39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 7 trollen aanwezig, 15590 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 17 van 18 « Eerste  <  15 16 17 18 >

9/11: Peak Oil, PNAC & Paul

Antagonizer | 14-09-2006 22:56 | 14-04-2007 10:44 (50)

Zapruder_Inc heeft de afgelopen week uitgebreid aandacht besteed aan de gebeurtenissen die 11 september 2001 tot een niet te vergeten stuk wereldgeschiedenis maakten. We zagen dat er teveel onjuistheden, toevalligheden en onlogische factoren zijn die de officiële versie tot een conspiracy van de Amerikaanse overheid maken. Tegelijkertijd bleken de aanslagen –hoe gruwelijk ook- wel erg handig te passen in de huidige agressieve buitenlandse politiek van de VS. Maar als de overheid bewust dingen achterhoudt en over bepaalde zaken liegt, wat is daar dan de reden voor? Probeert de Bush-regering kapitale blunders te verdoezelen die de terroristen gelegenheid hebben gegeven hun aanslagen uit te voeren? Er zijn veel meldingen van het feit dat de regering al maanden van tevoren op de hoogte was van komende aanslagen en dat civiele vliegtuigen wel eens daarvoor ingezet konden worden. Was het amateurisme of onverschilligheid? Of heeft men het bewust laten gebeuren? Een rookgordijn? Sterker nog: heeft de Amerikaanse regering de aanslagen willens en wetens laten gebeuren? En nog veel sterker: is het mogelijk dat ze in opdracht van een besloten kern van de Bush-regering zijn georganiseerd en uitgevoerd?

Dit artikel verscheen ook al in April

lees meer...

Robin de Ruiter spreekt over NWO

Patrick Savalle (Patman) | 12-09-2006 23:39 | 13-09-2006 12:35 (1)

Op 16 september zal ‘Zapruder’ Robin de Ruiter spreken op het congres in de Jaarbeurshallen. Het thema van zijn toespraak zal zijn de ‘New World Order’. Een onderwerp waar Zapruder altijd al bovenop zat en dat met de komst van Robin in onze gelederen alleen nog maar grondiger en duidelijker zal worden belicht.

De hele Zapruder redaktie, (Donkerdoorn, Brun, Antagonizer, Patman, Robin) zal trouwens aanwezig zijn op het congres. Kaarten voor het congres kunnen hier worden besteld.

lees meer...

New World Order (NWO)

Patrick Savalle (Patman) | 12-09-2006 09:00 | 27-04-2007 01:16 (43)

De gebeurtenissen op 9/11 zijn direct in verband te brengen met ‘The New World Order’. Het boek van Robin de Ruiter is daar ook heel erg duidelijk over. Onze eigen 9/11 verhalen hebben de gebeurtenis ook altijd in een dergelijke (sub-) context besproken. ‘The New World Order’ is het aansturen door regeringen en corporations, onder druk van de families / krachten achter de centrale banken, op een unipolaire, wereldregering. De voortekenen daarvan zijn globalisatie en het handelen van organisaties als de CFR, Tri-lateral-commission, de VN, de WHO, de wereldbank, de centrale banken. De stille transformatie van de NAVO als passieve verdedigingsmacht tot een actieve interventiemacht, ultra vreemde geldsystemen waarin een particuliere centrale bank het geld van een land kan maken uit lucht (zonder gouddekking) maar daar wel rente over rekent aan dat land, vééél rente (de Federal Reserve werkt zo), het op scherp zetten van hele monetaire stelsels (de uitholling van de dollar) en ook de olieoorlogen zijn uitingen die helemaal in dit plaatje passen. Het nieuwe voertuig van de NWO is terrorisme.

De Nederlandse kranten berichten hier nooit over en de meesten van ons weten dus ook niet wat de NWO is. Aan Nederlandse politici is ook op geen enkele manier te merken dat ze zich bewust zijn van de New World Order. Toch zien wij geen spoken en zijn wij in goed gezelschap met onze visie.

lees meer...

9/11: Inhoudsopgave

Donkerdoorn | 02-09-2006 10:10 | 12-09-2006 01:24 (9)

Sinds haar oprichting heeft Zapruder Inc. vele, vele artikelen over 9/11 gepubliceerd. Zapruder is daarmee de grootste Nederlandstalige “database” over 9/11. De artikelen samen met de comments van de lezers zijn een schatkamer aan informatie. Daarom, om u enigzins wegwijs te maken en onnodig zoeken en surfen te besparen, hebben wij alle artikelen overzichtelijk, naar categorie, voor u op een rij gezet. We zullen deze inhoudsopgave blijven updaten, dus zet ‘m in je bookmarks…

lees meer...

9/11: Kruistocht tegen Islam

Robin de Ruiter | 31-08-2006 22:50 | 03-09-2006 00:08 (14)

Van belang in deze oorlog is dat Syrië, Irak, Iran e.a. alle onze vijanden zijn. Zij vormen een vijandig territorium, waartegen wij dienen op te treden. Wij zullen de overwinning behalen. Aan terroristische staten mogen geen concessies gedaan worden. Uiteindelijk zal een van ons de oorlog winnen. Wij hebben een Messiaanse visie omdat wij een Messiaans land zijn.

Michael Ledeen, vertrouweling van George W. Bush

De aanslagen in New York zijn een ontwerp van onze internationale machts-elite, in samenwerking met de top van de Amerikaanse regering en het militaire apparaat. De aanslagen dienden tot het verkrijgen van een rechtvaardiging om de moslimwereld binnen te trekken en de bevolking in de door de elite reeds gecontroleerde landen een politiestaat op te dringen.

In de oorlog tegen het terrorisme bestaat er een duidelijk en eenduidig beeld van de wereldwijde vijand. Het spookbeeld dat Osama bin Laden en zijn terreurnetwerk oproept, speelt een belangrijke rol bij de geplande ‘Nieuwe Wereldorde’. Men heeft een massieve bedreiging nodig! 

lees meer...

We got him: Robin de Ruiter

Patrick Savalle (Patman) | 25-08-2006 11:17 | 27-03-2009 11:01 (80)

Met gepaste trots kondigen wij, Zapruder Inc., aan dat Robin de Ruiter ons zal komen versterken. Robin maakte met zijn boeken al grote indruk op ons en die indruk werd in onze gesprekken alleen nog maar bevestigd. We zullen beginnen zijn boeken ongegeneerd te misbruiken voor artikelen, snippets en citaten, dat leek ons een goede manier om te zien hoe zijn werk en kennis kan worden geïntegreerd in Zapruder. Kort daarop, daar gaan we aan beide kanten tenminste vooralsnog vanuit, zal Robin ook af en toe zelf artikelen gaan schrijven. Dit natuurlijk afhankelijk van zijn andere werkzaamheden. Robin volgde Zapruder en ons forum al een tijdje en het was leuk te horen dat het hem aansprak. Het feit dat jullie en wij nu uit zijn kennis kunnen putten, brengt wat ons betreft Zapruder Inc. naar een nieuw level.

Hoewel zijn boeken internationaal goed worden ontvangen en prijzen winnen, worden ze door de Nederlandse media doodgezwegen. Zijn nieuwste boek over de dood van Milosevic lijkt een gevoelige snaar te raken (Sbrenica? Vermoord door ons ‘eigen’ strafhof!) en wordt niet alleen doodgezwegen, maar zelfs geboycot. Voor ons een extra prikkel om Robin goed te ondersteunen. Zeker ook omdat we het gewoon een goed boek vinden dat qua inzichten helemaal aansluit op die van Zapruder Inc..

We plaatsen in september een review en hebben een speciale aanbieding van zijn boek over de aanslagen van 9/11. 

lees meer...

NWO vs. Michael Ruppert: 1 - 0

Antagonizer | 20-08-2006 17:33 | 02-04-2009 22:17 (31)

De New World Order heeft in haar zucht naar een One World Government schijnbaar opnieuw een zware klap uitgedeeld. Michael Ruppert, de hevig bekritiseerde klokkenluider die met zijn indrukwekkende boek Crossing The Rubicon de fascistische politiek van de neo-cons blootlegde, heeft de VS enige tijd geleden halsoverkop moeten verlaten. Toen Ruppert nog een agent bij de LAPD was, kwam hij via zijn toenmalige verloofde -een CIA agente- in direct contact met de drugspraktijken waarbij de CIA op Amerikaans grondgebied betrokken was. De schellen vielen Ruppert van de ogen toen hij leerde dat de CIA samen met de lokale maffia drugs importeerde (uit Afghanistan en Zuid-Amerika) en vervolgens er wapens voor in de plaats exporteerde. Met Wallstreet als enorme witwasmachine voor het drugsgeld was de cirkel van overheidsgecontroleerde criminaliteit weer rond. Sindsdien heeft Ruppert het tot zijn levenstaak gemaakt om de criminaliteit van de neocons en hun streven naar een NWO bloot te leggen en te bestrijden.

lees meer...

Wij vertrouwen chippaspoorten niet

Patrick Savalle (Patman) | 09-08-2006 22:56 | 09-10-2008 15:11 (20)

Als je alles een beetje op een rijtje zet, zou je al snel gaan denken dat ‘ze’ het er om doen. De overheid bedenkt de meest fantastische plannen om ons te beschermen tegen terrorisme, maar het enige dat ze bewerkstelligen, is dat wij, de bevolking, aan nog veel grotere risico’s worden blootgesteld. Nu weer de nieuwe chippaspoorten. Paspoorten met een zogenaamde RFID-chip die het mogelijk maakt onze persoonlijke gegevens op afstand uit te lezen. Leuke gadget, maar zo onveilig als wat. Inmiddels is bekend dat niet alleen officiele instanties maar ook de eerste de beste slimme hacker de gegevens van afstand kan uitlezen en zéér waarschijnlijk ook veranderen. Ondanks alle waarschuwingen blijven ministers doen alsof ze net uit een ei zijn gekropen en weigeren ze te luisteren. Onze Nederlandse politici lopen zelfs voorop als het gaat om het invoeren van ondoordachte privacy-compromiterende maatregelen. 

lees meer...

Tony ‘Bohemian Grove’ Blair

Patrick Savalle (Patman) | 31-07-2006 13:21 | 14-06-2008 03:02 (12)

Onze wereldleiders en captains-of-industry vinden democratie maar in de weg zitten. De (schijn van) democratie is een prima instrument om een bevolking stil en dom te houden maar om een wereld mee te besturen is het nooit bedoeld. Wereldpolitiek bepalen doe je het beste zonder de aanwezigheid van kritische *nee, uhmm* nieuwsgierige *nee ook niet, uuhhm* aanwezige pers, lastige betogers of oprecht in hun toekomst geïnteresseerde burgers. Het liefst dus in het geheim. Een bekend geheim clubje is het Bilderberg-gebeuren. De Bilderbergers waren laatst nog in Toronto waar ook onze koniging Beatrix werd gezien. Een minder bekend maar veel machtiger clubje is de Bohemian Grove order of death.

Waarschuwing vooraf: als een wereld waarin geheime en vaak occulte genootschappen als Illuminati, Skulls&Bones en Vrijmetselaarij uw geest dermate in verwarring brengt dat ontkenning uw enige reactie is, ga dan nu weg. Als u wilt weten wat Tony Blair laatst in Californië deed of waarom er mensen naakt door de Californische bossen rennen en vreemde rituelen uitvoeren of waarom U2’s ik-ben-full-of-crap-Bono een schijnheil is, lees dan door…

lees meer...

In case of emergency, nuke Iran

Patrick Savalle (Patman) | 22-07-2006 00:10 | 15-05-2008 10:55 (10)

Het is altijd geruststellend te weten dat we voorbereid zijn. Voorbereid op een nieuwe 9/11-achtige aanslagl waarbij Iran kan worden aangewezen als de dader. Of niet. Als we maar voorbereid zijn.

‘The Pentagon, acting under instructions from Vice President Dick Cheney’s office, has tasked the United States Strategic Command (STRATCOM) with drawing up a contingency plan to be employed in response to another 9/11-type terrorist attack on the United States. The plan includes a large-scale air assault on Iran employing both conventional and tactical nuclear weapons. Within Iran there are more than 450 major strategic targets, including numerous suspected nuclear-weapons-program development sites. Many of the targets are hardened or are deep underground and could not be taken out by conventional weapons, hence the nuclear option. As in the case of Iraq, the response is not conditional on Iran actually being involved in the act of terrorism directed against the United States. Several senior Air Force officers involved in the planning are reportedly appalled at the implications of what they are doing--that Iran is being set up for an unprovoked nuclear attack--but no one is prepared to damage his career by posing any objections.’

Nederlandse vertaling:
Het Pentagon, heeft onder orders van vice-president Dick Cheney’s departement...

lees meer...

Homo Petroleum en de Groene Mythe

Antagonizer | 03-07-2006 20:17 | 06-06-2007 01:36 (47)

Met Peak Oil op onze hielen wordt de roep om alternatieve energiebronnen steeds luider. Op zich is dat een logische veronderstelling, maar tegelijkertijd is het een mythe; op dit moment en in de nabije toekomst bestaat er geen enkel economisch haalbaar en energetisch rendabel alternatief voor olie. En dan hebben we het alleen nog maar over olie als energiebron en niet als grondstof met haar vele alledaagse toepassingen. Er is geen enkele andere energiebron die de rol van olie in de nabije toekomst kan overnemen en het praten over het ontwikkelen van alternatieve energiebronnen is dan ook een utopie. Een mythe. Gas kan wat van de functionaliteit van olie overnemen wat betreft energievoorziening, maar ook dat begint op te raken en er is niet genoeg voorhanden om olie te vervangen; zeker met al die overschattingen van de gasvoorraden die ook voor olie gelden. Mensen die dus hard roepen om alternatieve energiebronnen en de ontwikkeling daarvan, zijn of utopische dwazen of proberen het grote publiek hoop te geven op iets wat niet reëel is. Althans, dat beweren slimme mensen zoals Michael Ruppert

lees meer...

Hitlers Bombe: Amerikaanse geheimen

brun | 01-07-2006 06:43 | 06-07-2006 09:22 (14)

Blijkbaar wisten de geallieerden van de Jonastal-plannen.  De 89ste Infanteriedivisie van het Amerikaanse derde leger deed er in elk geval alles aan om zo snel mogelijk naar het Jonastal door te stoten. Begin april 1945, dus nog voor de geplande oplevering (op 20 april 1945, de verjaardag van Hitler), bereikten ze het dal. Ze moesten tot op het bot vechten met aanwezige SS-troepen. Toen die verslagen waren, doken de Amerikanen onmiddellijk de grond in. Wat ze er aantroffen, was interessant genoeg om een aantal hooggeplaatste atoomenergie-specialisten naar het Jonastal te halen. Die bezochten het gebied op 7 april 1945. De spullen en documenten die niet door de SS waren vernietigd, verdwenen richting VS. Omwonenden beweren tot de dag van vandaag dat er stápels documenten zijn meegenomen. Wie in Washington echter op zoek gaat naar die archieven, wordt weggestuurd: hun status als Classified is onlangs verlengd en ze blijven de komende 50 jaar geheim.

lees meer...

The global foodchain

Patrick Savalle (Patman) | 24-06-2006 11:09 | 25-05-2007 15:59 (90)

De wereld zit heel eenvoudig in elkaar. Al ons geld en al onze welvaart stroomt langzaam maar zeker naar boven. Up the foodchain. And guess what? Wij zitten niet aan de bovenkant. De bovenkant vreet zich vol met kaviaar terwijl de onderkant niet eens zo langzaam maar wel erg zeker afsterft. Kapitalisme, representatieve-democratie, globalisering, het zijn allemaal geen uitvindingen van mensen die graag met anderen delen. Mensen die onze maandagochtend-briefing lezen, hadden dat al kunnen weten. Een New World Order is rising.

Maargoed, daar komen we allemaal uitgebreid aan toe. Eerst wat basiskennis en discussie creëeren, te beginnen met: wie runt nou echt de global toko? Onze regeringen? De Balkenende’s van de wereld? *kuch, proest* De oude elite? Beatrix? Of zijn het soms de neocons met hun enorme leger en oneindige lust naar vernietiging? Of de grote corporaties waar we het een paar dagen geleden over hadden? Welnee, allemaal slechts radertjes in een enorme machine die van bovenaf wordt aangestuurd. Maar wie zit er dan bovenin aan de touwtjes te trekken? Follow the money en je eindigt vanzelf in de top of the foodchain. Aanschouw hier onze tower of power. 

lees meer...

Waar was Bilderberg Bea?

Patrick Savalle (Patman) | 12-06-2006 21:46 | 09-04-2010 16:13 (80)

Eerder berichtte we al over het obscure Bilderberg-groepje. Een samenzwering van captains-of-industry, politieke kopstukken en self-appointed staatshoofden die democratie maar in de weg vinden zitten. Nee, niet dat ze het daar achter onze ruggen om over politieke zaken of onze toekomst hebben ofzo hoor, welnee. Vrienden onder mekaar, kookreceptje hier, golftips daar, ‘wat doen we met de olieprijs’ en ‘wanneer gaan we Iran binnen’ kortom, chit chat. Het groepje was de afgelopen dagen weer bij elkaar in Canada en onderzoeksjournalist Alex Jones was terplekke. Het kostte wat moeite om door de douane te komen want die was geinstrueerd Alex vast te houden maar uiteindelijk lukte het hem toch het woord te richten tot de mannen en vrouwen van de Bilderberg-groep.

Update: 20/6/2006 19:55 - filmpje aankomst Beatrix toegevoegd

lees meer...

De legale plundering van Irak

Patrick Savalle (Patman) | 27-05-2006 23:19 | 16-02-2009 15:42 (18)

Corporatism by design, we noemen het ‘wederopbouw’

Het ‘nieuwe’ Irak heeft de twijfelachtige eer het eerste land op aarde te zijn met een bestuurlijke inrichting die van het begin af aan is opzet om corporatisme, en dan vooral die van buitenlandse origine, te faciliteren. De grote rijkdommen van het land kunnen op deze manier effectief worden geabsorbeerd door buitenlandse supercorporations zonder dat de gewone Irakees op de straat er enig voordeel aan heeft of er wat tegen kan doen. Irak is het eerste land ter wereld dat overheidsdiefstal met wetten ‘legaliseert’. twee maal raden wie daar de wetten heeft gemaakt.

lees meer...

Internetneutraliteit staat op de tocht

Patrick Savalle (Patman) | 26-05-2006 20:03 | 12-07-2008 00:28 (19)

Grote Amerikaanse communicatie bedrijven zijn momenteel miljoenen aan het uitgeven met het lobbyen (synoniem voor het omkopen congresleden) voor een ander soort internet. Een internet zonder ‘net neutrality’. Een internet waar zij geld aan kunnen verdienen en wij alleen maar kunnen zien en vinden wat zij ter beschikking stellen. Een internet dat meer lijkt op kabeltelevisie dan op het vrije medium dat het nu is, waar we kunnen gaan en staan waar we willen. De plannen zijn heel concreet en het Amerikaanse congres staat op het punt nieuwe wetgeving aan te nemen die bedrijven als AT&T, Verizon en Comcast en dergelijke controle over het internet geven. Wij vinden dat reden tot groot alarm omdat zoiets ook aan onze kant van de oceaan grote impact zal hebben. AT&T en Verizon zijn trouwens dezelfde bedrijven die stiekem, zonder toestemming of gerechtelijk bevel, alle telefoongesprekken van hun klanten bijhielden en welwillend ter beshikking stelden aan NSA en Homeland Security. Dit soort bedrijven gaan straks voor ons bepalen wat we wel en wat we niet mogen zien op het internet en dat is onacceptabel. Daar moeten we bovenop zitten.

Update 26/5/2006 - het gevaar is voorlopig geweken

lees meer...

De Bilderberger theekrans is weer

Patrick Savalle (Patman) | 25-05-2006 13:33 | 31-10-2006 17:31 (16)

Geheime genootschappen zoals de Illuminati en Skulls & Bones zijn voor veel mensen nog een stap te ver. Voor hen hebben we hier een laagdrempelig instapgenootschap: onze eigen Bilderberg-groep. Een zéér invloedrijk genootschap, sommigen zeggen zelfs zo invloedrijk dat ze de olieprijzen op de wereldmarkt sturen. Bilderberg is een clubje met een heel veel Nederlands inbreng, dat maakt het natuurlijk extra cool. Hebben we kennelijk toch nog iets te zeggen in de wereld. Opgericht door onder andere Unilever topman Paul Rijkens en als snel versterkt met prins Bernhard begon de Bilderberg-groep in 1954 met hun geheime en streng beveiligde bijeenkomsten. In hotel Bilderberg in Oosterbeek, vandaar hun naam. Inmiddels is de rol van Bernhard overgenomen door Beatrix en heeft Shell topman Jeroen van der Veer een dikke vinger in de pap. Net als de Rothschildts en de Rockefellers. Net als de rest van Big-oil, en dan weet je genoeg, want is het is onze bescheiden mening dat Big-oil één van de belangrijkste corporatistische krachten achter het huidige klimaat van terror en pre-emptive war is.

In ieder geval, dit democratische clubje gaat weer vergaderen. Van 8 tot 11 juni in de Posh Brook Street resort in Ottawa Canada. Hoog op de agenda staan de olieprijzen voor de komende periode, de onderlinge verdeeldheid over Irak en Afghanistan, óf en wanneer de oorlog met Iran moet beginnen en wat te doen met lastpak Chavez (president van oliestaat Venezuela). Ja de mannen van de Bilderberg zijn ambitieus. Kunnen ze ook zijn want in totaal zullen zo’n 120 wereldleiders en captains of industrie aanwezig zijn. De necrocons zijn vertegenwoordigd door Paul Wolfowitz, de architect van het huidige US buitenland beleid. Onze eer wordt hoog gehouden door onder andere Neelie Kroes, Doctors van Leeuwen, prof. Halberstad, Jozias van Aartzen en Beatrix herself (die waren in ieder geval in 2005 aanwezig). Wij zijn benieuwd wat de olieprijs gaat doen. Henry Kissinger anticipeert al op een olieprijs van $140 per vat in de nabije toekomst.

Luister ook het interview van Alex Jones met journalist Jim Tucker over deze meeting.

lees meer...

Nog meer olie in Euro’s

Patrick Savalle (Patman) | 25-05-2006 12:33 | 03-12-2008 02:15 (15)

Toen Saddam Hussein besloot zijn olie te gaan verkopen in euro’s in plaats van dollars, was dat een belangrijke reden voor de US om Irak onder valse voorwendselen binnen te vallen en het land met nucleaire wapens te bestoken. Nu Iran hetzelfde gaat doen, moeten zij hetzelfde lot ondergaan. Ook weer onder valse voorwendselen. De dollar is namelijk door de enorme geldschuld van Amerika niet veel meer dan monopoly-geld en blijft nog enigszins overeind door uitstroom van dollars via de de zogenaamde petro-dollar-cycle. Ofwel verkoop door anderen van olie in dollars. Maar niemand mag de stelende neocon-vriendjes van Bush. Met het geld dat ze lenen van ons en afpersen van hun eigen bevolking bouwen ze het grootste leger ter wereld en gebruiken dat dan tegen onschuldige landen. Dom, want de rest van de wereld heeft de US door die petro-dollar-cycle stevig bij de ballen en steeds meer landen gaan dat gebruiken. Nu Iran zijn olie in euro’s gaat verkopen, overwegen ook Venezuela en Rusland de verkoop van hun olie in Euro’s te doen, 1 juli al. En dat kon wel eens heel erg vervelend zijn voor de Amerikaanse economie. Heel erg. In plaats van verstandig te handelen, zet de Amerikaanse federale bank de boel nog verder op scherp door hier en daar wat dollars bij te drukken zonder dat daar dekking voor is. Twee triljoen om precies te zijn. Instant inflatie. Reden voor slimme landen als Zweden en Zwitserland om hun dollarreserves alvast maar stilletjes te reduceren. Voor u misschien tijd om alvast wat leningen af te betalen, wat goud en zilver in huis te halen en een groentetuintje te beginnen, het zou namelijk zo maar te laat kunnen zijn.

Een duidelijke uitleg op: peakoil.com
Actueel dollar nieuws op: whatreallyhappend.com

lees meer...

9/11: Everybody’s Gotta Learn Sometimes

Patrick Savalle (Patman) | 24-05-2006 09:50 | 19-09-2008 15:04 (17)

De 9/11 truth-movement heeft een nieuw pronkstuk: “Everybody’s gotta learn sometimes”. Een eerste-uur Zapruder_Inc -lezer heeft de film Nederlands ondertiteld en gaf ons de premiere.

“Een nieuwe 11 september documentaire van regisseur John Albanese. Geen speculaties als in Loose Change, maar alleen maar harde feiten. De kijker kan zelf zijn conclusies trekken. Nederlands ondertiteld.”

Deze beschrijving dekt niet helemaal niet de lading, integendeel. Als 9/11 documentaire is het juist een aanvulling op Loose Change, het zou deel I kunnen zijn en Loose Change deel II. In tegenstelling tot Loose Change doet deze film niet aan alternatieve theorieën. De documentaire is in dezelfde stijl gemaakt en heeft dezelfde niet-professionele trekjes, er wordt soms ook teveel voorkennis verondersteld: niet iedereen heeft de individuele neocons helder op zijn netvlies. De belangrijkste uitspraken van de belangrijkste neocons worden ook net gemist (Rumsfeld, Cheney, Bush). De film heeft een krachtige boodschap, een boodschap die, wanneer zomaar verteld, te groot is om door ‘gewone’ Telegraaf- of Elsevier-lezende mensen te kunnen worden bevat. De film slaagt er desondanks in om deze boodschap overtuigend over te brengen: regeringen zijn er níet voor ons en blind vertrouwen zál worden geschaadt. Fascisme is het grootste gevaar dat ons momenteel bedreigt en de enigen, DE ENIGEN die dat kunnen stoppen: zijn we zelf. De film brengt deze boodschap aan de hand van de voorkennisschandalen van 9/11 en de totale corruptie binnen de neocon-club die nu de US en dus ook de wereld regeren. Geen topdocumentaire (de boodschap had veel beter kunnen worden gebracht met andere onderbouwing) maar de feiten zijn hard en de conclusie kan er ook maar één zijn: 9/11 was slechts het zorgvuldig geplande begin. Tijd om wakker te worden, anders loopt het slecht af. Aanrader!!!

Straks ook het verslag van de 9/11 conferentie in A’dam en dan is het even voldoende met 9/11 hier, tenzij er natuurlijk breaking news is...

lees meer...

DV-Week: bijbelse Sudoku

Patrick Savalle (Patman) | 20-05-2006 00:07 | 04-03-2010 15:36 (13)

Met de vondsten van zeer oude apocriefe geschriften en door schriftgeleerden die nu zonder de censuur van de Kerk hun werk kunnen doen, is men er achter gekomen dat de Bijbel in feite een gecensureerd en herschreven boek is. Deels is dat te wijten aan onnauwkeurige vertalingen (van het Hebreeuws naar het Grieks en weer naar een andere taal bijvoorbeeld) en voor een groot deel aan doelbewust redigeren door de religieuze leiders van die tijd (moderators avant la lettre dus). We zagen eerder al dat de Kerk het verhaal van Christus zwaar aangepast had om de grote (religieuze) invloed van vrouwen uit de bijbel te schrappen en dat is niet alleen beperkt gebleven tot de invloed van de vrouwen. Maar nu dat lustige schrappen, redigeren en herschrijven van complete stukken weer ongedaan gemaakt kan worden, zijn er mensen die beweren dat de oorspronkelijke religieuze geschriften vol zitten met allerlei verborgen codes.

lees meer...
pagina 17 van 18 « Eerste  <  15 16 17 18 >
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux