39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 6 trollen aanwezig, 19163 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 2 van 18  <  1 2 3 4 >  Laatste »

Dutchcoin: Lets Do It !

democraatus | 05-11-2013 07:41 | 13-11-2013 20:16 (2)

Verspreiding van kennis
De commerciele start van het Internet wordt gewoonlijk op begin 1990 gezet. Een klein stapje destijds dat het grootste deel van de mensheid ontging. Maar al snel werd het Internet ‘hip’. In de bloeiende dagen van de jaren 1990 werd het Internet een enorme hype, geheel conform de bekende S-curve voor uitvindingen.

Het Internet heeft de wereld ongelooflijk klein gemaakt. Het sturen van een berichtje naar de andere kant van de wereld gaat nagenoeg zonder vertraging. Bedrijven draaien hun hele business via Internet. Ook bankieren gaat voor een heel groot gedeelte via Internet tegenwoordig. Het is ondenkbaar dat we ook maar een dag zonder Internet zouden zitten.

lees meer...

De onschuld van PRISM en Tempora

Donkerdoorn | 03-07-2013 22:02 | 18-07-2013 21:04 (5)

Het “downplayen“ van het grootste spionageschandaal uit de menselijke geschiedenis is ondertussen tot een fascinerend schouwspel geworden. Aan Amerikaanse zijde, bij de daders, houden politiek en media zich op dit moment voornamelijk bezig met whistleblower Edward Snowden en de verschrikkelijke dingen die met de man moeten gebeuren mocht hij in handen van de USA vallen. Geen mea culpa, geen debat, slechts de slecht liegende Obama en slecht liegende lakeien. Aan de kant van de “slachtoffers” zijn daar de verschillende EU-regeringen die zich maar geen passende houding weten te geven nu duidelijk is dat „bondgenoot“ Amerika en op mega-schaal bedrijfs- en economische spionage pleegt (China, doelwit nummer 1 van de Amerikanen reageert traditioneel gedecideerd discreet), en communicatieverkeer van Europese bevolkingen opslaat en, waarschijnlijk, analyseert. De redenen voor deze laffe houding laten zich makkelijk raden: de inlichtingendiensten van de Europese „democratieën“ pikten een graantje mee van de Amerikaanse en Engelse big-brother-programma’s. Bovendien is het wel bijzonder naief om te veronderstellen dat in Europa niet, zoals bij de Anglo-Amerikanen, wordt gewerkt aan projecten om internet- en telecom-verkeer te tappen. Of al werkzaam zijn. Het voor (internationaal) gerecht slepen van de PRISM en Tempora experimentalisten voor verdragsbreuk, schending van internationaal recht, souvereiniteit, privacy, mensenrechten zal op zich laten wachten, tenzij China, Rusland of Bolivariaans Zuid Amerika iets ondernemen, daar alles erop wijst dat de “politiek” (zowel in Europa als in het VK en de VS) de storm domweg probeert uit te zitten. 

lees meer...

All your Bitcoin are belong to us

Donkerdoorn | 21-06-2013 11:51 | 27-06-2013 16:53 (2)

Nee, natuurlijk zijn we niet van plan om de digitale munt Bitcoin te reguleren. Laat staan controleren. Wat natuurlijk wel zeer wenselijk is, is dat bitcoin-exchanges of andere plekken waar in bitcoins gehandeld kan worden zich bij ons aanmelden als financieel instituut of zelfs bank (zodat we inzicht hebben in de transacties). Zelf blijven we de bitcoin als “financial service” zien. Het is natuurlijk public-relations-technisch niet zo handig om over een nieuw decentraal uitgegeven betaalmiddel dat mogelijk de monopolie-positie van “ons” banking-elite beheerste fiat geld (zoals dollar en euro) bedreigt te spreken. Een soort paypal alleen anders, dus. Bovendien, bitcoins worden voornamelijk gebruikt door, wie anders als, de terroristen™ (wij betalen onze Al Nusra/Al Qaida buddies in Syrië ondertussen ook met bitcoins), kinderlokkers, criminelen in het algemeen, Iran, Noord-Korea en stinkende hackers. Dus, oke, een beetje toezicht moet zijn. Maar voor de gewone (fiat-geld sukkel) consument is de bitcoin gewoon niets. Wij maken ons geen zorgen (we hebben alleen een opvallend grote interesse ontwikkeld voor bitcoins), doet u dat dan ook niet. 

lees meer...

Zoek de verschillen: Turkije vs Frankfurt

Donkerdoorn | 10-06-2013 06:26 | (0)

De neo-ottomaanse droom van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en zijn AKP partij over een groot sultanesk islamitisch Turkije lijkt te struikelen over een paar bomen in een van de laatste groengebieden van Istanbul. Wat begon als een kleinschalig protest van een groep milieu-activisten tegen de herbouw van de Topcu kazerne (kaslasi) annex winkelcentrum op het Taksim-plein is ondertussen uitgegroeid tot een shitstorm tegen het autoritaire bewind van Erdogan, de sluipende islamitisering van de Turkse samenleving, de afbouw van vrouwenrechten, de oorlogszuchtige politiek en het neoliberale beleid van de AKP waardoor de stralende economische cijfers van Turkije in de afgelopen jaren vooral de Turkse elite ten goede kwamen. Erdogan reageert op de bonte protestbeweging van arbeidsloze jeugd, voetbalsupporters, vakbonden, vredesactivisten, milieubeweging en boze burgers volgens het draaiboek voor dictators in nood, inclusief de cliches: het zijn “door het buitenland betaalde terroristen”, “plunderaars”, “twitter is schuld”, “randalier-jongeren”. Politie, ordediensten en knokploegen proberen met excessief geweld de protestgolf te smoren, en dat terwijl juist het extreme staatsgeweld de directe aanleiding voor de eerste demonstraties was. Gebruikers van de berichtservice twitter verdwijnen achter de tralies, honderden mensen zijn door de politie het ziekenhuis in geknuppeld en drie “activisten” zijn ondertussen om het leven gekomen. 

lees meer...

Bitcoin is het geld van de New World Disorder

Patrick Savalle (Patman) | 15-05-2013 01:00 | 24-05-2013 16:52 (8)

Inmiddels zal iedereen wel een mening hebben over dat nieuwe ‘monopolie’ geld waar zoveel bladen al over schreven, ik ook. Bitcoin is wat mij betreft één van de meest disruptieve technologieën die mensheid ooit tot haar beschikking heeft gekregen. Ergens in het rijtje ‘vuur’, ‘het wiel’ en het internet zelf. Het succes van bitcoin leidde in korte tijd al tot vele vergelijkbare systemen, zo is er inmiddels het in sommige opzichten nog innovatievere en doordachtere ‘Ripple’ (eigenlijk meer een ecosysteem waar bitcoin ook onderdeel van uit kan maken). Bitcoin en Ripple vertegenwoordigen technologie die de wereld volledig gaat veranderen, want zolang de wereld nog om geld draait, is een fundamenteel nieuwe soort geld een ware paradigm shift. Het is geen kwestie of dit gaat gebeuren maar alleen nog maar of dit al de komende 5 of pas de komende 10 jaar gaat gebeuren. Zeker nu investeerders als Google Ventures de Ripple hebben omarmd.

lees meer...

Nieuwe dimensie in de Euro-crisis: het stelen van spaartegoeden

Donkerdoorn | 16-03-2013 21:03 | 17-03-2013 16:46 (5)

Na drie jaren “crisis-management” in de vorm van liegen, bedriegen, beloftes, inschattingsfouten, non-event top-overleggen, slechte mediacampagnes, niet-werkende shock-doctrine en uiteindelijk geld drukken alsof er geen morgen meer komt, kan men zichzelf afvragen of de nieuwste reddingsmaatregel uit de Euro-toverhoed en toolbox tot stand is gekomen door Brusselse domheid, lobby en druk (door de financiële industrie) of dat nu echt het mes wordt getrokken door de EU (banken)-elite. Om de banksector van Cyprus in leven te houden, wordt dus even 9,9% van alle spaartegoeden boven 100,000 en 6,75% van te tegoeden onder 100k bij Cypriotische banken in beslag genomen. Ideetje van een clubje dat op papier zegt te staan voor democratische en liberale principes maar er geen moeite mee heeft om naar schatting 5 miljard Euro onrechtmatig toe te eigenen. Ow wacht, deze maatregel geldt natuurlijk alleen voor Cyprus, is eenmalig, en treft sowieso alleen Russen die hun Roebels in Cyprus off-shoren. Waarom wordt de pijn dan nog eventjes fijn gecollectiviseerd door 6,75% van de “kleine man” te plukken? De reacties op Cyprus zijn voorspelbaar: bankrun. Maar even zo belangrijk is het signaal aan alle spaarders in Europa. Vanaf nu is fiat-geld op een bankrekening loslopend wild in het Euro-Europa dat gebukt gaat onder de lasten van een uiterst instabiele financiële sector. De Spanjaarden, Grieken en Italianen krabben zich waarschijnlijk al achter de oren. Pinpassen beginnen te jeuken. Zwitserland biedt meer als kaas en koekkoeksklokken. De BTW op gouden en zilveren munten doet opeens geen pijn meer. Dijsselbloem en zijn EU/IMF vriendjes hebben het voor elkaar, nu vertrouwt niemand zijn bank en Brussel meer. De Euro-crisis, al voor “opgelost” verkocht de afgelopen maanden, is zojuist door toedoen van de politiek in 2013 aangekomen. Om dit verkopen (pdf). 

lees meer...

Voedsel-speculanten geven risico’s hongerhandel toe

Donkerdoorn | 27-02-2013 23:14 | (0)

Telkens als het onderwerp “voedselspeculatie” weer eventjes in de schijnwerpers staat, staan de partijen die goed geld verdienen in de termijnmarkten en verzekeringsproducten op, onder andere, voedselprijsfluctuaties vooraan om te verklaren dat gokken met basis-levensmiddelen een vrij onschuldige tak van sport is. Zo is nooit wetenschappelijk aangetoond dat er een verband bestaat tussen speculatie en de prijs van voedsel. De “marktwerking” is goed voor consument en boer, en bovendien zorgt een flinke derivaten-bubbel er voor dat de landbouwer altijd een redelijke prijs krijgt. De PR-bureau’s van banken en hedge-funds kennen hun klassiekers. Maar wat als de banken die normaal gesproken mooi-weer spelen zelf toegeven dat er wel degelijk risico’s verbonden zijn met het (sinds 2008 flink toegenomen) pompen van tegen knap 0-procent rente bij de ECB geleend geld in voedselmarkten? De Europese consumentenorganisatie voor voedingsmiddelen Foodwatch heeft de hand weten te leggen op een aantal pikante (interne) documenten van de hongerhandelaren Deutsche Bank en verzekeringsreus Allianz waarin onderzoeksafdelingen van de beide financiële instellingen tot opmerkelijke conclusies komen. 

lees meer...

Banken-unie: de technocratische coup

Donkerdoorn | 12-02-2013 22:26 | (0)

Het schimmige Europese noodfonds ESM, European Stabiliation Mechanism waar naast garanties ook “cash” door Euro-lidstaten wordt ingebracht, gaat dus direct banken redden. Eigenlijk niets nieuws daar de Spaanse banken Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc en Banco de Valencia al voor 37 miljard Euro (en de teller loopt tot 100 miljard) via een cheque aan de Spaanse staat werden “gered” (waarbij “gered” een omstructurering betekent waar de winstgevende delen bij de bank blijven en waardeloos geworden waardepapieren ondergebracht worden in een “bad-bank” waar de Spanjaarden voor garant staan). Het is tekenend voor een crisis die onder het mom “staatsschulden-crisis” wordt verkocht maar eigenlijk niets anders is als een voortwoekerende banken-crisis. Spanje bijvoorbeeld, had tot de herfst van 2008, het moment dat in heel Europa banken op nationaal niveau gered werden door staten, een relatief lage staatsschuld (lager als bijvoorbeeld Duitsland). Anno 2012, na het imploderen van de Spaanse vastgoedbubbel en het implementeren van de door de EU, IMF en ECB opgelegde spaarmaatregelen, is het land niet in staat aan de markt tegen een “normale” rentevoet geld te lenen, laat staan vier grote banken te redden met het bijna zekere risico dat de rente op Spaanse staatsobligaties en de kostprijs voor daarover geschreven verzekeringspapieren richting stratosfeer exploderen. De complete Spaanse huishouding kan door een EFSF of ESM niet onder de schouders worden genomen, dus daarom een semi-legale noodgreep: semi-directe Europese steun voor Spaanse banken. 

lees meer...

(Gouden) Man van het jaar 2013

democraatus | 21-01-2013 11:24 | (0)

Duitsland haalt goud terug
De media heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. Duitsland haalt haar goud terug naar Frankfurt. Terwijl 3 maanden geleden nog openlijk werd ontkend dat de Duitse Bundesbank (Buba) haar goud terug zou halen uit Parijs en de VS, is de wereld nu ineens anders en kiezen de Duitsers eieren voor hun geld. Deze beslissing tekent de stelling dat Centrale Banken elkaar onderling niet meer vertrouwen.

lees meer...

De mondiale maffia is óveral

Antagonizer | 22-11-2012 21:39 | 23-11-2012 00:39 (1)

Al Gore introduceerde een prachtig begrip aan de wereld. Niet zijn geneuzel over klimaatveranderingen en CO2-sprookjes, maar hij liet ons kennis maken met de term “an inconvenient truth” – een oncomfortabele waarheid (we noemen het hier voor het gemak even o.w.). De waarheid is namelijk dat wij dagelijks leven met oncomfortabele waarheden (o.w.’s). Sommigen van ons doen dat bewust, veel meer van ons onbewust of zijn niet in staat die o.w.’s te begrijpen. Bewust leven met o.w.’s stelt je als persoon voor een lastig dilemma. Je kunt ervoor kiezen te doen alsof de o.w. niet bestaat en probeert verder te gaan met je leven, maar dan ontstaat er een cognitieve dissonantie waarbij je eigen normen en waarden in conflict komen met de realiteit van de o.w. Dit wordt verergerd door het feit dat er niet één o.w. bestaat, maar dat er meerdere bestaan en dat ze allemaal op een of andere manier een invloed hebben op het dagelijks leven. Ook jouw dagelijks leven. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen de o.w.’s niet te ontkennen – laten we zeggen dat je er jarenlang wat puntige blogteksten aan wijdt en er zelfs een boek over schrijft – en ontstaat er evengoed cognitieve dissonantie. Sterker nog, omdat je uit overlevingsdrang en wat latente lafheid er niet voor hebt gekozen de ultieme stap te nemen door de maatschappij compleet de rug toe te keren, doe je er net zo hard aan mee als al die anderen die beweren dat “het overal altijd wel wat is” en “je er toch niks aan kunt doen”. Juist door dit gedrag houd je de o.w. en haar biotoop in stand, een prachtige uiting van ongewenst emergent gedrag.

lees meer...

Hey mister, can we have our gold back?

Donkerdoorn | 23-10-2012 13:46 | (0)

imageAls great-dictator/communist/socialist/bolivarist/duivel/evil-doer/Al Qaida-erelid Hugo Chavez Venozolaans goud terug wil halen uit kluizen van de Federal Reserve in de USA, is dat een weinig opmerkelijke stap van de sowieso nummer drie of twee op de hitlist van “empire”. Als daarentegen bezettingszone, NATO-vriend, export-zwaargewicht en Euro-(nog)redder Duitsland een “Ron Paul” doet en precies wil weten hoeveel Duits goud de Amerikanen nog in hun bezit hebben, is dit “wereldschokkend”. Tenminste in een wereld waarin “goud” als “serieuze belegging” zogenaamd is afgeschreven en fiat-geld en fractional-reserve-banking het spel domineren (tot het Albanese pyramide-spel uiteenspat). Kennelijk ging bij het Duitse Bundesrechnungshof langzaam een licht branden als gevolg van de niet-aflatende stroom speculaties over het al dan niet bestaan van de Amerikaanse goudreserves. Al jaren heeft “kein Schwein” meer gecontroleerd of de boeken en de kluizen kloppen. De houder, de Amerikaanse Centrale Bank Federal Reserve, verzet zich met hand en tand tegen een audit. Daar bovenop duiken de laatste tijd steeds meer “wolfraam” goudstaven op, professioneel vervalste exemplaren die nauwlijks van echt te onderscheiden zijn. 

lees meer...

Europees belastinggeld naar wapenfabrikanten

Antagonizer | 26-09-2012 17:21 | 02-02-2013 22:50 (4)

Gisteren was het een bijzondere dag: de Nederlandse MSM bracht eindelijk weer eens iets wat op een nieuwswaardig feit leek. Het enige jammere hieraan was dat de nieuwswaarde hiervan al net zo verdampt was als alle hoop op vrede in Palestina. Het ging over de crisis in Griekenland en het feit dat in de draconische bezuinigingen die door De Trojka (de Europese Unie, de Europese Centrale bank en het IMF) opgelegd waren, de astronomische defensie-uitgaven van dat land niet meegenomen waren. De bezuinigingen die Griekenland door moet voeren beroven de burgers van de laatste stukjes sociale zekerheid die ze nog hadden, zodat ze aanspraak kunnen maken op extra hulp van de ECB. De Trojka stelt dat het kritisch heeft gekeken naar de financiële huishouding van Griekenland om te kijken waar er bezuinigd zou kunnen worden. Maar in die kritische studie is één post buiten beschouwing gebleven: de uitgaven aan de Griekse defensie.

lees meer...

Euro: de redders gered

Donkerdoorn | 13-09-2012 09:51 | 13-09-2012 18:12 (1)

De neofeodale politieke “redders” van de Euro halen opgelucht adem, de koersen van de Europese zombie-banken vieren feest, het Duitse constitutionele hof heeft gesproken. Ontzettend onverwacht verklaarde de Duitse derde macht het Europese “reddingsmechanisme” ESM voor grondwettig en opende daarmee de weg voor het in werking treden van dit noodfonds voor de wankelende Europese financiële industrie (of in EU-doublespeak: de Euro en wankele “Euro-lidstaten"). Duitsland, op dit moment het enige land dat nog de middelen heeft om het neoliberale project “EU” draaiende te houden, doet mee, maar onder voorwaarden. Zo moet de Duitse bedrage aan het ESM een “cap” krijgen. Met een inlage van 22 miljard Euro in “cash” en 168 miljard in garanties, moet alles wat het ESM gaat uitgeven boven de 190 miljard Euro Duitse Euros goedkeuring meekrijgen van het Duitse parlement “de Bundestag”. Een probleem en ook weer geen probleem: het ESM-verdrag voorziet eigenlijk dat Euro-staten tot in het oneindige bloeden mogen, zonder enige democratische controle. Daar de Duitse politiek, van links tot rechts, tot nu toe met grote meerderheid voor alle “Euro-reddingen” gestemd heeft, valt er weinig oppositie te verwachten bij toekomstige bailouts. Alleen, het ESM ziet een dergelijke parlementaire controle, en daarmee uitzonderingspositie voor Duitsland, niet voor. Het land van Bockwurst en Oktoberfest zal dus of interne wetgeving moeten veranderen, of het ESM-verdrag moet worden aanpast. En daarmee wederom geratificeerd worden door de verschillende EU-staten die het contract hebben ondertekend. 

lees meer...

Het tijdperk van neofeodalisme deel 62: het principe van staatsschulden

Donkerdoorn | 22-08-2012 08:38 | 24-08-2012 08:02 (1)

Het is 1998 en de zogenaamde “Aziatische crisis” werkt zich langzaam naar haar hoogtepunt. Op de Zuid Koreaanse televisie loopt al tijden een enorme campagne waarin burgers worden opgeroepen hun gouden bezittingen aan de regering te doneren om zo de schulden van het land af te kunnen betalen. Sinds het imploderen van de Thaise economie (Thailand zou niet in staat zijn haar valuta te dekken met Amerikaanse dollars) en de “overspill” naar andere Asian Tigers zijn honderden miljarden aan investeringen uit het land verdwenen en steekt de regering zich diep in de schulden om de Koreaanse valuta tegen speculatie en dumping te verdedigen en haar bankensector te redden. De “Asian Flu” vreet zich een weg door economie, staatshuishouden en uiteindelijk de portemonee van de burger. Om het vertrouwen van de “markt” in de rentabiliteit van Azië terug te winnen, wordt een enorm hervormingsprogramma door het IMF voorgeschreven. Staatseigendom en staatsbedrijven worden verkocht en delen van de economie die voor buitenlandse investeerders waren afgeschermd worden geopend. Wat verkocht kan worden, wordt verkocht. Waar gesneden kan worden, wordt gesneden. Het gevolg: crisis wordt extra verdiept. De “Aziatische Tijgers” van toen hebben uiteindelijk nooit meer het economische niveau, het zij in BBP groei (met uitzondering van Zuid Korea dat sinds de crisis wel met een enorme staatsschuld meesleept), het zij in banen-groei, het zij in koopkracht, van voor 1997 bereikt. Desondanks is de handel in Aziatische schulden en valuta na een ingrijpende afwaardering weer stabiel geworden. 

lees meer...

925 miljoen hollowpoints

Donkerdoorn | 13-07-2012 10:57 | 05-09-2012 06:33 (3)

De „Department of Homeland Security en lijkenkisten” conspiracy theory kan bij het vuilnis gezet worden. Hier is het echte werk. Het DHS, de Amerikaanse veiligheidsdienst die na de aanslagen van 11 september 2001 in het leven werd geroepen, blijkt mega-orders uit te schrijven voor hollow-point munitie. In totaal voor 925 miljoen exemplaren van deze „man-stopper“, verboden op het slagveld door de conventie van Geneve maar uiterst gelieft bij Amerikaanse politie-eenheden. Even ter vergelijking: tijdens de Irakoorlog werden 72 miljoen „rounds“ normale munitie verschoten. Nu, zoals de naam al verraadt, is het DHS alleen actief in „homeland“ USA. De driehonderdtwintigmiljoen dollar vraag: wat moet een binnenlandse veiligheidsdienst met genoeg bijzonder dodelijke kogels om een complete oorlog uit te vechten? 925 kogels kun je lichtelijk „overdone“ noemen voor die paar door de FBI opgezette „terror-plots“ die de USA sinds 911 teisteren. Of verwacht het DHS dat de „clash of civilizations“ ergens tussen Iowa en Montana wordt uitgevochten? Misschien, gezien de “zeitgeist“, begint de „1%“ in de USA toch langzaam nerveus te worden. Met zekerheid klapt het fiatgeldderivatenleverage-pyramidespel binnenkort, de presidentsverkiezingen 2012 zijn meer een impopulariteits-race als een populariteits-krachtmeting tussen twee zetbaasjes van Wallstreet en geen macro-economische goochelaarij kan verbergen dat de VS in een diepe recessie afgedaald zijn. De bevolking van de „soft tyranny“ morrelt ondertussen al jaren. Bij ons moeten we het nog doen met Spaanse “rubber bullets”, maar voor hoe lang nog?

lees meer...

Een kijkje in de kinderporno industrie

merethan | 07-06-2012 09:29 | 08-06-2012 16:32 (1)

imageVoorwoord van de vertaler
Als vertaler van deze brief wil ik een aantal dingen duidelijk maken. Als eerste dat ik niet gerelateerd ben aan Mr. X, de oorspronkelijke schrijver, noch aan de website hack.fi, die de vertaling van Duits naar Engels hebben gedaan. Als tweede het feit dat ik niet perse achter het betoog van deze man sta: Er zijn wat zaken waarin ik mijn mening met Mr. X deel, en een hoop dingen niet. Als geheel vond ik de brief zeer lezenswaardig, ook al doet de man een aantal zeer discutabele uitspraken. Gezien de eenzijdige belichting die het onderwerp in kwestie tot nu toe gehad heeft, vond ik dat zijn rondleiding door deze wereld ook in het Nederlands beschikbaar moest zijn. Mijn hoofdreden daarvoor is dat het onderwerp enorm misbruikt wordt door onze politici en bestuurders om allerlei maatregelen te rechtvaardigen, van surveillance, tot censuur, tot machtsuitbreiding.

Boven alles geloof ik dat informatie vrij hoort te zijn. Ik hoef het dan niet met iemand eens zijn, ik zal strijden voor het recht van diegene om te kunnen zeggen wat die wil zeggen. .

10 jaar in de internationale kinderporno industrie met onze vertrouwelijke bron
Door “Mr. X”
Inhoud groot en deels geverifieerd door Wikileaks personeel.

lees meer...

Het ESM-paard staat binnen

democraatus | 23-05-2012 10:24 | 13-06-2012 16:44 (9)

Op 22 mei 2012 is het ESM verdrag door een meerderheid van de 2e Kamer aangenomen. De gevestigde (en dus gewoonlijk slaafs volgende) partijen dachten het nodig te vinden Nederland (lees: de Nederlandse belastingbetaler) met nog meer lood in de zakken het moeras van de euro in te sturen. Aldus is een Verdrag dat de meest basale beginselen schendt, klakkeloos aangenomen.

De impact van dit verdrag kan niet genoeg worden benadrukt. 

lees meer...

Hoe Italië, Griekenland en België de Euro binnen werden gerommeld

Donkerdoorn | 09-05-2012 13:53 | (0)

Dat de Europese gemeenschapsmunt “Euro” gebouwd is op leugens, list en bedrog (gevoelsinflatie) mag ondertussen bekend zijn. Maar hoe ver de Europese politiek bereid was te gaan om dit megalomane, dure en ondertussen irrationele project van de grond te krijgen, en te verkopen, blijkt uit duizenden Duitse interne regeringsdocumenten uit de jaren 1991 tot 2000 gepubliceerd bij Der Spiegel. Eigenlijk wist iedereen dat Italië, Griekenland en België nooit de toetredings-criteria voor de Euro zouden halen. Maar magic, magic, uiteindelijk leverde iedereen kloppende huishoudboekjes in, tot stand gekomen via swapdeals, boekhoud-trucjes en het onder druk zetten van de lokale Centrale Bank.  „Niet zonder de Italianen“ was het motto (Nederland had tenminste nog bedenkingen), de Euro moet er komen. Fraude of niet. De rest is geschiedenis. Het volledige artikel is hier te vinden.

lees meer...

Euro-crisis update: the song remains the same

Donkerdoorn | 08-05-2012 09:41 | 09-05-2012 01:50 (1)

Neo-Napoleon Sarkozy is gevallen en Europa kan zich opmaken voor de volgende “shit-storm”. Vergeet het zogenaamde “rode Frankrijk” en Hollande. De nieuwe Franse president is een “gewone” sociaal democraat, wat binnen het oude links-rechts-paradigma betekent dat zijn beleid slechts op detail-niveau zal verschillen met dat van zijn conservatieve voorganger. De ijzeren vuist van de shock-doctrine die de EU verandert in een neoliberaal paradijs voor het groot-kapitaal wordt nu wat opgeleukt met de magische loze term “groei”. Waar het energie-arme sterfhuis Europa deze “groei” vandaan wil toveren, is een groot vraagteken. Maar we zullen het snel genoeg weten, daar “groei” de komende tijd politieke sales-pitch nummer 1 wordt. Wat Hollande betreft, hij zal zich met grote zekerheid inzetten voor nog ruimhartige kredieten, swaps en ruil-handel voor zijn Franse zombie-banken met/van de ECB. Het wachten is nu op de grote rating-agenturen om nieuwe marcheer-orders uit te zetten. Het wegstemmen van de Goldman-Sachs coalitie in Griekenland werd even over het hoofd gezien door Fitch, S&P’s en Moody’s, geld uitgeven ter stimulering van economie in plaats van het bail-outen van banken niet. Aan de andere kant is Spanje nu hedgefund search&destroy rijp, nu de Spaanse staat weer banken moet gaan redden. Hollande in Frankrijk, nazis en communisten in Griekenland, uiteindelijk regeert het, tegen 1% rente bij de ECB op te halen, kapitaal. 

lees meer...

Europa, Q1 2012

Donkerdoorn | 05-05-2012 21:49 | 08-05-2012 11:58 (1)
pagina 2 van 18  <  1 2 3 4 >  Laatste »
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux