39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 2 trollen aanwezig, 18465 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 1 van 1

Evolutietheorie: biodiversiteit voor goedgelovige atheisten

Patrick Savalle (Patman) | 22-09-2013 07:22 | 16-12-2013 15:35 (4)

Evolutietheorie is een schattig ding. Niet zo zeer omdat het de waarheid is, wat het natuurlijk absoluut niet is, maar meer omdat het die andere groep mensen ook een eigen verhaal geeft. Je kunt namelijk niet tegen gelovigen roepen dat hun scheppingsverhaal onzin is en dan zelf zonder ‘betere’ verklaring blijven. Zo werkt de menselijke psyche niet. Atheïsten hebben net zoveel geloof nodig als religieuzen, ‘t zijn zowaar net mensen. En dus werd uit een paar theorieën een mooi alternatief op het scheppingsverhaal gekozen. Had net zo goed de theorie van Lamarck kunnen zijn (wat waarschijnlijk de keuze van hedendaagse biologen zou zijn) of nog een andere, maar door omstandigheden werd het relatief arbitrair die van Darwin. En na 150 jaar dogmatisch alle waarnemingen, onderzoeken en feiten passen op de van tevoren geaccepteerde storyline, is het best een mooi verhaal geworden. Als wetenschappelijke theorie best wel waardeloos en zelfs inzicht beperkend, maar it serves its purpose. Atheïsten horen er ook weer bij.

lees meer...

OOPArts: The Pyramid Code (2009)

Antagonizer | 21-12-2009 14:00 | 22-12-2009 10:17 (12)

Over de piramides in Egypte zijn ontelbare documentaires gemaakt. De meesten borduren netjes voort op de geijkte egyptologische theorieën en letten op vooral niet buiten de gebaande paadjes te treden, bang als ze zijn de Egyptische opper-egyptoloog en overall antiquiteiten-Führer Zahi Hawass voor het hoofd te stoten. Wanneer een onderzoeker iets doet of roept dat niet in de genade valt van deze Napoleon, dan kan die verder onderzoek in Egypte wel vergeten. Hoewel Hawass Egypte zeker meer verbonden heeft met haar rijke historie en zelfs bezig is de belangrijke artefacten uit het buitenland terug te halen, is hij voornamelijk bezig met zichzelf en het tegen de klippen op bewijzen van zijn eigen theorieën. Hierbij worden feiten die niet handig uitkomen genegeerd of zelfs verborgen gehouden worden. Alternatieve theorieën over de piramides waarbij men stelt dat de Egyptenaren de piramides niet gebouwd hebben of dat ze veel ouder zijn dan tot nu toe wordt aangenomen, worden door Hawass verketterd. Dergelijk onderzoek kan dus ook amper plaatsvinden. Dit terwijl op de orthodoxe theorieën nog voldoende af te dingen valt. In een recente vijfdelige documentaire getiteld The Pyramid Code tracht de aan de Universiteit van Calgary verbonden Carmen Boulter PhD. een ruim beeld te schetsen van de piramides, waarbij de alternatieve theorieën wel een plaats krijgen.

lees meer...

OOPArts, goddelijke kosmonauten en de Prime Directive

Antagonizer | 24-08-2009 23:42 | 23-01-2010 03:01 (60)

Pacal's grafsteenRecent kwam The History Channel met een documentaire over astronauten uit de oudheid. Weinig nieuws in termen van ontdekkingen, maar dit keer probeerde men een wat evenwichtiger beeld te scheppen rondom de centrale vraag of de aarde in de oudheid bezocht was door buitenaardse astronauten en of zij (mede-)verantwoordelijk zijn geweest voor de ontwikkeling van onze beschaving. Uiteraard nam men de centrale gedachte van Erich von Däniken’s boek Waren De Goden Kosmonauten over en kwamen dit keer ook tegenstanders van deze theorie aan het woord (hoewel in mindere mate dan de voorstanders). Het blijft een intrigerend vraagstuk en op Zapruder hebben we dan ook uitgebreid aandacht besteed aan deze materie in onze onnavolgbare OOPArts-serie. Maar hoe verleidelijk de vraagstelling van de alternatieve onderzoekers ook zijn, en hoe zeer ze de mainstream wetenschap beschuldigen van starheid en kokerkijken, ook onze alternatieve vrienden hebben flink last van kokervisie.

lees meer...

Kaïn en Abel: de eerste genocide?

Antagonizer | 09-06-2009 22:35 | 11-06-2009 12:05 (49)

homoerotische plaatjes op Zapruder?Mensen met wat minimale kennis van de oude religieuze Semitische geschriften (Bijbel, Tenach en Koran) kennen het verhaal van Kaïn en Abel: de twee oudste zonen van de eerste mensen, Adam en Eva, waarbij Kaïn kennelijk uit jaloezie zijn broer de schaapherder doodde omdat God zijn dieroffer verkoos over het oogstoffer van landbouwer Abel. Gelovigen zullen zeggen dat het hier een historische gebeurtenis betreft, maar anderen zullen het houden op een analogie. Als we de gezochte historische context even laten voor wat ze is, blijft de analogie over. Deze broedermoord zou symbool staan voor de eerste moord op aarde tussen mensen en het begin van het vermoorden van onze medemensen, een vloek waar we niet meer vanaf zouden komen. Maar er is ook een andere, meer directe analogie: het zou ook weleens de eerste echte genocide kunnen zijn in de historie van de mensheid. En wel de genocide van ons broederras. De Neanderthaler. 

lees meer...

Het uitsterven van de dino’s, alweer

Patrick Savalle (Patman) | 29-04-2009 12:00 | 02-05-2009 12:59 (17)

imageGeschiedeniskijken is lastig. Het is namelijk al snel zo lang geleden. Van dino’s weten we dus niet veel. Ze schijnen te hebben bestaan. Maar hoe ze leefden, wat ze zoal de hele dag deden en zelfs hoe ze eruit zagen, dat is giswerk. En toen… opeens, waren ze weg. Een heuze massa-extinctie. Niet alle dino’s trouwens, wel sommige. Kortom een verwarrend verhaal, meteen al. Maar verwarrend is zo onduidelijk en daarom ontstaat er altijd vanzelf een soort van consensus, hoef je niets aan te doen. Zal wel voortkomen uit één of andere onhandige menselijke eigenschap. Maak echter nooit de vergissing dat consensus duidt op waarheid. Doet het niet, consensus is comfort, meer niet.

Zo is de consensus dat dino uitstierven doordat een grote meteorietinslag een soort van nucleaire winter veroorzaakte. Deze winter roeide vrij selectief wat grote dino’s uit. Zou kunnen. Maar het zouden ook insecten kunnen zijn geweest. Of een uit elkaar driftende continentale platen. Of de auspuff van vulkanen in de Deccan Traps in India. Ja. Die kende je nog niet he? Of toch wel? Eén of andere prof. Gerta Keller waagt zich in de arena van Paleocomedy Central met ‘bewijs’ dat de Chicxulub-theorie niet klopt. Zo. Hoppa. Daar ging de consensus. Alweer.

lees meer...

OOPArts: het raadsel van de grote stenen

Antagonizer | 19-03-2009 01:00 | 02-04-2009 23:37 (95)

imageIn Libanon, zo’n 86 kilometer noordoost van Beiroet, liggen de ruïnes van het tempelcomplex van Baalbek. Op een heuvel in de Bekaa-vallei zijn tempels te vinden die door verschillende beschavingen en in verschillende tijdvakken gebouwd zijn. Toen de Romeinen vanaf 64 v. Chr. er hun Jupitertempel bouwden, en daarvoor de Feniciërs (vanaf 323 v. Chr.) hun tempel ter ere van de Baal neerzetten, stonden er al gebouwen die nog veel, veel ouder waren. Historici schatten dat de eerste bouwselen dateren van zo’n 5000 jaar geleden, duizenden jaren voordat de Feniciërs en Romeinen er neerstreken de plek tot Heliopolis werd omgedoopt. Het meest bijzondere echter aan dit tempelcomplex is de tempel van Jupiter. Niet zozeer vanwege de bouwkunst van de Romeinen, maar meer vanwege de stenen waarop zij de fundering van hun tempel legden. Deze stenen dateerden van de eerste bouwers en zijn simpel gezegd gigantisch. Zo gigantisch, dat er geen beschaving bekend was die deze stenen op hun plaats had kunnen leggen. Zelfs zo gigantisch, dat in de huidige tijd deze stenen niet geplaatst zouden kunnen worden…

lees meer...

De kruistocht van de evolutie-extremisten

Patrick Savalle (Patman) | 25-02-2009 13:50 | 28-02-2009 03:51 (70)

imageDe laatste dagen wordt de Nederlandse blogosfeer geteisterd door oplaaiend sektarisch geweld, opgestookt voornamelijk door Geenstijl, Retecool en Sargasso. Aanleiding was een ziekelijke folderactie van een overtuigd creationist met overmatige zendingsdrang. Iedereen die een hersencel kan missen zonder in incontentie te vervallen heeft zich inmiddels aangesloten bij een kruistocht die, zoals het een kruistocht betaamt, ongelovigen moet bekeren. Goedschiks of kwaadschiks. Er is namelijk maar één geloof en dat is evolutietheorie. Niet God maar Moeder Natuur heeft de mens gecreëerd. Als er ergens tegen heilige huisjes kan worden getrapt, zitten wij graag vooraan, dus ook wij beklommen het altaar. Alleen trapten wij niet alleen tegen het ene huisje, ook tegen het andere.

lees meer...

En god schiep evolutie

Patrick Savalle (Patman) | 05-09-2008 23:01 | 12-09-2008 18:02 (225)

imageMijn rant tegen evolutietheorie, gewoon omdat ik daar zin in had

Ik moet altijd wel een beetje lachen om de stelligheid waarmee sommige biologen en wetenschappers evolutietheorie verdedigen. Totaal geïndoctrineerd en niet zelden ontdaan van elke vorm van aardse bescheidenheid denken ze dat ze iets begrijpen van de dingen om zich heen of de manier waarop kennis zou moeten worden verkregen. Dat doet een universitaire studie namelijk met je als je niet oppast. Dan stop je met vragen omdat je denkt dat je de antwoorden al hebt. En zoveel antwoorden zijn er nog niet in het geval van evolutietheorie. Wel veel vragen.

Nou pretendeer ik absoluut niet de wijsheid in pacht te hebben, zeker niet op het vlak van evolutietheorie. Ik realiseer me terdege dat ik over dit onderwerp net zo weinig afweet als de wetenschappers die de theorie hebben bedacht en uitontwikkeld. Eigenlijk nog veel minder, misschien wel 1000 maal minder, maar 0.001% weten van 100% is ook niet veel bruikbaarder dan 0.00001%. Ik pretendeer wel een veel breder blikveld te hebben en zeker veel ruimere denkkaders. Mij interesseert het bijvoorbeeld helemaal niets of God de mens creëerde, of dat de Annunaki dat deden, of dat de mens door natuurlijke selectie is ontstaan uit een eukaryoot. Ik sta wat dat betreft open voor alles. Daarbij heb ik geen hoge pet op van antropologie, de tak van sport die de bewijzen zou moeten leveren voor de evolutietheorie. Net als archeologen bergen die lui alles wat ze uit de grond halen en niet begrijpen op in een stoffige kelder van het museum of vervolgens op basis van wat ze wel denken te begrijpen een soort van theorie te baseren. 

lees meer...

The Orion Conspiracy

Patrick Savalle (Patman) | 12-07-2008 02:08 | 18-08-2008 16:17 (30)

imageVerschillende websites hebben The Orion Conspiracy ontdekt. Een extreem cool stukje multimediaal werk dat ons probeert wijs te maken dat de Amerikanen al heel lang zelf UFO’s maken, dat extraterrestials op aarde én de maan woonden, dat een onderzoeksinstrument genaamd HAARP extreem geweldadige weerfenomenen en aardbevingen kan opwekken, en nog veel meer. The works. Dit alles onderbouwd met misschien wel het knapste stukje van het hele project: de enorme lading indrukwekkende en schijnbaar authentieke foto’s…

Toegegeven, het is extreem prikkelend gebracht, ik zou ergens graag willen dat het allemaal waarheid was, maar dat is het niet. Het thema is gebaseerd op de krenten in de pap van de doorgeslagen complotters, die het dus maar al te gretig geloven, vooral omdat er bij staat dat het werkelijkheid is. Het enige dat er echter waar aan is, zijn de photoshop-kunsten van Seb Janiak. Ik ben fotograaf en ik ken Seb’s werk. Seb is één van de besten. Voor mij is hij een soort God *met galm*. Vooral met photoshop. TheOrionConspiracy is een statement. In photoshop-kunst (en mindfuck).

Dus complotters, terug in de mand, vals alarm. De meer nuchtere mensen onder ons: vooral ook gaan kijken, extreem cool!!! We zullen deze foto’s nog vaak tegenkomen als ‘bewijs’. Complotters zijn extreem hardleers....

lees meer...

Hoe stierven de dino’s dan wel uit?

Patrick Savalle (Patman) | 01-10-2007 21:32 | 08-03-2010 14:32 (99)

imageDe grote dinosaurussen zijn uitgestorven, dat is duidelijk. Hoe dat is gebeurd, is echter minder duidelijk, tenminste als je zelf durft na te denken. Wetenschappelijke concensus is dat de inslag van een grote meteoriet de oorzaak was van het uitsterven van de dino’s. Die meteoriet die veroorzaakte een soort van nucleaire winter en die winter deed een hele hoop dieren uitsterven. Er is duidelijk bewijs voor de inslag van een hele grote meteoriet, namelijk de Chixculub-krater vlak bij Mexico. Het tijdstip van inslag, 65 miljoen geleden, valt samen met een overgang in tijdperk en klimaat, de zogenaamde K-T overgang, tussen het Krijt en het Tertiar tijdperk, die het uitsterven van veel diersoorten markeert. Ook daar zijn duidelijke aanwijzingen voor, zoals een wereldwijde laag van speciaal ‘neerslagstof’ precies op die geologische diepte die overeenkomt met dat tijdperk.

Maar… iets klopt er niet…

lees meer...

Kosmische leegtes

Antagonizer | 28-08-2007 14:00 | 31-08-2007 19:12 (30)

imageSteeds vaker worden ze ontdekt: enorme gaten in het universum. Het zijn plekken in het helaal waar nagenoeg geen enkele materie voorkomt in de vorm van sterren, planeten, gas of zelfs niet de mysterieuze dark matter; ze zijn overigens niet te verwarren met zwarte gaten. Maar het kosmische gat dat recent is ontdekt gaat ieder voorstellingsvermogen te boven, want het meet maar liefst 1 miljard lichtjaar in doorsnede! En aangezien één lichtjaar (9.460.730.472.580,8 km oftewel één parsec) al een behoorlijk eindje fietsen is, is een miljard lichtjaar een onwerkelijke afmeting. De wetenschappers van de universiteit van Minnesota die het gigantische gat ontdekt hebben vinden eigenlijk dat het niet mogelijk moet zijn, maar dat doet het toch. Zoals meer ontdekkingen in de astronomie worden ook deze gaten indirect waargenomen aan de hand van minieme temperatuurverschillen en het energieverlies waaraan fotonen, die door de lege ruimte zweven, onderhevig zijn. Dit lijkt weer een mooi lesje nederigheid te zijn waarbij we weer geconfronteerd worden met het feit dat we toch heel erg veel niet weten.

lees meer...

In den beginne… was de aarde veel kleiner

Patrick Savalle (Patman) | 27-08-2007 17:15 | 26-03-2009 00:56 (97)

imageIedereen die een beetje heeft zitten opletten tijdens aardrijkskunde, weet dat wetenschappers hebben bedacht dat de aarde vroeger maar één, groot supercontinent had. Zuid-Amerika, Afrika, Australië en alle andere continenten die momenteel her en der verspreid over de aardbol liggen, vormde vroeger één grote landmassa genaamd Pangaea. De landmassa’s begon om onduidelijke redenen uit elkaar te scheuren en de nieuw ontstane ‘platen’ schoven onder elkaar door, over elkaar heen en drukten elkaar in elkaar. Er onstonden troggen, mid-oceanische ruggen en bergen en losse continenten. Aardbevingen, hotspots en vulkanen. The works.. De theorie erachter heet platentectoniek en ach, wie ben jij om er als brugklasser aan te twijfelen? Iedereen kan toch zien dat Zuid-Amerika en Afrika perfect tegen elkaar aanpassen?

update: net 25/8 17:50 behandeld in de 100%NL uitzending, wellicht morgen de podcast ervan.

lees meer...

Is there life on Maaaaaars?!

Antagonizer | 26-08-2007 01:06 | 13-10-2010 22:09 (14)

imageZiggy Stardust zong het al en sinds geruime tijd houdt het onze aardse wetenschappers bezig: welke geheimen verbergt onze rode, euh sorry GROENE planeet allemaal? Mysterieuze bouwwerken in de vorm van gezichten? Maar bovenal: is er ook leven? Daar wordt al lang over gespeculeerd en volgens de wetenschapper Joop Houtkooper aan de universiteit van Giessen, Duitsland, hebben de missies van de Viking in de mid jaren ‘70 aangetoond dat er levensvormen zijn op basis van waterstofperoxide.
Ja, marsmannetjes zijn niet alleen groen, ze lopen zelfs rond met nep blond haar!

lees meer...

Wie gelooft er nog in evolutietheorie?

Patrick Savalle (Patman) | 18-05-2007 10:03 | 30-01-2009 11:11 (393)

imageWetenschap is het vaststellen en documenteren van de ‘objectieve waarheid’ volgens procedures die dat logischerwijs garanderen en een almachtige God is een verzinsel van een paar romanschrijvers. Het predikaat ‘wetenschappelijk bewezen’ doet het in ieder geval tegenwoordig beter dan ‘goedgekeurd door het Vaticaan’. Zo is het ontstaan van leven zoals de evolutietheorie dat beschrijft een wetenschappelijk bewezen feit maar zoals de bijbel dat beschrijft niet meer dan een leuk verhaal. Toch?

Update 23/5/2007 14:15: Think different, zie onderin

lees meer...

OOPArts: Het Antikythera Mechanisme

Antagonizer | 06-12-2006 15:32 | 21-01-2009 00:12 (22)

Enige tijd geleden heeft Zapruder uitvoerig de Out Of Place Artefacts behandeld en de unieke en verguisde positie die ze binnen de historie en wetenschap innemen beschreven. Eén van de vreemdste vondsten in de bekende historie is misschien wel de machine van Antikythera. Meer dan een eeuw geleden werden er bij het gelijknamige Griekse eiland de overblijfselen van een zeer complexe machine gevonden die dateert uit de eerste eeuw voor Chr. Hoewel de bronzen raderen en draaiende delen zeer gecorrodeerd waren, zou hier sprake zijn van een analoge computer die de complexe bewegingen van hemellichamen kon bepalen. De projectgroep die het mechanisme sinds enige tijd heeft onderzocht is onlangs tot een verbazende conclusie gekomen. 

Update 14/12/2008: video: het mechanisme is voor het eerst compleet werkend nagebouwd

lees meer...

OOPArts, deel 4: dissidenten en debunkers

Antagonizer | 13-10-2006 07:00 | 02-11-2013 19:58 (55)

Zoals we reeds zagen blijven OOPArts lastige objecten voor wetenschappers omdat het bestaan van deze artefacten morrelt aan bestaande dogma’s en opvattingen in de verschillende wetenschappelijke en historische disciplines. Wanneer een OOPArt echt blijkt te zijn, zal dit getoetst moeten worden aan de bestaande theorie. Moderne objecten die gevonden worden in millennia-oude (of zelfs miljoenen jaren oude) geologische lagen of gesteenten, lijken tegen alle bestaande opvattingen in te gaan. Een treffend voorbeeld van tegenstrijdige historische tijdsindeling is het bestaan van de kolossale negroïde hoofden van de Olmeken (terwijl men ervan uitgaat dat de eerste Afrikanen pas tijdens de slavernij in Midden-Amerika terecht kwamen). Al deze ontdekkingen lijken keihard in het gezicht te lachen van de gevestigde wetenschap. We hebben enerzijds al moeten concluderen dat onze kennis over de vorming (en de duur van die vorming) van gesteenten niet geheel correct is en dat we derhalve moeilijk waterdichte leeftijdsbepalingen kunnen uitvoeren. Iedere uitzonderlijke ontdekking negeren of belachelijk maken geeft geen blijk van drang naar wetenschappelijke vorsing. Dissidente onderzoekers als Graham Hancock, Robert Bauval en Charles Hapgood hebben dit aan den lijve mogen ondervinden. 

lees meer...

OOPArts, deel 3: buitenaardse schedels en astronauten

Antagonizer | 12-10-2006 07:00 | 14-10-2006 05:51 (18)

Hou je vast: dit is misschien wel het gebied waarin OOPArts voor de grootste controverse zorgen. Er zijn namelijk archeologische vondsten gedaan die zo tegenstrijdig lijken met wat wat we denken te weten over de aardse historie, dat ze meestal alleen terug te vinden zijn in esoterische literatuur en science-fiction verhalen. Toch zijn deze vondsten authentiek en te talrijk om zomaar genegeerd te worden en ze worden dan ook dankbaar aangegrepen door alternatieve historici en onderzoekers om sommige algemeen erkende mysteries op te helderen. Dat mensen als Hancock, Hapgood en zelfs de verguisde Erich Von Däniken (check deze boeiende docu gebaseerd op zijn besteller Chariots of the Gods) daarmee vaker hoon dan bewondering oogsten van het establishment, doet niks aan de bijzonderheid van deze artefacten af. Niettemin staan aardig wat mensen open voor deze alternatieve theorieën, want de boeken van deze schrijvers vinden gretig aftrek. Misschien appelleren ze aan de eeuwige zoektocht naar het goddelijke in de mens of misschien zijn hun beweringen nog niet zo gek als ze lijken…

lees meer...

OOPArts, deel 2: verloren wetenschap

Antagonizer | 09-10-2006 23:37 | 28-11-2008 13:26 (38)

Een belangrijke reden waarom de gevestigde wetenschap sommige OOPArts niet weet te plaatsen is omdat ze veronderstelt dat bepaalde wetenschappelijke en technische ontdekkingen maar in één bepaalde tijdvak zijn gedaan. Ze vergeten dat bepaalde uitvindingen en wetenschappelijke principes al veel ouder zijn dan algemeen aangenomen, maar dat ze in de loop der tijd vergeten zijn of zelfs doelbewust verborgen. Sommige ontdekkingen zijn later opnieuw gedaan of gebaseerd op principes die lang geleden al bekend waren. De kennis dat de aarde rond is bijvoorbeeld, is eeuwenlang door ondermeer de katholieke kerk onderdrukt, terwijl de Soemeriërs allang wisten hoe ons zonnestelsel in elkaar steekt en dat de aarde rond is.

Update 10/10/2006: linkcorrectie plus aanvullende info over geologische strata en C-14 methode

lees meer...

OOPArts, deel 1: onbekend en onbemind

Antagonizer | 09-10-2006 11:00 | 02-11-2013 18:48 (79)

In de wereld van archeologie, paleontologie en historie nemen de Out-Of-Place Artifacts (OOPArts) een bijzondere plaats in. Het zijn namelijk historische objecten die gevonden worden in onlogische of onmogelijke locaties en tijdvakken en daardoor regelrecht ingaan tegen algemeen geaccepteerde historische opvattingen. De gevestigde wetenschap verzwijgt liever het bestaan van de OOPArts of doet ze af als hoaxes, terwijl alternatieve historici en creationisten ze juist aangrijpen om de theorieën van de gevestigde orde te ondermijnen. Wat ze ook zijn, ze bestaan echt, zijn vreemd en geven aanleiding tot erg interessante theorieën. 

lees meer...

Intro: Weird Science Week

Antagonizer | 09-10-2006 08:55 | (0)

Dacht je alles te weten over onze historie en de ontwikkeling van de wetenschap, krijgt je dit: Weird Science Week bij Zapruder_Inc!
En dan niet zomaar “gekke wetenschap” maar eventjes een complete herziening van je paradigma; net zoals je altijd van ons gewend bent. We denken dat we op het gebied van wetenschap en historie enorm ver ontwikkeld zijn, maar zijn tegelijkertijd blind voor alternatieve theorieën die regelrecht tegen de huidige dogma’s in lijken te gaan. De wetenschap zoals we die nu kennen gaat grotendeels van het causaal determinisme uit, wat wil zeggen dat er voor ieder effect een oorzaak dient te bestaan. Dit sluit vervolgens het feit uit dat een ‘goddelijke component’ een oorzakelijke factor zou kunnen zijn in de natuur. Creationisme, hoor ik daar roepen? Nee, want we hebben niks met religieuze agendas, maar we snappen wel dat er meer tussen hemel en aarde bestaat dan onze wetenschappers ons willen doen geloven. We gaan je vast warm maken voor echte ‘hardcore science’ en tot die tijd hebben we deze traktatie voor je. Bereid je de komende week dus voor op een flinke lading OOPArts, graancirkels, UFO’s en alternatieve en verborgen historie. Laat je vooroordelen varen, open je geest en wrijf eens goed in je derde oog. 

lees meer...
pagina 1 van 1
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux