39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 2 trollen aanwezig, 18804 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

pagina 1 van 6  1 2 3 >  Laatste »

In de Oekraïne zijn er geen nazis

Donkerdoorn | 30-09-2014 22:06 | 03-10-2014 14:30 (1)

De Oekraïnese miljoenenstad Charkov op een zondagmiddag. Protestgroepen roepen nationalistische spreuken, blauw-gele vlaggen wapperen, hier-en-daar verschijnen zwart-rode vaandals of de gele vlag met de zogenaamde “wolfsangel”. Een politie-kordon sluit zich om de groep protesterenden, eerder ter bescherming van de demonstratie in plaats van om de orde te bewaren, en kijkt toe. Mannen met bivakmuts en in legerkleding beklimmen het überdimensionaal grote Lenin-standbeeld op het “vrijheidsplein”. Slogans worden in de sokkel gebeiteld evenals een wolfsangel. Zo “spontaan” als de drillboor-graffiti verschijnen ladders en spoedig wordt driftig aan het standbeeld rondgezaagd. Een auto inclusief sleeptouw duikt op het plein op, doorgelaten door de politie, en niet veel later “valt” lenin mediageniek van zijn sokkel.

Het bijzonder overtuigend, totaal niet geënsceneerde, optreden van “activisten” wordt na de daad door regio-gouverneur Igor Baluta goedgekeurd terwijl de Oekraïnese minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov (Svoboda) op Facebook meldt dat “het bloedige communistische idiool Lenin...kan vallen zolang niemand gewond raakt”. Speciale eenheden van de politie staan, volgens Avakov, klaar om “gewapende provocaties” na de Lenin-val te onderbinden. In het nieuwe westerse neoliberale Oekraïne, dat de Europese “waarden” heeft omarmd, is geen plaats meer voor Russische/socialistische/communistische symbolen. Vraag maar in Odessa, Mariupol of Donezk (links bevatten zeer schokkende beelden!!)

lees meer...

Land of the brave and home of the free

Patrick Savalle (Patman) | 19-08-2014 11:36 | 19-08-2014 18:10 (1)

Fascinerend. Hoe onze zelfverklaarde brenger van democratie zich zich voor het oog van de wereld heeft ontwikkeld tot een heuse politiestaat.

Die politie in de VS loopt erbij als special forces, automatische wapens, rijden in gepantserde voertuigen rond en er vliegen F16’s boven Ferguson. Snipers met .50 M90 sniper rifles op het dak (daar laat je een menselijk hoofd letterlijk mee ontploffen, zoiets schiet door 2, 3 muren heen, op de foto een M16 achtig ding, ook military grade). The works. De avondklok is ingesteld en er is niet veel meer nodig of er zullen op grote schaal mensen worden gedeporteerd. Alle wetgeving is er dankzij 9/11 inmiddels, het leger mag ook gewoon worden ingezet tegen eigen mensen en mensen kunnen zonder enige beschuldiging of recht of hoor en wederhoor voor eeuwig worden vastgezet.

Dit is EXACT de reden dat de Founding Fathers wapenbezit hebben toegestaan, zodat de bevolking een opstandige regering aan flarden kon schieten. Ze kenden hun pappenheimers. Nu is die tijd.

Kijk er maar goed naar, traditioneel loopt onze samenleving hooguit zo’n 5-10 jaar achter op de dit beloofde land alleen is bij ons de bevolking veel minder weerbaar…

lees meer...

Via Manning naar Assange

Donkerdoorn | 22-12-2011 22:18 | (0)

Nu het militaire proces tegen “whistleblower” Bradley Manning, de man die wordt verdacht van het lekken van duizenden Amerikaanse diplomatische documenten en videobeelden naar de site Wikileaks, eindelijk van start is gegaan (Manning zit ondertussen achttien maanden in voorarrest) wordt duidelijk dat het circusproces niet zozeer om een veroordeling van Manning draait maar vooral een “voorproefje” is van een toekomstig proces tegen Wikileaks opperhoofd Julian Assange. De advocaat van Manning, David Coombs, ziet dit ook zo. Naast wraaking van de dienstdoende militaire rechter of het oproepen van getuigen als Obama, Clinton en ex-minister van Defensie Gates (is afgewezen, de verdediging mag twee getuigen inbrengen), beschuldigt Coombs de Amerikaanse regering van het “weekmaken” van zijn client voor een rol als kroongetuige in een proces tegen Assange. Inderdaad lijkt het Amerikaanse ministerie van Justitie zich op te maken tegen een proces tegen Julian Assange zodra hij via Groot-Brittannië wordt uitgeleverd aan Zweden en uiteindelijk de Verenigde Staten. 

lees meer...

Rise of de EU Superstaat

democraatus | 24-10-2011 21:53 | 25-10-2011 19:49 (1)

Populaire wijsheid dicteert dat politici een stel onwetende, klungelige prutsers zijn. Domheid met teveel macht, dat soort gedachten. Voor EU politici lijkt dat dubbel op te gaan; er lijken geen grenzen te zijn aan complete onnozelheid. Nigel Farage - zappers en andere oplettende burgers wel bekend - herinnert de EU kopstukken regelmatig aan hun idiote acties. Laatst nog in de zoveelste vergadering over de EU schuldencrisis. Waarom wordt er schuldgeld in een land gepompt als het hardstikke insolvent is?

lees meer...

Het tijdperk van neofeodalisme: overture

Donkerdoorn | 23-05-2011 09:47 | 24-05-2011 18:14 (7)

Het brutale politiegeweld heeft weinig effect gehad. Op dinsdag 17 mei 2011 staan wederom tienduizenden jonge Spanjaarden op het Puerta del Sol plein in Madrid om te protesteren. De demonstranten scanderen leuzen als „minder politie, meer onderwijs“ en „ze noemen het democratie, maar het is geen democratie“. De boodschap: stem niet meer op de traditionele links-rechts politieke partijen. Het knap honderd jaren durende experiment met de illusie van statistische volksvertegenwoordiging is in Spanje gesneuveld op schulden, werkloosheid, clientele-politiek en bezuinigingen. De staat Spanje reageert met een demonstratieverbod. In Griekenland slaat de politie bijna dagelijks protesterenden halfdood met de stalen grip van hun knuppel. Het excessieve geweld moet de „gewone burger“ afschrikken deel te nemen aan stakingen, optochten en oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Het zorgenkind van de Euro-zone bevindt zich in een staat van burgeroorlog. Letterlijk. De burgerbevolking die zichzelf (eindelijk) ziet als melkluis van het (bank)kapitaal staat op tegen de zelfgekozen herders. In een wereld waar hedge funds nationaalstaten „bashen“, miljarden verslindende oorlogen worden gevoerd om strategische (energie)handels-routes, regeringen zoveel mogelijk over hun onderdanen willen weten, massamedia alleen vertellen en verslaan wat is toegestaan binnen de corporatistische partijlijn, private verliezen worden „gesocialiseerd“ en wat van belang is voor een bloeiende samenleving wordt afgebouwd, begint een nieuw tijdperk. De geschiedenis is niet dood. Het neofeodalisme begint. 

lees meer...

Corporations, een beetje, toch geen echte personen

Donkerdoorn | 04-03-2011 11:42 | (0)

In de Verenigde Staten (waar anders?) is de vreemde situatie ontstaan dat corporations voor de wet bijna gelijk zijn aan gewone, sterfelijke personen. Zelfde rechten en plichten (hoewel: zodra belastingen betaald worden, verandert dat), wat natuurlijk genadeloos misbruikt wordt. Clientèle-politiek en big-bucks-lobby muteert nu eenmaal gemakkelijk tot wet in Washington (en Brussel, en Den Haag). Alhoewel, het Amerikaanse hooggerechtshof heeft nu bepaald dat privacy-rechten die een “normaal” persoon geniet niet opgaan voor corporations. Communicatie-reus AT&T dacht de Amerikaanse variant op de wet openbaarheid van bestuur (Freedom of Information Act (FOIA)) te kunnen ontwijken door dezelfde privacy-rechten te claimen als een natuurlijk persoon. AT&T als “corporation citizen”. Daar trapte de rechter niet in. Privacy heeft toch echt iets te maken met “menselijke” belangen, niet die van conglomeraten als de Amerikaanse telecom-gigant. Een opvallende uitspraak daar hetzelfde hooggerechtshof nog niet zo lang geleden het voor corporations mogelijk maakte om anoniem en ongelimiteerd aan politici en politieke partijen te doneren. Lobby is een fundamenteel recht, ook voor corporations. Een historische uitspraak en het moment dat, volgens de definitie, Amerika een fascistische staat werd. 

lees meer...

Douane VS vingert alle anussen en vagina’s met dezelfde handschoenen

Patrick Savalle (Patman) | 27-11-2010 09:07 | 30-11-2010 16:36 (4)

De Amerikaanse TSA beambten - de Transport Security Aministration voor veiligheid op luchthavens - steken tegenwoordig hun in latex gehulde handen ín de onderbroekjes van de reizigers. Alles voor de veiligheid natuurlijk. Een beetje terrorist smokkelt tegenwoordig nucleair ontstekers in zijn ass. Weet iedereen. En de moderne opblaas Kalashnikovs zijn keurig rechts achter de baarmoederopening van een gemiddelde vrouw te verbergen. Een ABC-journaliste beschreef de nieuwe procedure als ’erger dan de gynacoloog‘. Al dit groepsplezier heeft echter een zwarte kant. Al die anusjes en vaginaatjes worden namelijk met dezelfde handschoenen aangeraakt zodat uw genitaliën netjes worden voorzien van alles wat de handschoentjes in de rij voor je hebben opgepikt. Gedeelde smart is halve smart. De volgorde waarin lichaamsdelen worden aangeraakt voldoet ook al niet aan medische voorschriften zodat de veiligheidsmaatregelen alles behalve veilig zijn. Ze zijn onhygienisch, vernederend, besmettend en zelfs pandemie-faciliterend. Geluk bij dit ongeluk is dat de naaktscanner waar alle passagiers ook nog door worden gehaald zoveel straling afgeven dat al die vieze virussen en bacteriën en schimmels die de beambte in u heeft achtergelaten vanzelf weer doodgaan. Dus maak u geen zorgen als u aan de beurt bent: ontspan, geniet en denk ‘gesteriliseerde melk’. Ow, wacht, voor we het vergeten: koppel wel zelf even de stoma’s en externe blaaszakken af en verwijder borstprotheses voor de procedure, anders doet de TSA het.

lees meer...

Schaf de democratie af!

Antagonizer | 04-11-2010 01:20 | 09-11-2010 02:37 (37)

Nu Geert Wilders nog steeds de publieke opinie beheerst, de touwtjes stevig in handen heeft en het kabinet bij de minderheidsballen, kunnen we concluderen dat men er nog steeds geen jota van begrijpt wat er precies loos is. Ieder weldenkend mens had gehoopt dat de PVV met het betreden van de bankjes meteen op zijn plaat zou gaan zoals dat met de LPF gebeurde. Maar Wilders is sluw en heeft mede daarom niet gekozen voor verantwoordelijkheid in de regering. Zo hoeft hij geen enkele van de losse kanonnen in zijn partij op ministerposten te zetten en houdt hij als enige lid van de PVV ultieme controle over wat er gebeurt. De rest van zijn partij is stemvee in de kamer wat gedwee doet wat Grote Geert beveelt. Onlangs betoogde filosoof Rob Riemen (vanaf minuut 11) dat Wilders volgens de historische definitie een fascist is en hoewel daar technisch gesproken zeker iets voor te zeggen is, valt ook Riemen in de valkuil waar de gevestigde politieke partijen in vielen die de degens kruisten met Wilders. Sterker nog, hij bezondigt zich zelf aan de polariserende discussietechniek van Wilders door met zulke grote termen te gooien. De historie is zeker belangrijk om iets te begrijpen van de situatie van nu, maar is op veel punten ook weer niet te vergelijken met vroeger. Tegenwoordig staan de oude concepten van “links”, “rechts” en “liberaal” compleet op de schop en zijn veel mensen niet in staat de parallellen te trekken naar een politiek klimaat van 80 jaar geleden. Komt daarbij ook dat de burger van nu een heel andere burger is die ook andere motieven heeft om op iemand als Wilders te stemmen. Eén daarvan is chronische onvrede.

lees meer...

Schurkenstaat Israël nu ook piratennest

Antagonizer | 01-06-2010 01:46 | 12-06-2010 07:29 (67)

De opvarenden van het hulpkonvooi voor Gaza die in de zeer vroege ochtend van afgelopen maandag werden overvallen door Israëlische marinetroepen, zullen verbaasd hebben opgekeken toen bleek dat de piratenvlag die ze hadden verwacht te zien geen doodshoofd met gekruiste botten toonde, maar een fier wapperende davidsster. Tenminste, als ze iets hadden kunnen zien in het pikkedonker toen opeens mannen uit helikopters zich op het dek van één van de schepen lieten droppen. Je zou zomaar kunnen denken met gebroodroofde Somalische vissers piraten van doen te kunnen hebben, aangezien ze zich nog niet in de Palestijnse Israëlische wateren bevonden. Vervolgens begingen de opvarende activisten de domme fout door zichzelf te verdedigen met spullen die voorhanden waren, omdat het namelijk niet netjes is je overvallers proberen van je boot te slaan en je vege lijf te redden. De stokken, ijzeren staven en “puntige objecten” waren kennelijk te veel voor het best geoutilleerde leger van de wereld en in stijl besloten ze op de activisten – of moet ik zeggen “terroristen”? – in te schieten met scherp. Ach ja, als het werkt om op het land ongewapende burgers levend te verzengen met fosforbommen of te verpulveren met tankgranaten, dan is het legen van een automatic assault rifle op een zooitje ongewassen hippies met stokken nog redelijk fair. Voor Israëlische begrippen dan.

lees meer...

George missen

Donkerdoorn | 12-03-2010 14:53 | 24-03-2010 23:11 (6)

Ergens langs een „highway“ in Wyoming grijnst hij automobilisten aan: George W. Bush, misschien wel de slechtste Amerikaanse president allertijden. Naast de licht psychopatisch uitziende Bush valt te lezen „miss me yet“? De reclamecampagne trok heel even wat media-aandacht. Hoe slecht moet in de Verenigde Staten gaan om George W. Bush te missen? Goed, het stuntje bleek slechts goedkoop gekochte reclame-ruimte maar zal George dan toch gelijk krijgen? Zal „de geschiedenis mild over hem oordelen“? Uiteindelijk verklaarde „Newsweek“ dit jaar de Irakoorlog voor „gewonnen“. Obama zit tot zijn hals verstrikt in Afghanistan, en bovendien lijkt de nieuwe president vooral op voet van zijn voorganger verder te gaan. Guantanamo is nog open, de martelgevangenis Bagram wordt uitgebreid, de „verdachten“ van 911 beoordeeld door een militaire rechtbank, het bespioneren van de Amerikaanse bevolking door de staat gaat gewoon door, de „Patriot Act“, Bush’ „mijlpaal“, blijft gehandhaaft en de banken die Bush gretig miljarden toesmeet, zijn machtiger dan ooit. Obama weet zelfs „Bushiaans“ waarschijnlijk de complete Amerikaanse bevolking een private-ziektekostenverzekering (deels schuldig aan het “dure” Amerikaanse systeem) aan te smeren, zonder concurrentie van een „publiek fonds” en nadat hij eerst via een „achterkamertjesdeal“ de pharma-industrie schadeloos stelde. Oorlog met Iran lijkt dichterbij dan ooit. „Do you miss met yet?“ Nee, maar echt beter is het ook niet geworden. 

lees meer...

Als een blad aan een boom…

Antagonizer | 23-02-2010 13:05 | 06-03-2010 15:19 (92)

Niets zo veranderlijk als het weer (iets waar ze bij het IPCC nogal mee worstelen) of een politicus. In dit geval blijkt Wilders toch nog een ‘gewone’ politicus te zijn, in de zin dat hij net zo makkelijk van mening of kamp verandert als welk andere policus. Gelukkig hebben we de beelden nog, anders zou je niet geloven dat Wilders vlak na 9/11 in 2001 - toen nog lid van de VVD - had verteld dat moslims gewoon OK zijn! In die tijd verkondigde Geert bij Barend & Van Dorp nog netjes het VVD-standpunt dat de islam een prima godsdienst was, Fortuyn er een vreselijke mening op na hield en dat alleen de extremistische moslims aangepakt moesten worden. Maar ergens is er toch iets mis gegaan…

lees meer...

We ♥ Goldman Sachs (2)

Donkerdoorn | 10-02-2010 14:15 | 11-02-2010 14:06 (4)

Superbank Goldman Sachs doet God’s werk(tm) hier op aarde, gewapend met pistolen om het gepeupel van zich af te houden, en miljarden aan bonussen aan personeel uitbetalend zodat “we”, via het ingenieuze Reaganeske “trickle down” systeem, er allemaal beter van worden. Goldman Sachs, of Godman, is onmisbaar voor het financiële systeem, en pompt miljarden de “reëele economie“ in, en creëert daarmee reëele banen. Goed, de bank speculeert soms tegen complete internationals, landen of tegen financiële producten die de bank zelf verkoopt, blaast bubbels zoals de „olie-shock“ van 2008 en is eigenlijk, zoals we in deel 1 gezien hebben, niets meer dan een casino-speler vermomd als hyper-hedgefund. Maar GS is gewoon „too big to fail“, heeft teveel tentakels in teveel sectoren. Gelukkig heeft de regering Obama ook door dat een financieel Frankenstein als Goldman Sachs niet echt bevorderlijk is voor het welzijn van de mensheid en er wordt daarom hardop nagedacht over wetgeving en maatregelen om „het gedrag van bankiers“ bij te sturen. Of wordt het spel iets subtieler gespeeld? 

lees meer...

We told you so - Part XXIV

Antagonizer | 14-01-2010 00:39 | 16-01-2010 14:31 (20)

Bij Zapruder hebben we gemengde gevoelens bij het feit dat we (achteraf) zo vaak gelijk krijgen. Met die paar centen die Donkerdoorn bij elkaar schraapt van de daklozenkrant en Patman die wat kleingeld verdient met Peruaans volksdansen op braderieën en bruiloften, weten we vanuit ons kraakpand met gehackte WiFi-verbinding de MSM keer op keer op hun nummer te zetten. Maar zoals gezegd met gemengde gevoelens, want het zijn meestal onderwerpen waar je liever geen gelijk in krijgt. De conclusie van de Commissie Davids verbaast geen enkele Zapruderlezer meer, want de onrechtmatigheid en misdadigheid van de Irakoorlog is hier uitentreure beschreven en gehekeld. En het meest frustrerende aan dit alles is dat er geen zicht op verbetering is, want net zoals bij de kredietcrisis zien we geen structurele oplossingen die moeten voorkomen dat iets dergelijks nooit meer opnieuw kan gebeuren. Wat we telkens zien is pure symptoombestrijding die de indruk moet wekken dat er naar de verontwaardiging van de burgers wordt geluisterd. Maar het systeem waaruit dit alles voorkomt en dat dit soort misdadig gedrag faciliteert, blijft zoals het is. Geen zware straffen voor oorlogsmisdadigers als Balkenende en De Hoop-Scheffer, geen structurele veranderingen in het beslissingproces voor dergelijk belangrijke missies, geen ruggengraat als het gaat om “njet” te zeggen tegen de grote jongens en geen wetswijzigingen die dergelijk machtsmisbruik door een paar kabinetsleden drastisch beperkt.

lees meer...

Schaf de Nationale Oorlogsherdenking af!

Antagonizer | 06-01-2010 15:51 | 12-01-2010 23:33 (5)

Wanneer je in een discussie over mensenrechten, discriminatie of een terreurstaat refereert aan verrichtingen van nazi-Duitsland of “Adolf Hitler, mi ze malle fratsen” (Theo Maasen), dan roept men meteen dat je het Godwin-alarm af laat gaan. Refereren aan de gruwelen van het Derde Rijk wordt vaak gezien als een zwaktebod als het gaat om een analogie te trekken met zaken die tegenwoordig plaatsvinden. Op zich klopt dit wel, aangezien er genoeg recentere voorbeelden te noemen zijn die aantonen dat we sinds de Tweede Wereldoorlog nog geen bal hebben geleerd van de vroegere fouten. Toch blijft Hitler-Duitsland een sterk voorbeeld, aangezien het goed aansluit bij de belevingswereld van de mensen in Nederland en het 65 jaar na dato nog ieder jaar herdacht wordt. Hoewel je kunt discussiëren over het precieze aantal slachtoffers, hoeveel daarvan joods waren en in hoeverre de Geallieerde naties medeplichtig waren aan sommige wandaden (denk aan burgerdoelen en de corporaties) is iedereen het er over eens dat deze tijd een aansprekend voorbeeld is van wat men niet wil dat het ooit nog eens gebeurt. De schaamte is zelfs zo groot, dat we het eigenlijk er liever niet over hebben wanneer het gaat om zaken zoals het buitengewoon hoge aantal landverraders in Nederland destijds, de foute rol van het koningshuis of de hypocrisie waaraan Nederland zich nu schuldig maakt door in Afghanistan de drugs -en energielijnen te beschermen met militaire escorte militairen te sturen voor ‘opbouwwerkzaamheden’. We herdenken wel, maar we leren niks. We willen ook niet leren. Vandaar die spastische reactie als het Godwin-alarm weer afgaat. Toch, als we in mei weer deemoedig het hoofd buigen, staan we met nu z’n allen tot in ons middel in de neofacistische drek . En we zijn er allemaal zelf schuld aan.

lees meer...

Zap Cinema: CoLLapse

Donkerdoorn | 20-12-2009 17:50 | 22-12-2009 23:54 (16)

Michael C. Ruppert is een beetje de verre, oude (vieze) knuffeloom van Zapruder Inc. De oud LA smeris struikelde ooit over CIA-drugshandel, ging vervolgens lastige vragen stellen aan Amerikaanse politici en richtte uiteindelijk het oer-complotterblog (al kun je het eigenlijk niet zo noemen) From The Wilderness op. Ruppert is tevens de schrijver van Crossing the Rubicon, volgens de gehele Zapruder Inc. redactie het (het enige waarover we het met elkaar eens zijn) ultieme 911-boek. Geen ontploffende torens, maar duizenden en duizenden feitjes, onderbouwd door duizenden referenties en artikelen, opgetekend binnen een geopolitiek raamwerk met als belangrijkste leidraad: Peak Oil. Ruppert maakt zich zorgen om peakoil en ziet peakoil als belangrijkste leitmotiv voor alles wat in onze tijd op het internationale-, maatschappelijke-, en politieke toneel afspeelt. Volgens Mike Ruppert stormt de mensheid in sneltreinvaart af op een onovertroffen ramp. CoLLapse.

***dit artikel heeft een addendum (oorspronkelijk gepost 26/10/09)***

lees meer...

Het Symptoom Wilders

Antagonizer | 01-11-2009 02:20 | 05-11-2009 21:36 (93)

Nederland is ziek. Weliswaar niet terminaal, maar wel ernstig ziek. Zeg maar “griepvaccinatie”-ziek. Eén van de ergste symptomen die we van die ziekte kunnen waarnemen is Geert Wilders van de Partij Voor de Vrijheid. Veel mensen zijn boos op Geert. Boos omdat hij racistische, fascistische, xenofobe en opruiende taal uitslaat en complete bevolkingsgroepen marginaliseert en discrimineert. Het politieke establishment is ook boos op Geert. Niet zozeer omdat hij racistische, fascistische, xenofobe en opruiende taal uitslaat en complete bevolkingsgroepen marginaliseert en discrimineert, maar omdat hij hun stemmen afpakt. Zo krijg je politici namelijk echt boos. Ze beschuldigen Geert van populisme en het oproepen tot haat en hebben er een dagtaak aan om te verkondigen dat Geert een gevaarlijke man is. Ze hebben zelfs recent drie ‘wetenschappers’ laten bewijzen dat de PVV van Geert een extreem-rechtse partij is die de democratie ondermijnt. Geert zegt woedend te zijn. Maar dat is niet zo. Geert lacht zich stiekem de Limburgse ballen oet de boks. Bij de PVV is de champagne niet meer aan te slepen, aangezien ze zetelwinst na zetelwinst behalen in de peilingen. Geert weet namelijk dat hoe meer kritiek hij krijgt van de gevestigde politieke orde, hoe beter dit voor hem en zijn partij is. Veel Nederlanders zijn namelijk niet zozeer moe van Wilders zijn haatpropaganda, maar nog veel meer moe van de ideologische en morele armoede van de gevestigde politieke orde. En Geert weet dit als geen ander.

lees meer...

Byebye, zwaaizwaai vrij internet……(25)

Donkerdoorn | 20-10-2009 16:45 | 17-01-2010 02:27 (21)

image De EU is op dit moment aan het onderzoeken, via het project INDECT (Intelligent Information System Supporting Observation, Searching and Detection for Security of Citizens in Urban Environment), hoe ze haar burgers via het internet kan “profile-en”, en de CIA wil dat eigenlijk ook. De investeringstak van de spionage-organisatie In-Q-Tel gaat daarom geld pompen in het bedrijf Visible Technologies, een softwarefirma gespecialiseerd in het “monitoren” van sociale media. Visible “kamt” blogs, chats en zelfs Amazon boekrecenties af op zoek naar comments, om deze te catagoriseren en te interpeteren. De CIA wil graag het buitenland in de gaten houden (de organisatie mag niet actief zijn op Amerikaanse bodem) om zo buitenlandse “sentimenten” ten aanzien van Amerikaans beleid te kunnen peilen. Maar Visible volgt natuurlijk ook “binnenlandse” (internet) media waardoor de investering op gespannen voet met de (Amerikaanse) wet kan komen te staan. Al jaren zijn bijvoorbeeld het Pentagon en diverse inlichtingendiensten geïnteresseerd in de blogs, youtube en facebook’s van deze wereld. Het internet is namelijk een slagveld tussen velen. 

lees meer...

De EU wil blogs, social-networks en chats bespioneren

Donkerdoorn | 05-10-2009 13:07 | 07-10-2009 16:25 (13)

image “Veiligheid is een zwak punt van energie- en communicatie-infrastructuur, winkels, conferentie centra, luchthavens en plekken met veel personenverkeer in het algemeen. Vrijwel iedere plek met veel mensen is gevoelig, en de risco’s moeten worden gecontroleerd en beperkt [..] wij bieden meer veiligheid voor de burgers van de Europese Unie”. Zo begint het Intelligent Information System Supporting Observation, Searching and Detection for Security of Citizens in Urban Environment, ofwel INDECT, rapport opgesteld door de universiteit van York in opdracht van de Europese Unie (pdf!). Omdat de EU zo begaan is met de veiligheid van haar burgers, ontwikkelt zij INDECT Workpackage 4, technologie om blogs, chatsites, social-networking sites en nieuwsrapporten door te kammen en zo van personen en groepen een profiel op te stellen, onderlinge relaties vast te stellen en eventuele acties te filteren. Voor onze veiligheid natuurlijk. Nog los van het feit dat dergelijke plannen een behoorlijke inbreuk zijn op de privaatsfeer (hoe lang mag nog anoniem “gechat” worden?), is dit, om het mild te zeggen, behoorlijk STASI-achtig. Het kan niet anders dan dat dit proefballonetje wordt afgeschoten maar het onderzoek toont wel aan hoe geïnteresseerd bijvoorbeeld een EU in “online-gedrag” is, en dat de technologie om de wir-war op het internet te structuren tot bruikbare informatie “as-we-speak” wordt ontwikkeld. Echelon not a “conspiracy theory”. 

lees meer...

En weer ontkende Achmadinejad de holocaust NIET

Patrick Savalle (Patman) | 26-09-2009 17:40 | 07-10-2009 13:13 (24)

Het wordt een beetje een eentonig en saai verhaal. Iets over een ezel, een steen en de slaafse media die de Zionistisch propaganda elke keer weer overnemen. Terreurstaat Israël nam weer eens de slachtofferrol aan. Joden zijn zielig, ze zijn namelijk allemaal uitgemoord destijds, mocht je het nog niet weten en dat feit lijken ze nu tot in het einde der tijden te willen misbruiken. Een volkerenmoord mag men niet bagatelliseren. Er zijn volkerenmoorden gepleegd.  Het is echter geen gezond principe om er een staat op te stichten, helemaal als de autochtone bewoners helemaal niks met die genocide te maken hebben gehad. Maar als je er iets van zegt, ben je een antisemiet. Als je commentaar hebt op de concentratiekampen waar ze Palestijnen in opsluiten, dan ben je antisemiet. Commentaar op hun oorlogsmisdaden: antisemiet. Landjepik in Palestijnse gebieden: antisemiet. Apartheid: antisemiet. De scheidingsmuur: antisemiet. De shoah business lijkt een vrijbrief te worden om andere volken te kunnen aandoen wat hen destijds is aangedaan tijdens de holocaust. En als je daar dan weer vragen over stelt, dan ben je natuurlijk een holocaustontkenner. De discussie is compleet gepolariseerd zodat ze telkens weer op de holocaust terecht komt. Progressie en discussie over de huidige imperialistische politiek die Israël bedrijft is compleet besmet en onmogelijk gemaakt.

lees meer...

Byebye, zwaaizwaai vrij internet……(24)

Gast-Zapper | 13-09-2009 19:20 | 15-09-2009 13:25 (30)

image Daar sta je dan te demonstreren tegen de big-brother-staat, en voor internetvrijheid en burgerrechten. Alles is perfect geregeld, 160 organisaties, waaronder zelfs vakbonden en politieke partijen, doen mee. Alles verloopt prima, iets van 30.000 mensen op de been. Tot dat een vriend wordt aangehouden door de politie, je staat er met je fiets bij en dan......gaat precies los waartegen je protesteert....

lees meer...
pagina 1 van 6  1 2 3 >  Laatste »
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux