39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 6 trollen aanwezig, 19057 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 6 van 6 « Eerste  <  4 5 6

Google censureert voetballer Abu Trika’s “Sympathize with Gaza” foto’s

Donkerdoorn | 04-02-2008 21:00 | 06-02-2008 10:10 (5)

imageVolgens een rapport in het Saudische dagblad Al-Watan heeft Google onder druk van Israel foto’s van de Egyptische voetballer Abu Trika met een t-shirt waarop “Sympathize with Gaza” te lezen valt van het net gehaald. Het bericht werd door verschillende bronnen bevestigd.

Nu de sport.....probeer het plaatje te vinden wink

lees meer...

Internet blackout rond het Midden Oosten? Wat is hier aan de hand?

Donkerdoorn | 01-02-2008 20:02 | 11-02-2008 17:10 (69)

imageEentje. Kan gebeuren, ongelukje. Twee is ook mogelijk. Maar drie? Of misschien zelfs vier? Rondom het Midden Oosten lijkt een epidemie van „spontaan“ brekende internet- en datakabels te zijn losgebarsten. Wat begon voor de kust van Marseille en vervolgens Alexandrië, is zich nu richting de Perzische Golf aan het verplaatsen. Kabelbreuken voor Dubai en met nu de kabel richting Sri Lanka. Oke, bij Zapruder zijn we beroepsmatig vrij paranoïde maar dit is wel heel „toevallig“. Lees verder…. 

lees meer...

The Real News Network - onafhankelijk nieuws, geen propaganda, geen commerciële belangen

Donkerdoorn | 23-01-2008 01:08 | 25-01-2008 23:23 (18)

imageNa het fiasco (of juist niet) van de commerciële massamedia rond het “verkopen” van de oorlog in Irak, werd pijnlijk duidelijk dat commerciële media niet meer te vertrouwen zijn. Een vertrouwensbreuk tussen publiek en corporate media die tot de dag van vandaag voortduurt. Met de verregaande centralisatie van “nieuwsbronnen” (denk bijvoorbeeld aan het Murdoch imperium), de turbulente wereld in deze jonge eeuw en de pijnlijke oorlogen waarin het westen op dit moment is verwikkeld, is het soms moeilijk feit van propaganda te scheiden.

lees meer...

What the @#$%! is Zaplog?!

Antagonizer | 08-12-2007 12:47 | 10-12-2007 19:19 (6)

Web 2.0 is een uniek gegeven en zoals zoveel uitvindingen een potentiële vloek of een zegen. Vraag je het aan Patman, dan is de kans groot dat hij je een Tsjakka! presentatie van een halfuur geeft om je van al het goeds dat het kan brengen te overtuigen. Echter, ook onze 2.0-goeroe zal een tweeledig antwoord hebben op de vraag of “social” altijd wel het beste is. In tijden waarin de nieuwsmedia en TV gecontroleerd worden dat datgene wat commercieel het meest aantrekkelijk lijkt, schiet diversiteit en objectiviteit er danig bij in; op Zapruder hebben we al het nodig geschreven hierover.

lees meer...

De muren hebben oren

Patrick Savalle (Patman) | 08-10-2007 23:27 | 22-10-2007 09:08 (71)

imageWeb 2.0 is helemaal hype. Het staat voor de sociale veranderingen die plaatsvinden op het internet. Het staat voor crowdsourcing, voor viral en vooral voor community. Social networks. Heel erg grote social networks. Youtube, Facebook, MySpace, Hyves, Windows-live, Skype, Linked-in, Gmail, Hotmail. Heel erg grote social networks of social websites waar mensen hun hebben en houden neerplempen zonder zich te realiseren wat er allemaal met die gegevens kan gebeuren. In plaats van dat we op gedecentraliseerde en sterk versleutelde netwerken via open-source software met elkaar socializen, op publieke faciliteiten, doen we dat bij voorkeur, of eigenlijk uit noodzaak, op de servers van slechts een paar hele grote megabedrijven. De Googles, Microsofts en KPN’s van deze aarde. En dat is een potentieel probleem. Groot probleem.

lees meer...

Wikipedia voor al uw propaganda

Patrick Savalle (Patman) | 24-08-2007 07:39 | 29-08-2007 19:20 (21)

imageWikipedia is een online encyclopedie die door zijn gebruikers zelf, wij, wordt gemaakt. Wikipedia is één van de meest geslaagde samenwerkingsprojecten op het Web. Een Wiki is een hulpmiddel om intellectueel crowdsourcen in banen te leiden. Wiki’s zijn naast weblogs en forums de belichaming van communitypower on the web, het zogenaamde Web 2.0. Met z’n allen hebben we ongeveer 8 miljoen artikelen in Wikipedia bij elkaar geschreven en de kwaliteit daarvan is goed. Elke keer weer als je daarover vergelijkingen ziet tussen Wikipedia en bijvoorbeeld Encyclopedia Brittanica blijken de twee elkaar nauwelijks te ontlopen. Als rechtgeaard conspiracy denkers valt het ons wel op hoe braaf en ‘officieel’ artikelen over politiek beladen gebeurtenissen zijn. In een wereld waar conspiracy nou eenmaal de default is, zou je daarvan ook meer in Wikipedia verwachten terug te zien, maar dat valt tegen. Met de....

lees meer...

Zapruder Inc. zuigt!!

Antagonizer | 28-07-2007 15:41 | 30-07-2007 08:23 (20)

imageMensen, haal Zapruder uit je bookmarks, wis alle sporen van deze site uit je PC en probeer bij alle mensen waarbij je onze artikelen ooit aanraadde weer in het reine te komen. Schreven we eerder dat Geenstijl het gehoornde beest oraal plezierde, welnu, Zapruder zuigt nog veel harder. Tenminste, als je Foxnews moet geloven. Foxnews: de spreekbuis van het kwaad, het stinkende afvalputje van de journalistiek, de Goebbelsiaanse propagandamachine van conservatief Amerika. Tenminste, als je Zapruder moet geloven. Fox vindt dat bloggers die zich kritisch uitlaten over de bananenpolitiek van de Verenigde Staten staatsvijanden nummer één zijn en stelt ze gelijk met de Ku Klux Klan en de nazi’s. De lachwekkende manke vergelijking die ze trekken tussen wat Fox “links-extremistische” blogs noemt en op z’n minst tegengestelde stromingen als de extreem-rechtse Klan en Duitse fascisten, ontgaat ze kennelijk.

Dus Donkerdoorn: doe dat aluhoedje maar af en zet de witte puntmuts op en Scepticaster mag eindelijk zijn koppelriem en rijlaarzen van de zolder halen om met opgeheven rechterarm door de straten te marcheren!

lees meer...

Geenstijl sucks the Big Hairy One

Antagonizer | 18-07-2007 23:09 | 27-07-2007 21:23 (60)

ShylockOké, excuses voor de Engelse titel, maar dit is nou typisch zo’n uitdrukking die alleen maar werkt in de oorspronkelijke taal. Dit is niet een stukje waarin we gaan schieten op een gewond dier of besmuikt gaan lachen over andermans leed. Nee, het is een stukje dat laat zien hoe alternatieve nieuwsgaring systematisch de das om wordt gedaan. Of in dit geval de das om zou kunnen worden gedaan, aangezien dit voorbeeld geen echte nieuwssite betreft. Ruim een jaar geleden werd Geenstijl voor 40% door de Telegrof overgenomen in een poging wat mee te pikken van de bloghype die al enige tijd woedde op het internet. De Telegrof dacht haar eigen hoogstaande *hevige hoestbui* nieuwsverspreiding een extra impuls te geven door het “brutaalste blog van Nederland” over te nemen. De mannen van GS vulden triomfantelijk de zakken en de Telegrof had haar eerste grote stap in blogland gezet. Dat men een website in huis had gehaald die voornamelijk grossierde in gecultiveerde grof- en platheid en kinderachtig taalgebruik was niet genoeg, want er moest ook nog wat verdiend worden. Nu vinden wij van Zapruder Inc. dat er met wat geld verdienen niks mis is, maar om je diep bukkend met de broek op de enkels maar meteen aan Beëlzebub Met de Grote Zak Geld over te leveren, vinden we toch -op z’n zachts gezegd- wat lafjes.

lees meer...

En nu wij over NUJIJ

Patrick Savalle (Patman) | 11-07-2007 23:01 | 17-07-2007 19:59 (61)

imageNUJIJ is de social nieuwssite van NU. Met NUJIJ probeert de Ilse Media groep een graantje mee te pikken op het nieuwe sociale web, het ‘Web 2.0’ waar communities en zelfregulerende content helemaal hip zijn. Co-authoring, gebruikersparticipatie, alles wordt social op het web en nieuwssites kunnen niet achterblijven. Op NUJIJ doet NU dat met nieuwsvoorziening en wordt iedereen uitgenodigd leuke en interessante berichtjes te plaatsen. Een korte intro en een link. Wat grote sites als Jaggle.nl al jaren doen: een linkdump. Maar dan niet samengesteld door een vaste redactie, maar door de gebruikers zelf. En dat heeft zo zijn consequenties

lees meer...

De knikkende knietjes van NUJIJ.nl

Patrick Savalle (Patman) | 28-05-2007 17:45 | 01-06-2007 15:28 (69)

imageDe NUJIJ-community (voor zover daar sprake van is op deze net begonnen website) is nogal in beroering en ook de hoofdredakteur van NU.NL is zich er al mee aan het bemoeien. Zapruder Inc, heeft namelijk de NUJIJ-voorpagina overgenomen. En dat niet tot ieders genoegen, ook zeker niet tot ons genoegen, achteraf. NUJIJ is een nieuwssite waarop iedereen zijn berichten kan plaatsen. De berichten die de meeste stemmen ontvangen, komen op de voorpagina en nu zijn een aantal Zapruders fanatiek bezig onze berichten met succes op de voorpagina te krijgen. Hun ‘complot’ om de voorpagina over te nemen verloopt geheel volgens de ‘reglementen’ van NUJIJ en niemand kan het ze kwalijk nemen dat de kans aangrijpen hun stem nu eindelijk eens te laten horen op een mainstream nieuwsportal. Het probleem ligt gewoon bij NU zelf, niet eens bij NUJIJ.

lees meer...

Go Rosie, go!

Patrick Savalle (Patman) | 09-04-2007 23:26 | 26-04-2007 11:37 (32)

imageSommige mensen weigeren gewoon het spelletje mee te spelen. Eén daarvan is Rosie O’Donnell. Rosie is een bekende talk-show co-host van een heel erg goed bekeken televisieshow op ABC, een redelijke beroemdheid. ‘The view’ heet de show en er kijken vele, vele miljoenen mensen naar. Rosie doet wat veel te weinig mensen doen: ze zegt wat ze denkt dat gezegd moet worden en doet dat luid en duidelijk. Recentelijk deed ze het weer met als resultaat een ware heksenjacht tegen Rosie.

“9/11 is een inside job, onafhankelijke media bestaan niet meer, Iran wordt bewust geprovoceerd met als doel oorlog, democratie is op sterven na dood, christendom is geen haar beter dan Islam, Bush moet onmiddellijk worden afgezet en zijn hele regering is corrupt.”

lees meer...

Zapruder_Inc gediskwalificeerd voor Frontier-award

Patrick Savalle (Patman) | 24-10-2006 10:30 | 26-10-2006 16:19 (31)

Zonder enig bericht van de Frontier-organisatie is Zapruder_Inc gediskwalificeerd voor de verkiezing van de Frontier-award. De exacte reden is onbekend maar uit een korte toelichting op hun website lijkt er stemfraude te worden vermoedt. Eén persoon of een paar personen hebben een paar honderd maal op Zapruder_Inc gestemd. Dat is mogelijk omdat het stemsysteem is gebaseerd op een browser-cookie en die cookies gewoon zijn uit te zetten, waardoor meerdere malen stemmen mogelijk is. Iemand heeft kennelijk een uur zitten klikken (waar je de tijd vandaan haalt) om ons te bevoordelen óf om ons juist te benadelen. Wij denken namelijk niet aan een enthousiaste fan, maar juist aan het tegendeel. Dit is een ideale manier om iemand te diskwalificeren.

Update: Er is hier sprake van een echte conspiracy. Onze collega’s van grenswetenschap.nl zochten de boel uit omdat zij ook slachtoffer waren van een spookstemmer. Lees op hun site wie dat was! Wij zijn benieuwd wat Frontier nu gaat doen.

lees meer...

Zapruder_Inc: essentialnews.org

Patrick Savalle (Patman) | 15-10-2006 19:48 | 08-07-2008 23:30 (7)

Sinds kort heeft Zapruder_Inc een portaal voor alternatief nieuws:  http://www.essentialnews.org/. Het nieuwsportaal verzamelt Nederlandstalig en Engelstalig nieuws dat ‘de andere zijde’ belicht. Het nieuwsportaal houdt voortdurend een reeks zogenaamde ‘newsfeeds’ in de gaten. We zijn nog een beetje aan het uitzoeken welke newsfeeds we gaan gebruiken, maar de huidige set geeft een aardige indicatie. Het liefst willen we jullie natuurlijk een brede (zowel regionaal als inhoudelijk) selectie nieuws aanbieden. Mocht je een suggesties hebben, plaats die dan gerust in de comments. De websites moeten wel een RSS-feed hebben dus (RSS, ATOM, RDF). Pod- en vodcasts zijn geen probleem, die worden zonder problemen overgenomen door het portaal.

lees meer...

De Geenstijl-redactie groet u

brun | 08-09-2006 08:11 | 05-02-2008 01:05 (17)

Opgelet, Geenstijl-lez0rrss, hunnie van Zapruder gaan weer loos. ’t Is deze maand vijf jaar geleden dat Bin Laden z’n vliegtuigen in de Amerikaanse fallussymbolen boorde en dat moet gevierd. Met extragratisveel complotten (gaap) en splinterglanzendnieuwe informatie. Zoals *trompetgeschal* de kontroversjeele deeveedee Loose Change. Ja, dat kudtfilmpje wordt u ook weer door de strot gedouwd. Terwijl we toch focking allemaal hebben gezien op tv wat er is gebeurd. Daarom speciaal van Geenstijl voor Zapruder nog een keer de management summary van 9/11. Zitten we allemaal met de pen klaar?

Meeschrijven maar, kindertjes. Three words. Osama Bin Laden. Hmmkay? Als je iemand gaat blamen voor 9/11, blame dan die theedoekmongeaul met z’n botoxlippen. Hé, zelfs als Bush het zelf had WILLEN doen, was ie er nog te dom voor geweest. Dommer nog dan die koppensnellers van een vliegtuigkapers. Die er trouwens ook wat van konden. We bedoelen maar: als je potdôme een vliegtuig kaapt, denk er dan ook effe aan om je paspoort te vernietigen. Man. How much proof do you need. De heren geitennökors hadden net zo goed bij het plaatselijke CIA-kantoor kunnen binnenlopen om te roepen: “Halloooootjes! Wij gaan eventjes een vliegtuigje laten crashen, ja! Ja, mijn broertjes hier en ikke ook. Noteert u even onze namen en adressen, en vergeet niet: Baghdad is met twee d’s en Tora Bora zonder koppelteken. Mooi. Dan pakken wij alvast vlucht 93 van Newark naar Zeventigmaagden. Dat we tegelijkertijd een paar duizend Amerikanen mee ’t graf in nemen, boeiuh. Heil Osama!”

lees meer...

Internetneutraliteit staat op de tocht

Patrick Savalle (Patman) | 26-05-2006 20:03 | 12-07-2008 00:28 (19)

Grote Amerikaanse communicatie bedrijven zijn momenteel miljoenen aan het uitgeven met het lobbyen (synoniem voor het omkopen congresleden) voor een ander soort internet. Een internet zonder ‘net neutrality’. Een internet waar zij geld aan kunnen verdienen en wij alleen maar kunnen zien en vinden wat zij ter beschikking stellen. Een internet dat meer lijkt op kabeltelevisie dan op het vrije medium dat het nu is, waar we kunnen gaan en staan waar we willen. De plannen zijn heel concreet en het Amerikaanse congres staat op het punt nieuwe wetgeving aan te nemen die bedrijven als AT&T, Verizon en Comcast en dergelijke controle over het internet geven. Wij vinden dat reden tot groot alarm omdat zoiets ook aan onze kant van de oceaan grote impact zal hebben. AT&T en Verizon zijn trouwens dezelfde bedrijven die stiekem, zonder toestemming of gerechtelijk bevel, alle telefoongesprekken van hun klanten bijhielden en welwillend ter beshikking stelden aan NSA en Homeland Security. Dit soort bedrijven gaan straks voor ons bepalen wat we wel en wat we niet mogen zien op het internet en dat is onacceptabel. Daar moeten we bovenop zitten.

Update 26/5/2006 - het gevaar is voorlopig geweken

lees meer...

9/11: ‘There is a bomb in the building’

Patrick Savalle (Patman) | 01-05-2006 08:52 | 08-06-2006 12:44 (71)

Een waardig einde van onze eerste 9/11 maand.

“There is a bomb in the building start clearing out”

“We’ve got a secundary device”

Zapruder_Inc over en uit.

lees meer...

9/11: informeer jezelf / websites

Patrick Savalle (Patman) | 26-04-2006 17:39 | 30-04-2006 13:57 (38)

Naast goede documentaires zijn goede websites ook een belangrijke bron van informatie. Voornamelijk omdat de drempel van het maken van het website zo laag is, is er echter veel rotzooi en onzin te vinden op het internet (internet is wat dat betreft niet anders dan de boekhandel of de krantenkiosk) en het is aan de lezer om de juiste inschatting te maken van de betrouwbaarheid van de informatie. Omdat commerciële belangen van de websites en weblogs die alternatieve verslaggeving doen afwezig zijn en idealisme en gedrevenheid nog een grote rol spelen, zijn de beste nieuwsblogs en websites echter sneller, accurater en betrouwbaarder dan onze kranten en televisiejournaals. Dat durven wij zonder enig voorbehoud te stellen. Het zijn ook de weblogs die als enige uitgebreid en eerlijk informeren over 9/11. Het is alleen even de kunst om de juiste te vinden. Wij helpen u wat op weg…

Update 30/4/2006 14:00 - cooperative research timeline toegevoegd

lees meer...

9/11: informeer jezelf / documentaires

Patrick Savalle (Patman) | 25-04-2006 10:08 | 08-06-2006 12:25 (37)

De beste manier om je te verdiepen in de hele 9/11-zaak, is waarschijnlijk te beginnen met het kijken van een documentaire. Het officiele verhaal wordt nauwkeurig verteld in de documentaires van National Geographic en Discovery. ‘The flight that fought back’ en dat soort onzin. Het officiele verhaal rammelt echter nogal en het is deze zenders dan ook niet gelukt de gaten en onduidelijkheden te verhullen. Ook niet met de overdadig aanwezige maar ziekmakende romantisering en dramatisering van het verhaal. “Islam bad, Americans great” Grote delen van deze docu’s worden noodgedwongen aan elkaar gelogen omdat de officiele rapporten nou eenmaal niet sluitend zijn. Misschien dat Amerikanen het geweldige films vinden, maar ik ken persoonlijk niemand in mijn omgeving die deze schandalige propaganda serieus neemt. Gelukkig maar. Er zijn ook goede 9/11 documentaires, en sommige van die vormen een goed begin van je eigen zoektocht naar ‘de waarheid’…

Voor een compleet beeld is het nodig je te verdiepen in zowel de gebeurtenissen zélf als in de context, de geopolitiek. Wij geven je hier een paar mooie documentaires. Bedenk wel, ook deze documentaires zijn iemands interpretatie van de gebeurtenissen en hoeven niet per se de waarheid te tonen, voor zover die bestaat. Het zijn echter wél de documentaires die in lijn liggen met wat wij na vele maanden intensief onderzoek hebben ontdekt. Wij hebben er drie geselecteerd.

lees meer...
pagina 6 van 6 « Eerste  <  4 5 6
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux