekenland, Italië en Ierland (zijn deze Goldmannen niet gewoon de best gekwalificeerde mensen om de shock doctrine uit te voeren?), is Zapruder al sinds jaren compleet verliefd op de Amerikaanse zakenbank. Ordinair “fanboy”. Failliete Europese zuidstaten overnemen is natuurlijk noemenswaardig maar de complete regering van de machtigste staat ter wereld “in the pocket” hebben, is van een andere orde. En wie kwam als eerste met “handelsinnovaties” als HFT en Black-Box trading? Aan wie hebben we het te danken dat 80% van alle beurshandel wordt bepaald door robots? Juist! Europese Centrale bank is nu een beetje Goldman Sachs.....so what? De FED is al sinds jaren Goldman’s speeltuin. De vampire squid is domweg overal. Speculeren met olie, grondlevensmiddelen (handel met honger), dik verdienen aan schulden die je zelf veroorzaakt hebt, crap-aandelen verkopen, of je zieke, oude opa, Sachs is van de partij. Mega-banken zijn sowieso onze overlords, het wordt nu alleen iets openlijker.**tip: linkklikken!**

lees meer...

ECB Bazooka Blues – het Duitse Dilemma

democraatus | 12-11-2011 07:37 | 15-11-2011 16:52 (3)


Roller coaster
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op deze week. Waar Griekenland nog een maand of 6 aanlooptijd nodig had om de headlines continue te vullen, weet Italië dat binnen 2 weken te bereiken. De houdbaarheid van de Europese Unie komt in het spel, wat tot interessante beschouwingen leidt. Zo stuitte ik op een werkje van Edward Harris. Naar mijn idee schets hij daarin aardig hoe de spelers in de EU-crisis opereren.

lees meer...

De euro, de Grieken en peak-kentekenbewijs

Hans | 06-11-2011 22:38 | (0)

Waarom zagen we in 2000 niet aankomen dat de Zuid-Europese landen hun zaakjes niet op orde kunnen houden?

Voor de invoering van de euro leenden Griekenland, Italië en Portugal ook al geld op de kapitaalmarkt. De Zuid-Europese landen moesten een hogere rente betalen dan het oer-degelijke Duitsland.

Hieronder zie je dat de invoering van de euro het mogelijk maakte dat de Zuid-Europese landen tegen dezelfde rente konden lenen.

lees meer...

Het Paard van Brussel

democraatus | 04-11-2011 00:33 | 07-11-2011 09:11 (5)

Het Griekenland drama duurt voort.

Nieuw schuldgeld
Het EFSF (European Financial Stability Facility) heeft een pot schuldgeld gekregen van EUR 440 mrd. De huidige bijdrage van Nederland aan Griekenland inclusief aparte noodleningen bedraagt zo’n EUR 55 mrd. Uiteraard vormt dit de reden voor politici om er een schepje bovenop te doen. Logisch, want als niemand je tegenhoudt, grijp je steeds meer macht. Het is makkelijk schuldgeld uitgeven op andermans rekening. Ondertussen woekert de EU schuldencrisis daardoor al tijden voort.

lees meer...

Euro-crash update: de Griekse revolte

Donkerdoorn | 03-11-2011 08:09 | 03-11-2011 18:47 (4)

Welgeteld hield de door de mainstream media opgeblazen euforie over de “definitieve redding van de Euro” slechts twee dagen aan. Toen werden de rekenmeesters in plaats van de persberichten-overtikkers wakker. Leuk idee het “stabilisatiefonds” EFSF als mega “special investment vehicle” maar als een 50% haircut op Griekse schulden niet wordt gezien als een “credit event”, met andere woorden een “trigger” om over te gaan op uitbetaling van CDS (credit default swap) verzekeringen tegen afboeking, hoezo zal het EFSF dan overgaan tot uitbetaling van de garanties (nog los van de duizenden miljarden die nodig zijn om Italië te redden of de Europese zombie-banken te bail-outen). Bovendien dekt het fonds slechts verliezen van 20% op schrot-staatsobligaties. Niet echt een overtuigende investering als straks Italië de boeken schoon gaat maken met verliezen rond de 50%. Het EFSF is slachtoffer geworden van haar eigen paradox: aan de ene kant mag het failliet van Griekenland niet tot uitbetaling van de miljarden rond Griekse schuld opgebouwde swaps leiden, aan de andere kant kan het EFSF als swap niet overtuigen dat het tegen betalingsuitval verzekert. De hoer Europa vangt weinig klanten. Rusland, China, Brazilië, niemand wil haar meer hebben. ***Update: uiteindelijke G20 orders: normaal doen, geen referendum.***

lees meer...

Rise of de EU Superstaat

democraatus | 24-10-2011 21:53 | 25-10-2011 19:49 (1)

Populaire wijsheid dicteert dat politici een stel onwetende, klungelige prutsers zijn. Domheid met teveel macht, dat soort gedachten. Voor EU politici lijkt dat dubbel op te gaan; er lijken geen grenzen te zijn aan complete onnozelheid. Nigel Farage - zappers en andere oplettende burgers wel bekend - herinnert de EU kopstukken regelmatig aan hun idiote acties. Laatst nog in de zoveelste vergadering over de EU schuldencrisis. Waarom wordt er schuldgeld in een land gepompt als het hardstikke insolvent is?

lees meer...

Ongeordend - Waarom

Ongeordend | 19-10-2011 06:02 | 20-10-2011 20:34 (2)

Goldman Sachs bestormen

Donkerdoorn | 14-10-2011 16:57 | 16-10-2011 22:05 (2)

In Italië weten ze waar het beestje woont en zijn ze het niet zo eens met “het werk van God” door swap-master, HF-Trading overlord, octopus, neofeodalist, en wereldmacht Goldman Sachs.

lees meer...

Groot-Brittannië: niet in de euro, toch in dezelfde problemen

Hans | 07-10-2011 13:41 | 08-10-2011 14:58 (2)

Het Britse Office for Budget Responsibility (een soort centraal planbureau) maakte in november 2010 een prognose voor de economische groei in de komende jaren.

Men verwachtte tot 2015 een economische groei tussen de 2 en 3% per jaar.

De blauwe banden geven de groei aan bij meevallers of tegenvallers.Men verwacht groei en geen krimp.

lees meer...

Zelfs Sesamstraat aan de bedelstaf

Donkerdoorn | 07-10-2011 07:38 | 07-10-2011 13:16 (1)

Het gaat op dit moment zo slecht in de Verenigde Staten dat zelfs het legendarische kinderprogramma Sesamstraat zich aan de actualiteit aanpast. Bert, Ernie en Koekiemonster krijgen een nieuw vriendje, Lily, een meisje uit een in armoede vervallen gezin dat met moeite iedere dag haar eten bij elkaar weet te schrapen. Het karakter Lily komt niet uit een ver land ergens in Afrika (al doet Lily ietwat Afro-Amerikaans aan) maar keihard uit Sesamestreet USA. Zo leg je dus aan een jong publiek uit dat het land behoorlijk kapot is en ondertussen een op de vier kinderen van voedselbonnen leeft. Nu Nederland voor 100 miljard zijn nek in de mega-Euro-Bank-bailout heeft gehangen, binnenkort uitleg bij Pino en Tommie over gemeentelijke gaarkeukens en slaapadressen bij het Leger des Heils.

lees meer...

Bye, bye, België

Donkerdoorn | 05-10-2011 12:04 | (0)

Niets aan de hand. België, onze zuiderbuur zonder regering, kan wat hebben. Ook een imploderende bank. Samen met Frankrijk wordt wat geld samengegrabbeld en Dexia, de Frans/Belgische bank die nog geen twee maanden geleden met glans de EU “bankenstress-test” doorstond, wordt gered. Belgische eeuwige tussenpaus Yves Leterme spreek al van het oprichten van een zogenaamde “bad bank” voor Dexia. Toch een beetje veel schrotpapier tegenover geen enkel eigenkapitaal (merk op dat Bloomberg ook nog fijntjes noteert dat Dexia kampioen verkoper van schrotpapier en currency-swap-gokjes aan steden en gemeenten was). Iets teveel fractional-reserve-banking in hyper-modus. Alleen, 180 miljard in een bad-bank deels gegarandeerd door de Belgische staat? Waar haalt Euro-wankelkandidaat België pak em beet, 90 miljard vandaan? Terwijl partner Frankrijk al de handen vol heeft aan haar eigen zombie-banken. Kortom: die afwaardering van Belgisch staatspapier laat slechts op zich wachten. Dan betalen de Belgen weer meer voor hun schulden, nog minder geld voor het betalen van de normale dingen in het leven (zoals garanties voor je bad bank) tot het Griekenland aan de Maas “knak” zegt. 

lees meer...

Frankrijk legt verkoop goud aan banden

Gast-Zapper | 26-09-2011 09:22 | (0)

Frankrijk legt de fysieke verkoop van goud aan banden. Was het tot voor kort mogelijk anoniem uw euro’s om te wisselen tegen gouden munten zoals de Krugerrand of de Maple leaf, dat is nu afgelopen. Er is een limiet ingesteld van € 450,– per transactie. Een gouden munt van 1 troy ounce (31,1 gram) kost momenteel ruim € 1.300,–.  Wilt u meer goud kopen dan voor € 450,– dan dient u het bedrag per bank over te maken of met creditcard te betalen – als het maar voor de overheid traceerbaar is. In Oostenrijk is sinds kort een limiet ingesteld van € 15.000,– per transactie.

**Door Nico de Geit via het Zaplog**

lees meer...

ECB vreet nu alles

Donkerdoorn | 21-09-2011 17:13 | 25-09-2011 21:04 (1)

Oude koffiefilters, oranje-wuppies, luiers, pokemon-plaatjes, breezers, Justin Bieber T-Shirts. Ja, de Europese Centrale Bank accepteert nu alle mogelijke soorten schrot en geeft hier vers geperst fiat geld voor terug. In een poging de Europese zombie-banken weer van wat liquiditeit te voorzien, worden de regels maar weer ietwat opgerekt. Off-balance, niet-traditioneel verhandelde papiertjes zijn nu ook goed voor een kredietlijntje bij Trichet. Dus daar gaan al die credit default swaps richting EBC. Regels zijn lastig en nood breekt wetten. Zie 2007. Zie 2008. Tot zover het stabiele beleid, voor een gegarandeerd stabiele Euro, van de ECB. 

lees meer...

Euro-crash update: handelsoorlog en Duitse bad-banks

Donkerdoorn | 20-09-2011 13:49 | 21-09-2011 10:58 (2)

Na de geruchtenstroom over een mogelijke Chinese oplossing voor het Italiaanse obligatieprobleem, en China’s antwoord: onderwerping van Europa aan Chinese economische politiek, wordt op dit moment keihard gepokerd door China, Euro-Europa en de VS. Inzet is nog steeds het overleven van de fiat-munt Euro. Het slagveld: Franse zombie-banken en Amerikaans schatkistpapier. Kort samengevat: China gooit de kredietlijnen richting Europese banken en staatsschuld dicht en laat weten liever Amerikaanse obligaties te kopen. De Chinezen zijn ontvreden over de Europese politiek, monetair beleid en de weigering van Europa een vazal van China te worden. De Fransen slaan terug door het mogelijke lager waarderen van de Chinese banksector door rating-boer Fitch. Linkse, rechtse, schop-en-sla. Een ordinaire economische bitch-fight is uitgebroken. Dan, voor wie zich afvraagt waarom juist de Duitsers de Grieken niet gewoon failliet laten gaan: de Duitse bad-banks West-LB en Hypo Real Estate, beide 100% in het bezit van de Duitse belastingbetaler, hebben hun Griekse “exposure” niet bij de ECB gedumpt (zoals de rest van de financiële wereld) en hebben nog enkele miljarden aan Grieks schrot in de boeken staan.

lees meer...

Timmy en de Euroos

Donkerdoorn | 18-09-2011 01:27 | 18-09-2011 18:12 (1)

Op crisis-zitting nummer “zoveel” van de Europese ministers van Financiën en bank-chefs over de teloorgang van de fiat-munt Euro, deze ronde in het Poolse Wroclaw, mocht zelfs de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner aan tafel plaats nemen. De boodschap van de niet bijster populaire Amerikaanse minister aan zijn amb- en lotgenoten: minder sparen, meer uitgeven en laat de Europese Centrale Bank miljarden bijdrukken. Wacht, de complete Euro-zone spaart zich toch het economische graf in om de experimentele gemeenschapsmunt te behouden en de financiële markten tevreden te houden, en een afgevaardigde uit het land van de onbegrenste marktwerking komt onder andere Keynsiaans vertellen dat die staats-Euro moet rollen. Dat terwijl in de US of A zelf honderden miljarden dollars zware conjunctuur-paketten vrijwel nul impact hebben gehad op de thuis-economie. Bovendien is de ECB geen FED. 

lees meer...

Europa aan de bedelstaf

Donkerdoorn | 14-09-2011 09:36 | 15-09-2011 08:00 (3)

Met het Griekenland-drama als het braaf door de massamedia geserveerde zoethoudertje voor het grote publiek, en recycle-geruchten over Chinese en Russische interventie op de markt voor Italiaanse obligaties (zo geloofwaardig als een gemiddelde NATO-persconferentie over Libië) voor de “investeerders”, rent de Euro-zone op haar “Lehmann-Brothers” moment toe. De Franse banksector staat op het punt te imploderen, en tenzij de EU en ECB een mega-bailout weten te strikken, mag op nationaal niveau de banksector voor een tweede keer gered worden. Dus meer staatsschuld=meer twijfel aan stabiliteit=game-set-match voor de Euro. Ow, en de Chinezen komen ons redden. Natuurlijk. Maar wel voor een prijs. Of de EU voortaan in internationale organen met graagte even voor de Chinese belangen wil stemmen

lees meer...

Operatie Libië (2): de centrale bank

Donkerdoorn | 03-09-2011 00:00 | (0)

Niet het oprichten van een parlement, of volksraad, niet het organiseren van een leger of militie, niet het opstarten van olieproductie, niets van dat alles. De allereerste handeling van de zelfbenoemde Libische “overgangsraad”, de politieke tak van de oppositie tegen Ghadaffi, zodra de Amerikaanse, Franse en Britse bommen beginnen te vallen, was het oprichten van een Centrale Bank. Een nogal opmerkelijke zet, aangezien men toch verwacht dat rebellen in een burgeroorlog tegen een dictator wel iets anders aan hun hoofd hebben als het vlot trekken van de banksector of een nationale valuta. Zelfs de toezeggingen over het mogelijk vrijgeven van de “bevroren” miljarden van Ghadaffi en Libië in het buitenland komen nadat de nieuwe bank een feit was. Met een beetje hulp van de Britse bank HSBC. 

lees meer...

Skynet leeft, maar waar is John Conner?

Patrick Savalle (Patman) | 20-08-2011 11:18 | 24-08-2011 07:59 (12)


Skynet is het geavanceerde neurale netwerk dat in de toekomst zal worden opgestart door Cyberdyne Systems om de mensheid te beschermen tegen vijanden. Met 90 teraflops per seconde evalueert de T1000000 core elke bedreiging. Tot zijn beschikking staat een armada aan semi-autonome Cyberdyne gevechtseenheden, voornamelijk T-800 en T1000 Terminators. De onontkoombare conclusie die dit netwerk trekt, is dat mensheid moet worden vernietigd: zij is namelijk zelf haar grootste vijand. Zo geschiedde.

Dit is het verhaal van de dystopische film Terminator waarin waarschijnlijk weinigen werkelijkheid zagen. Of zien. De werkelijkheid is dat Skynet leeft. Right here and right now. Skynet pwnes you. And me.

Van alle aandelenhandel wordt 70-80% gedaan door supercomputers, voornamelijk via private netwerken, buiten de publiekelijke beurzen om. Een kleine elite verdient daarmee net zoveel als de rest van de wereldbevolking samen. Beslissingen worden genomen door kille algoritmes die zijn geprogrammeerd door de best verdienende quants op aarde. Armoede, honger, leven en dood zijn slechts performance indicatoren in het geheugen van een machine. Het echte Skynet heeft geen moraal. Slechts één einddoel: winst ten koste van alles. ALLES.

Skynet is de beurs. De beurs is Skynet. Menselijkheid is de vijand.

lees meer...

Brief aan de Toekomst

Ongeordend | 07-08-2011 21:57 | 08-08-2011 13:35 (1)

“Bij deze een nummer voor de kids in het jaar 2135 als wellicht het kapitalisme is uitgestorven of deze planeet niet eens bewoonbaar is.
Wie zal het weten?
Het leek me in ieder geval nuttig voor de mensen die na ons leven om een naslagwerk te hebben, een beeld van hoe de aarde eruit zag in de zomer van 2011. Wellicht interresant voor ze om later de waanzin terug te lezen.”

Check: ongeordend.

lees meer...
pagina 3 van 11 « Eerste  <  1 2 3 4 5 >  Laatste »
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux