39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 9 trollen aanwezig, 18097 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

Perfect (gen)et(h)ics (deel 1) / reageer

Door Patrick Savalle (Patman), gepubliceerd op 29-11-2006 01:29, 49 reacties, rubrieken: Corporatisme, Monsanto, Wetenschap, Genetische Manipulatie, Zapruder, Reference!

Als jij en ik een persoon opzettelijk vergiftigen, dan gaan we naar de gevangenis. Als grote bedrijven opzettelijk 100.000 mensen vergiftigen omdat dat meer geld oplevert dan het niet te doen, dan gaan ze meer winst maken en zijn de aandeelhouders blij. Mocht er iemand bezwaar maken dan kopen ze rechters om. Dan kopen ze politici om. Dan spannen ze wetenschappers voor hun karretje om recht te laten lullen wat voor iedereen zo krom als een banaan is. Dan chanteren ze de media met het terugtrekken van hun reclamebestedingen en dan procederen ze iedereen die in hun weg staat plat. In het ergste geval worden ze toch veroordeeld en kost het hun wat geld voor een schikking maar kunnen ze daarna gewoon weer doen wat ze deden. Uiteindelijk is het begaan van misdaden voor een groot bedrijf een economische overweging.

Grote bedrijven hebben per definitie, vanwege hun juridische, wettelijke structuur een pyschopatische persoonlijkheid. Wie stopt een pyschopaat met een miljarden-budget en tienduizenden gewillige loonslaven?

Nou had ik voor dit verhaal vrijwel elk groot bedrijf kunnen nemen. Het zal Nike een worst wezen of er slaven- en kinderarbeid voor nodig is om hun schoenen zo goedkoop mogelijk te produceren, de CEO is nog nooit in zijn fabrieken in Indonesie geweest. Het kan Shell echt niet schelen dat er elke dag onschuldige Afghanen dood gaan omdat de Taliban de Kaspische belangen van het bedrijf in de weg staan. Jeroen van de Veer zal zo’n analyse ontkennen, voor 8 miljoen per jaar kunnen veel mensen dat met overtuiging. Maar laat ik dit geval het bedrijf nemen dat volgens mij echt één van de allergrootste criminelen op aarde is. Monsanto. Een bedrijf dat naar mijn (compleet onwetenschappelijke) inschatting honderdduizenden mensen lichamelijk letsel heeft toegebracht en velen zelfs heeft vermoord. Dit Monsanto wil ik gebruiken om wat nare trends in moderne Westerse / kapitalistische maatschappijen bloot te leggen. Het doel is niet eens Monsanto te ontmaskeren.

Even voorstellen, Monsanto

Monsanto verkoopt zaden (hele speciale zoals we zullen zien), pesticiden, chemicaliën, anabolen voor koeien, alles wat een boer nodig heeft om zoveel mogelijk opbrengst te genereren met zo min mogelijk middelen. Volgens hun website investeren ze meer de €400m in de ontwikkeling van ‘nieuwe hulpmiddelen’ voor boeren en is hun netto verkoop in 2005 ongeveer 6 miljard euro geweest. Een enorm bedrijf dus, één van de grootste agricultuur bedrijven in de wereld. Helaas.

http://www.monsanto.com

Agent Orange

Sommige mensen kennen Monsanto nog van hun ‘Agent Orange’. Dat was een heel naar goedje dat bomen kon ontbladeren. Hoewel Monsanto (en Dow-Chemical) wisten dat het spul uitermate kankerverwekkend was, heeft dat ze er niet van weerhouden het te verkopen aan het Amerikaanse leger die er vervolgens hele provincies in Zuid-oost Azië mee besproeide zodat de vijand zich niet kon verschuilen (hoe bedenk je het? Dan spoor je toch niet?). 72 miljoen liter. Ten tijde van de Vietnam-oorlog. Geboortedefecten, kanker, alle nare aandoeningen die dioxine, Agent-Orange bevat dioxine, kan veroorzaken, manifesteerden zich vervolgens op grote schaal, zowel aan Amerikaanse kant als aan (voornamelijk) Vietnamese kant.

Hoewel Monsanto inmiddels $180 miljoen aan schadevergoeding heeft betaald aan Amerikaanse soldaten (de 2 miljoen besproeide Aziaten hebben nog steeds geen cent gezien) blijven ze volharden dat het spul onschadelijk is. Agent Orange was in dat opzicht de DU-munitie van die periode.

Aspartaam

De lijst van gevaarlijke uitvindingen van dit bedrijf is lang. Aspartaam, dat wordt gemaakt door hun bedrijf Nutrasweet is genotoxisch. Aspartaam zit in heel veel ‘light’ drankjes. Bij vertering komt 10% methanol vrij die vervolgens in het lichaam ontbindt tot formaldehyde en formaldehyde veroorzaakt genetische schade. Het verandert je DNA en kan dus vrijwel alle soorten ziektebeelden veroorzaken. Van hoofdpijn tot verlamming en diabetes. Nou heb je een hoop cellen in je lichaam met evenzoveel DNA, dus van een paar Cola lights zul je niet doodgaan, maar het zal toch net dat celletje muteren dat bij die éne keer met je vrouw de snelste van allemaal bleek. Ondanks serieuze twijfels neemt het bedrijf geen ‘better safe then sorry’ mentaliteit aan, maar verhardt het zijn politieke en juridische tegenacties.

Provilac

De provilac die ze verkopen aan boeren is een genetisch geengineered goeihormoon dat melkproductie verhoogt. Behalve dat de koeien er heel erg pijnlijke en onstoken uiers van krijgen waardoor er pus in de melk terechtkomt, is de melk schadelijk voor menselijke consumptie omdat er tot 1000% meer Insuline Groei Faktor 1 (IGF1) in de melk voorkomt. Dat is een groeihormoon dat kanker kan veroorzaken. Ook hier weer niet het zekere voor het onzekere, terwijl er aanwijzingen genoeg zijn dat het onacceptabel schadelijk is: de Canadese autoriteiten hebben gebruik ervan verboden. Amerikaanse melk bevat in veel gebieden wel deze IGF1.

Terminator-technology

Monsanto is de absolute technologie-topper als het gaat om genetische manipulatie. Met genetische manipulatie kan een bedrijf zaden en gewassen (en bacterieën, dieren, virussen) ‘optimaliseren’. In de arrogantie dat ze miljoenen jaren evolutie kunnen verbeteren, proberen ze gewassen resistent of onaantrekkelijk te maken voor schadelijke bacterieën, insecten, schimmels en andere ‘produktieverlagende’ invloeden. Door nieuwe genen in te brengen in het DNA van gewassen geven ze de gewassen ‘optimalere’ eigenschappen. Nog even los van groeiende hoeveelheid bewijs die aantoont dat genetische manipulatie onvoorspelbaar is (gen-gewassen blijken onvoorspelde, giftige eiwitten/proteines aan te maken) en de resulterende gewassen schadelijk voor de gezondheid zijn, heeft Monsanto hiermee iets gecreeerd wat in de geschiedenis zijn gelijke vrijwel niet kent. ‘Terminator Technology’.

Terminator Technology is volgens sommigen één van de grootste gevaren voor de mensheid van dit moment. Derde wereldboeren verbouwen 15 tot 20% van de gewassen van de wereld en helpen daarmee een geschatte 1.4 miljard mensen aan voedsel. Deze boeren zijn typisch zo arm dat ze zich niet kunnen veroorloven elk jaar nieuwe zaden te kopen. Van de opbrengst van hun land bewaren ze elke keer voldoende zaden voor de volgende oogst. Met Terminator Technology kan dat niet meer, Terminator Technology maakt gewassen onvruchtbaar. De zaden die voortkomen uit de planten die zelf uit Terminator Seed ontkiemden, zullen zelf niet ontkiemen; de boer zal elk jaar nieuwe zaden moeten kopen. Terminator Technology is bedoeld om Monsanto rijk te maken maar heeft de potentie miljoenen mensen uit te hongeren. Nog veel erger is als blijkt dat de Terminator-gen ook de normale gewassen zal infecteren en al die gewassen steriel worden. Genetici sluiten die mogelijk niet uit. Inmiddels heeft Monsanto na veel protest publiekelijk beloofd deze technologie nooit te commercialiseren maar de patentering ervan is nog in volle gang en de reden er vanaf te zien was niet op ethische of morele gronden gebaseerd, anders hadden ze het niet ontwikkeld in de eerste plaats.

Wat bij Monsanto duidelijk zichtbaar is, is dat het bedrijf vele tientallen jaren lang, elke keer weer in hetzelfde misdadige gedrag vervalt, waarbij winst en aandeelhouderswaarde telkens weer voor etiek en het belang van de consument gaat. Het bedrijf is al meerdere malen gestraft, voor extreem ernstige misdaden maar wordt elke keer weer toegestaan te blijven bestaan en door te gaan. Het bedrijf had bij voldoende zelfreflectie gemakkelijk kunnen constateren welk gevaar het vormt voor zijn omgeving, er zijn in al die tijd ook meer dan voldoende externe signalen geweest die hun daarop attent maakten. Monsanto is niet het enige bedrijf dat zo egoistisch handelt ten koste van vrijwel alles. Er zijn in elke industrietak voorbeelden te vinden. Het probleem zit ‘m in de genen van een groot bedrijf. Elk groot bedrijf.

Morgen daarover deel II: Hoe groeien bedrijven zo kwaadaardig, hoe kan het dat deze bedrijven mogen blijven bestaan en is er dan niemand die aan de bel trekt?

Agent Orange:
http://www.organicconsumers.org/monsanto/agentorange030105.cfm
http://home.clara.net/heureka/gaia/orange.htm
http://www.corpwatch.org/article.php?id=11638
http://www.corpwatch.org/article.php?id=11638

Aspartaam:
http://www.ethicalinvesting.com/monsanto/aspartame.shtml
http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/aspartame.htm

Bovine / Provilac:
http://www.holisticmed.com/bgh/prostate.html
http://www.alternet.org/story/18138/

Gen-voeding:
http://www.seedsofdeception.com/utility/showArticle/?objectID=678

Terminator technology:
http://www.globalissues.org/EnvIssues/GEFood/Terminator.asp
http://www.ethicalinvesting.com/monsanto/terminator.shtml

Monsanto:
http://www.ethicalinvesting.com/monsanto/
http://www.greenpeace.org/international/news/monsanto-are-wanted-for-crimes

eKudos NUjij MSN Reporter Facebook Tell-a-friend
JackP | 29-11-2006 09:47
8573 "Als grote bedrijven opzettelijk 100.000 mensen vergiftigen..."
.
Komt 1.000.000.000 niet dichter in de buurt...?
Profeet | 29-11-2006 12:50
8576 zullen we het maar niet over de pharma industrie gaan hebben smile. Daar wordt je helemaal niet vrolijk van. Stond gisteren weer een goed stuk in de Metro, over ADHD (het nieuwe buzzwoord) en ritalin. ADHD blijkt in veel gevallen gewoon een handig excuus om kinderen vol te proppen met medicijnen. Medicijnen die vaak zo veel schade doen aan het peroon dat je de vraag moet stellen wat is erger, een kind met ADHD, of kind verkracht door ritalin. Freek de Jonge haalde dat in zijn verkiezings conferance ook al aan.
"maar jij was toch ook zo ADHD gevalletje, nee hoor ik was gewoon een beetje druk. Niets waar een flinke lepel levertraan niet tegen hielp"
Zo is het maar net, hoeveel problemen wij ons niet laten aanpraten corperaties met hun zogenaamde marktonderzoeken, en testcasses. Hieraan ligt mijn inziens maar 1 probleem aan ten grondslag. We hebben alles al wat we menselijk gezien nodig hebben. De "vrije" markt is veranderd van het bevredigen van behoeftes tot het creeeren van behoeftes. Daarom is er ook steeds meer "marketing" en probleem creatie nodig om nieuwe prodcuten te blijven verkopen.
Monkeyman | 29-11-2006 13:51
8579 Grappig is natuurlijk dat er een overschot aan melk is, althans dat heb ik begrepen. Uiteindelijk heb je dus helemaal niks aan al die plof koeien of je moet het lekker vinden om in elke 2 liter melk in je koelkast een vingerhoedje pus te hebben. Melk de frisse dorstlesser wink
Het probleem met al die gewassen is ook dat je met de natuurlijke balans gaat klooien, dat ongedierte heeft ook zijn taak maar sterft nu wel uit. In Argentinie zie je echt gewassen tot de horizon maar zul je nooit een insect op je autoruit vinden, ook geen vlinders en dat soort zaken.
Agent orange hebben ze toch snel een andere naam gegeven en toen weer doorspuiten. Wat extra benzeen oid bijvoegen en ze gebruiken geen agent orange meer, handige jongens.
Patman | 29-11-2006 13:53
8580 "De “vrije” markt is veranderd van het bevredigen van behoeftes tot het creeeren van behoeftes."
Drecul | 29-11-2006 14:12
8582 In de VS worden kinderen van 8 jaar al verplicht om ritalin te slikken of prozac bijv. Ritalin veranderd je kind in een Zombie.

Weigeren kan niet want dan wordt je uit de ouderlijke macht gezet.
Patman | 29-11-2006 14:32
8583 Dat is de lobby van big-pharma.
neepie | 29-11-2006 14:42
8584 @Drecul

verplicht om ritalin, nu val ik toch wel van mijn stoel? Waar heb je dat vandaan?
| 29-11-2006 15:13
8586 En het wordt allemaal ondersteund door door de WHO
(wereldgezondheidsorganisatie)
en de FAO (food and agricultural organisation)
Zij financierden de codex alimentarius en op verzoek van de VN besturen zij de commissie.
De codex dient niet de gezondheid, het dient de belangen van
De farmaceutische industrie, de chemische industrie, de biotechnische industrie de landbouw en de medische wereld.
Dat wordt nog wat op 31 december 2009 wanneer de codex verplicht wordt voor 176 landen wereldwijd.
Volgens de codex moet elke melkkoe op de wereld behandeld zijn met Monsanto's recombinant Bovine
groeihormoon.
Elk dier ter wereld dat als voedsel gebruikt wordt behandeld wordt met antibiotica en
exotische groeihormonen.
De codex stelt verplicht dat al het voedsel wordt bestraald tenzij het rauw gegeten wordt ter plekke.

Wist je dat Monsanto net zoals BASF , ADM, Pfizer, Merck, CHemit , Eastman chemical, Glaxo smith Kline lid is van de NNFA De Vereniging van Natuurlijke Producten en vertegenwoordigen meer dan 9.600 detailhandelaars, fabrikanten, groothandelaars en verdelers van natuurlijke producten, met inbegrip van voedsel, dieetsupplementen en gezondheid/schoonheidshulp.
Profeet | 29-11-2006 15:18
8587 Alex Jones schreef had een keer een stuk over de verplichte vacinaties van jongeren. Tenminste verplicht, ze deden alsof, dreigen met schorsingen, en weigering van school. Niet dat ze daar ook maar iets van kunnen hardmaken wettelijk, maar dat mag de pret niet drukken. Anyway, geloof dat ze daar nu over de 50 verplichte prikken zitten. Sommige van die prikken bevatte ook behoorlijke hoeveelheden kwik. Ondertussen stappelen de rapporten (hearsay) over de banden tussen kwik vacinatie en authisme zich op.
.
@patman
Was er een reden dat die zin zo VET herhaald had? typo ofzo? Of wou je gewoon dat niemand hem miste?
.
Patman | 29-11-2006 15:19
8588 Ja, belangrijke zin wink
| 29-11-2006 15:34
8589 http://www.informationclearinghouse.info/article12998.htm
Drecul | 29-11-2006 16:39
8590 A Drugged Child Horror Story
From CrazyRn
7-7-3

If a stranger on the street came up to me and my child with a package of cocaine and offered to give my child a free month's supply, I'd have him arrested. AFTER I beat the living mess out of him. How DARE someone I don't know offer dangerous, mind altering drugs to my child with me standing right
there?

Yet I sat there in that school psychologist's office when my son was a mere five years old listening to this woman I'd never met before tell me my son had Attention Deficit Disorder and needed to be put on Ritalin so that he could concentrate more in class, stop fidgeting and disrupting.
I sat forward in my seat, a confused look on my face. Fidgeting? Disrupting? Lack of concentration? I voiced my concern to the psychologist that there was a health problem with my son, that two years earlier he and our family had suffered through a severe toxic poisoning of carbon monoxide for almost three months that left everyone dazed for some time afterwards. Perhaps, I told her, he was simply having after effects of the poisoning and wasn't quite himself yet. I'd already heard from a neurologist that toxic poisoning can cause possible brain damage, concentration difficulties and irritability. Could that not be a possibility? Definitely not, she stated. She had observed Daniel in class many times and he had all the classic signs of ADHD, and was certain it was Daniel's difficulty. She said that she had spoken with the teacher and the teacher agreed with her. No, she said, Daniel needed to be put on Ritalin to control his outbursts and concentration problems.

She gave me a form she had filled out showing a long list of symptoms, each with a nasty little checkmark beside it that she had filled out and signed while observing Daniel, and I was to give it to the pediatrician when asking for my son to be put on the medication.
Still skeptical, I didn't make an appointment for my son right away. I saw no signs of ADHD at home. Yes, he had a temper, but what child doesn't? Yes, he fought with his brother and sisters. But what child doesn't? He could sit and watch an entire thirty minutes of cartoons on Sunday, he could sit and look at a comic book about Spiderman for over twenty minutes and not make a peep. My son? ADHD?? Not in this lifetime, I remember thinking.

Two weeks later, the school psychologist called me at home asking me if I'd had a chance to get to the pediatrician. I told her I was still thinking about my options.

To this day, I can remember the chill down the back of my neck when the next words out of her mouth were a stern "Now, Mrs Rosecrans, refusing to cooperate with the school system is not benefiting you or your son. We may have to move him to a Special Education class if you're not willing to put his education first, and in some states that's considered child abuse." I gripped the phone hard. The mere words "child abuse" brought on visuals of social service workers poking through my house, asking me millions of questions about how I fed the children, how I disciplined the children, forcing me and my husband to take parenting classes, and the possibility that they could even yank my child out of my home. I'd seen it happen to others. I'd heard the horror stories at Head Start a year earlier from other parents who dared go against the school. I was TERRIFIED. Just the mere thought of my little boy's face laying on a bed in some foster home crying because Mommy wasn't there filled my eyes with tears instantly.

I choked out quietly that I would speak to the pediatrician as soon as possible. Satisfied, the psychologist let me go. I sent a letter to the school the very next morning confirming that I would do as I was asked and take Daniel to the pediatrician for a checkup and possible medication.

Once again, though, a few days later, the horrors of pumping my child with medications without a full research into other possibilities scared me worse. So I began my own research into brain injury due to toxic poisonings, near drownings and asphyxiation. Sure enough, my son had symptoms related to brain injury, and we already suspected his father had possible brain injury as well.

Not even two weeks after the call, I got a letter from my son's teacher, stating that she had received my note about taking my son to the doctor and seeking advice on medications, and that she had not heard anything about it yet and needed to know more. I felt pushed again. I called my son's teacher, who told me that since the school psychologist who was trained to recognize ADHD stated Daniel was definitely an ADHD child, he simply had to be placed on medication that would CERTAINLY help him and help his grades or be placed in a special education class.

Again, I felt severely pressured, the undertones being "OR WE"RE GOING TO REPORT YOU". So I made an appointment with my son's pediatrician. Without so much as five minutes alone with my son, she handed me a prescription for Ritalin, smiled, and told me to contact her in two weeks to give an update on his progress. Then she simply left the room.

Fearing reprisal by Child Protective, and after an assurance from my son's pediatrician that Ritalin was prescribed daily for thousands of children all over the United States, I reluctantly asked my baby to put medication in his mouth and tiny body that was made from a derivative of cocaine. No information from the doctor about side effects, nor from the pharmacist. Just a cold piece of paper that read like scientific reports not meant for lay people to understand. Well..that and the words "Effectiveness in children under the age of 18 has not been established".

Yeah, that one got me scared, but not as scared as having my son yanked from me. The first two weeks, my son was a zombie. Just what they wanted, a quiet, compliant child. But there was no warmth there anymore. No heart. No fire. He didn't even seem like my son anymore. After that, the symptoms came back, this time with a vengeance. Another drug, Adderal, was added. Then another, Clonadine. Then the Ritalin was discontinued, and Wellbutrin added. Adderal removed, Xyprexa added.

It seemed that the more medicine they used, the worse he got. OH he'd be fine for a few weeks. But then it was like uncaging a monster. He started screaming. Waking up in the middle of the night hearing "voices". Psychotic episodes began to get more frequent. He had intense rage episodes brought on by nothing, destroying furniture and trying to kill himself and others.

Finally, I removed my son from all medications. During the withdrawal, my son got worse. His father was going through the same thing, and suddenly I have a knock on my door from Social Services, stating my son has reported being belted by his father and that my son is not on medications as he is supposed to be. OH MY LORD, I thought, I"VE BEEN REPORTED FOR CHILD ABUSE!!!

A check of everything from our bedrooms, our bathrooms, even to our closets and refrigerators left them satisfied that my kids were at least healthy and happy, but they were concerned about the medicine situation. I told the workers that I felt my son was being harmed by it. They said I needed counseling and that they would be back in touch.

Fearing the worse, I packed up my two boys and left the state. Situations had already gotten so bad between their father and I we could no longer hold a decent conversation without either him or our son losing their temper and going into a rage. There was no more marriage. All my energy had been focused on a child who was threatening death and a husband that fed off my son's anger with his own.

Once I got to New Mexico, and my son off the drugs, he seemed to calm some. Even start showing signs of the sweet, funny, delightful little boy I knew I'd given birth to. After a month or so, it became obvious to me that my marriage was over. I wanted my two girls who I had left in New York with their father and grandmother to be with me. So a nasty custody battle ensued, with Child Protective, this time in New Mexico, combing every inch of my house to assure the children were safe.

Daniel again started having difficulties in school, unable to concentrate, and fidgety. Again, the same nightmare. Yet this school system was contacted by Child Protective in NY who advised them that my son should have been on medications, and again I was immediately pushed into drugging my son.

The strain was simply too much for the little fellow and he ended up in a psychiatric hospital for a few weeks to gain control of his emotions, brought on I suspected, by the new drug they had him on. SEREQUEL, a wonder drug, I was told.

Since my son was in the hospital and I was unable to attend the child custody hearing in New York, I lost custody of my precious babies. Their father, accused of child abuse by me and by Child Protective, was given custody of my children simply because I could not be there due to my son's emergency hospitalization by a judge who never met me, never heard my side, and never gave me a chance to reschedule.

Five agonizing months later, I was given custody back of my children due to their father's inability to control Daniel and happily took them back to New Mexico.

Once I got my son back to New Mexico, I found out another psychiatrist had agreed my son was ADHD and had put him on Tegretol and Clonipine.

I immediately removed the medicine and it brought out rage episodes while my son was detoxing from its effects. By this time, my son had several "labels" by different doctors, psychiatrists and psychologists. The main one being ADHD. They added Bipolar, ODD, IDS, and even Learning Disorder, completely ignoring my pleas that the child be checking for brain injury due to the carbon monoxide poisoning. They all seemed certain that my son was indeed ADHD and no one wanted to buck the trend.

Finally worn out from fighting Child Protective and school systems in two states, I felt myself wearing down, near to collapse. I moved me and my four children across country to Atlanta, Georgia to be with my mom and get her help. I had figured that if I said NOTHING to the schools, simply put my son in the age appropriate classes and show him security, love and affection, he'd do much better. I'd also made a promise to myself to find the best neurologist in the area and get his brain checked for damage.

When the records arrived from the other state, my son was instantly labeled "ADHD" by the school system, yanked from his normal class and put in Special Education. Once again Child Protective from THIS state came out to the house to demand I let them investigate to make sure the family was safe. They demanded I follow the instructions of the school psychiatrist and put my son on Zoloft, Risperdal and Adderal to control his outbursts, lack of concentration and his ADHD. I felt so defeated. So abused by three states and their systems put in place to PROTECT families and children.

Despite everything I had to go through in the last three years, losing my home, losing my security, having to support four children on my own financially and emotionally, despite having no social life and no one to turn to, I was still considering an unfit mother and under Child Protection once again in a third state, pushing me to medicate my son.

After three more emergency hospitalizations, four different medications including Depakote, Clonadine and Neurontin, trying to convince dozens of teachers, psychiatrists and psychologists that my son had possible brain injury and NOT ADHD, after losing every dime I had taking care of four children with no child support, after months of research into brain injured children, I gave up. I knew I had to move my children back to the State of New York where my ex husband would be forced to help me take care of their financial needs, their health needs, and their emotional needs. So back to NY we went.

Immediately, I was placed back on Child Protective with the local county. Almost as fast, my son again started having psychotic episodes that forced hospitalizations, one in a hospital over 80 miles away due to, I was convinced, OVERMEDICATION.

I continued my research into brain injury and made my thoughts known to the psychiatrist on staff at the hospital my son was taken to, who dismissed it as ridiculous. At that center, he was abused, forced to wipe with shower curtains, locked in time out rooms until he wet his pants, given shots of Thorazaine along with doses of Benedryl by an undertrained staff to shut him up. After my complaints went unnoticed, I complained to the Office of Mental Health, who did a surprise inspection on the site, and found all the atrocities I and other parents had complained about and immediately forced the center to stop accepting children until the difficulties were resolved.

Three weeks of living hell for my baby, who by this time had been poked, prodded, examined and stolen from his mommy and siblings over seven times. A child who now longer trusted or wanted to comply with staff. Placed on Serequel and Neurontin, he became a zombie again.

Seeing my son on a visit that day suddenly made me ANGRY. AND I MEAN I GOT MAD. I suddenly found myself demanding my son be given more attention. Demanding I get to talk to my son more often. Demanding to see his records, to which I was denied three times by the staff. Demanding that he be given a brain scan to test for injury before upping the dosage on his medication. To this day, I still have a recording of the doctor telling me that a brain scan would never be done at that facility and I should check into another venue for that, yet refused to decrease my son's medication for it. I was even told by the staff social worker that Daniel's problems were EMOTIONAL, caused by parents that were divorced, a mother that drug them across country three times, and a dysfunctional family life. I sure chewed her butt out that day, let me tell you. It felt GOOD.

Then the hospital threw my son out after three weeks because I was getting PUSHY. They claim the insurance company refused to pay for any further treatment, but the insurance company denied their statements, saying their own social worker had called to cancel Daniel's treatment.

Three weeks after I weaned my son of yet another drug cocktail, he began symptoms of withdrawal, became violent. He was taken from me again and put in a hospital over 3 hours away. My heart still breaks everytime I imagine that boy's horror in that long ambulance drive taking him away from mommy again.

There, the doctor listened to what I had to say about possible brain damage causing difficulties and medications causing symptoms to worsen. I even mentioned Dr. Gary Sach's report concerning the "kindling effect" of medications being stronger and stronger until a raging fire spewed that was nearly uncontrollable.

He was sympathetic, but uninterested. He placed my son on Zoloft and a week later, I had him back. And again, the same pattern. Once again, back in my arms, I knew that medication was not working for my son.
Yet this time I was under Social Services scrutiny almost daily, demanding to know whether or not I was giving my son the medication the doctor had prescribed. By this time, though, years of over-medication had brought on psychotic episodes and dangerous outbursts.

I contacted KidsPeace in Romulus, NY, who agreed to accept the child to help me straighten out the medication difficulties, help me get a brain scan to determine if it was medical or emotional, and give my son needed counseling and assistance in controlling himself. Seemed like a WONDERFUL setup. Finally, somebody willing to help me. A facility willing to listen to ME. The only difficulty was that all entrants had to be under foster care through Social Services.

Breaking my heart badly, I broke down and asked the local Social Services to temporarily take custody of my son so that he could be placed in this residential treatment center to help him detoxify and learn the real cause of his troubles.

Over 80 miles away, we drove with our son, all of us crying, and placed our baby in these people's 24 hour care. At first, everything was great. For three weeks he liked being secure, but the psychiatrist took him off all other medications and immediately put him on Zoloft and Risperdal. I spoke with the psychiatrist about my concerns of medications and why we couldn't try brain scans and therapy.

What a SEVERELY different attitude I got from the day I signed my son over to these people. Suddenly once again I was told to mind my own business. That I was a mere mother, not educated in medicine or children's therapies. I was told that they needed to stabilize him first, then brain scans would come later.

Heartbroken, and basically told "dont call us, we'll call you", cut off from my son except for two fifteen minute calls a week and two visits for a few hours twice a month, I became determined to find out for myself my rights. I put my full soul and heart into research.

For four months, I spent hours on the computer reading anything I could about medications, ADHD, Bipolar, therapy, brain injury and even parental rights. I started getting MADDER. The fight came back. The determination to be a part of my son's therapy and treatment went to front burner.

Again, I was met with extreme prejudice. Met with barriers and statements to stop being so pushy and let them do their jobs. My son got physically abused and sexually abused at the site. The psychiatrist REFUSED to remove the Risperdal from my son, but reluctantly removed the Zoloft after I threatened to drive to the site, find him in his office and sit on him and force him to read pamphlets stating Zoloft was NOT meant for children. I was SERIOUS, too, lemme tell you. That tone came through the phone CLEARLY. After all, THIS IS MY son. NOT Child Protective's. NOT KidsPeace.

After the Zoloft was removed, he showed a remarkable difference. It was like night and day. He was suddenly able to participate in groups more often, enjoying things like reading and TV again, and even laughing more. To further enforce my rights, I demanded more visitation rights. Demanded more phone calls. I refused to back down. Daniel started getting Excellents and Goods instead of Poor and Failing's. I also arranged for my son to be taken to Syracuse for a proper brain scan thanks to my ex husband's insurance on my son.

HALLELUIAH, we finally had the proof we needed. My son was INDEED brain injured as I'd been SCREAMING about to Child Protective, doctors, psychiatrists, psychologists, nosy social workers, undertrained overworked teachers, neighbors and bus monitors. I was yelling it to ANYONE that would listen. He was NOT ADHD, OR Bipolar.

I IMMEDIATELY demanded my son be taken OFF all medications and rely only on therapy and ways to help him. The new staff psychiatrist refused, stating she needed a full neuropsychiatric workup to prove he didn't have ADHD. So I set up a full battery of tests through Dr. Thomas Griffiths of Syracuse, an expert in brain injury.

Sure enough, my son's tests proved that he simply could not ingest information as quickly as other children due to brain injury, could not retain that information as easily, and would get frustrated because he was a gifted child who knew something was wrong.

BINGO. THE PROOF I NEEDED. MY SON WAS NOT ADHD, or BIPOLAR. I HAPPILY and personally presented that proof to Child Protective, the staff at KidsPeace (who by now resented my interference with their program, resented my pushiness to be involved with my son's treatment, and resented my stern warnings that I would no longer be treated like a second class citizen.) to neighbors, to anyone in three states that had EVER given me static about being a lowly mother. I was certain that now I would finally get the right treatment for my son.

You'd think so, right?: WRONG. The psychiatrist STILL refused to take my son off the Risperdal, even after a full team meeting I had to sit through and listen to her tell me and the full staff that what was WRONG with my son was emotional, that his parent's difficulties and divorce and instabilities were driving Daniel's emotions, listen to her state the 'wonderful benefits" of the Risperdal and how Daniel was doing SO much better on it. With Child Protective listening in on the phone, I firmly and angrily stated that not only did we have PROOF that Daniel was a brain injured child and NOT ADHD, we had PROOF that I'd downloaded and printed out showing the facts that certain medications actually bring ON psychotic episodes in children. CAUSED aggravations. I had PROOF that the medicine he was on wasn't even supposed to be USED by children under 18 and PROOF from Daniel's neuropsych reports that he simply couldn't function in a regular class and needed more one on one, and circumstancial proof that by removing the Zoloft, Daniel was responding better, not that the Risperdal was working better.

I laid in to each and every member on that staff that had given me a stone wall before I got that proof. The last six years of pain and feeling of uselessness came pouring out and I asserted my rights as my son's mother. THIS TIME, I knew, I would NOT BACK DOWN.

The psychiatrist held her ground. Risperdal was simply doing him good. The next thing I have to listen to is her psychologist partner, a Sigmund Freud wannabe who obviously did not have the research and background experience I had on the topics of toxic poisoning, brain injury and ADHD tell me that it was his professional opinion that my son's brain injury had nothing to do with his outburst, that he'd "studied" carbon poisoning online and found nothing to tie in Daniel's symptoms with the actual disease, and that he agreed with the psychiatrist, it was simply us as parents who failed our son by divorcing, by child abuse and by moving cross country and that he was going to turn over all the information to a doctor he knew in Upstate NY that was an expert.

I looked at this Bugs Bunny figure of a staff psychologist and smirked "Well..you know what? His DOCTOR seems to think he DOES have brain injury, and those little dark specks on his SPEC scan sure AIN"T SPIDERWEBS, are they."

Child Protective suddenly became compliant. They backed me at that meeting. So the psychiatrist agreed reluctantly to remove one milligram of the four my son was on for a month to see if it made a difference. Then she had the nerve to tell me that my son would defiantly show signs of withdrawal and was I prepared to increase the dosage to keep him from hurting himself or others? I looked at this woman with a disbelief in my eyes I'm sure she saw, shook my head sadly and said "Hun, what do you think WITHDRAWAL of drugs IS? OF COURSE he's going to have symptoms. Like ANY addiction, whether it's alcohol, nicotine or drugs. How ridiculous can you be?????"

With that, the meeting ended, and once I got home and had time to think, I called the psychiatrist who REFUSED to read medical reports, look at proof of brain injury or heed advice from another psychiatrist who specialized in brain injured children and left a rather harsh message, stating she had SIX WEEKS to wean my son from the Risperdal or I was coming in full barrel with a lawyer and a malpractice suit.

The very next day, I was called by Child Protective, who has now agreed to give me my son back, stating they agreed with me that I was right all along on my son's actual diagnosis. On that day, I sat on the floor, unable to answer, phone still in my hand, years of fighting, years of severe anger outbursts from a child over-medicated and not knowing why his little body was hurting so bad, missed weeks and weeks of not being able to hold my baby boy, and years of battling for my rights as the child's parent, nights and nights of holding a crying child because he didn't know what was happening, years of struggling just to make ends meet and constantly worrying about rent, utilities, food, years of research to finally prove my point all came flooding out, silent tears flowing down my cheeks as I'd finally, I'd FINALLY won. Or HAD I?

Just earlier that week, I had a note from my youngest boy's teacher, who stated my little clown could not and would not sit still in class, and perhaps could benefit from a drug like Ritalin. I busted out laughing, still holding the phone, not caring if Child Protective heard or not, and FRANKLY, my dear, I didn't give a damn .
| 29-11-2006 17:05
8592 Babylon ah gwaan Crazy..!
Profeet | 29-11-2006 17:27
8594 Tja dat zijn die verhalen waar je vol van schiet. Helaas is dit momenteel aan de orde van de dag in Amerika.
De artsen kunnen er ook weinig aan doen. De meeste zijn aapjes getrained uit boekjes. Die boekjes zeggen dit, dus dan zal het wel zo zijn. Zo is er ook een docu weet niet precies meer hoe die heeft, confessions of a drug seller ofzoiets. Dat gaat over iemand die vertegenwoordiger was voor een grote pharma. Als je dat hoort, zakt je broek echt af.
Maar moet je bijvoorbeeld is kijken naar wat de symptomen van ADHD zijn: http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/symptom.htm

- Often has trouble keeping attention on tasks or play activities.
- Often does not seem to listen when spoken to directly.
- Often does not follow instructions and fails to finish schoolwork, chores, or duties in the workplace
- Often avoids, dislikes, or doesn't want to do things that take a lot of mental effort for a long period of time (such as schoolwork or homework).
- Often loses things needed for tasks and activities (e.g. toys, school assignments, pencils, books, or tools).
.
En de lijst gaat door en door. Maar zeg nou even eerlijk, hoeveel van jullie hebben deze symptomen in meer of mindere mate gehad? Als je me had verteld dat het hier om de defenitie van een kind ging, had ik ook niet raar staan te kijken.
ADHD is weinig meer dan een excuus om de volgende generaties van hun wieg tot hun dood medicijnen te laten slikken. Tuurlijk zijn er kinderen met concentratie problemen. Maar die aandoening hadden we al een naam voor ,... concentratie problemen!
Patman | 29-11-2006 17:38
8595 In de Victory-act (2004?) zijn ook dit soort wetten opgenomen. Ik zal het straks even uitzoeken. Verplichte vaccinatie. Die Victory-act ontslaat ook de fabrikant van een kwikhoudend conserveermiddel voor vaccins van aansprakelijkheid. Timerosal ofzoiets, uit mijn hoofd. Is dus een wet waarin dat specifieke middel van die specifieke fabrikant wordt genoemd. Als dat geen vriendjespolitiek is.
| 29-11-2006 17:51
8596 Die MF stoppen zelfs het hiv-virus in hun pilletjes.
http://www.youtube.com/watch?v=Rc-iJ-hyA4M
Harold Handycam | 29-11-2006 18:36
8597 @ Patman
Hoe voelt het om schizo te zijn?
Drecul | 29-11-2006 18:52
8598 @Harold Handycam, als er ooit een revolutie uitbreekt en jij staat te grienen dat je het niet gewust hebt laten we je het weten hoe het voelt om schizo te zijn ok?

@Profeet, mmm praktisch heel me leven?

Ik hoorde vandaag iemand verklaren dat je hier ook gedwongen bent om medicijnen te nemen als dat wordt voorgeschreven. Nou kan ik me daar niets bij voorstellen aangezien de zwarte kuizenkerk hun kinderen ook niet laten inenten.
Patman | 29-11-2006 19:07
8599 Ik begrijp die hele schizofrenie opmerking niet.
Monkeyman | 29-11-2006 20:13
8602 5 jaar terug was er bij Netwerk ofzo ook een zaak in Amerika met een Nederlandse vrouw en Franse man. Hun zoontje van 5 had een tumor in zijn hoofd en die is toen ook helemaal verplicht aan de chemokuur gezet. De ouders hadden gewoon geen zeggenschap en die chemokeur was super berucht. 9 van de 10 kinderen gingen er sneller door dood met 0% genezing, het werden ook totale wrakken. Echt een schrijnend voorbeeld hoe eng een overheid kan gaan worden als ze de taak van de ouders gaan overnemen.
EdgarW | 29-11-2006 21:18
8603 Prachtige docu hierover is te downloaden vanaf:

http://question911.com/linksall.htm.

Zoek: The Corporation.

Zes downloads. Circa 4 uur kijk plezier.
hfaber | 29-11-2006 21:24
8604 Bedrijven zijn de overlevers van de competitie die ook wel vrije markt wordt genoemd. Als je beter overleeft door je als bedrijf misdadig te gedragen, dan zul je dit gedrag ook zien. Het lijkt wel een evolutionair proces. In de natuur zie je ook veel voorbeelden van dieren die alles doen om te overleven. Twee componenten gif bij mieren, leeuwen die de pups doodbijten van een andere mannetjesleeuw die ze net hebben verjaagd enz. Het aan zichzelf overlaten van dit soort systemen gaat geen rechtvaardig gedrag opleveren. Wat te doen? Strengere controle van overheden? Hopen dat die dan ook niet corrupt zijn. Ik denk dat het principieel onmogelijk is alle hufterigheid de wereld uit te helpen, omdat een gemeenschap waarin iedereen zich netjes gedraagt extreem gevoelig is voor verraders. Verraders doen het beter (overleven beter) in een nette maatschappij, dus verspreiden ze zich. Met als gevolg dat de maatschappij automatisch hufterig wordt. Is gewoon een gevolg van hoe biologie (evolutie) werkt.
hfaber | 29-11-2006 21:53
8607 Schizofrenie gaat gepaard met wanen, hallucinaties en onlogische gedachtenpatronen. Lijkt mij niet van toepassing op Patman. Wel op alle CDA kiezers.
Profeet | 29-11-2006 21:54
8608 " In de natuur zie je ook veel voorbeelden van dieren die alles doen om te overleven."

" Ik denk dat het principieel onmogelijk is alle hufterigheid de wereld uit te helpen, omdat een gemeenschap waarin iedereen zich netjes gedraagt extreem gevoelig is voor verraders. Verraders doen het beter (overleven beter) in een nette maatschappij, dus verspreiden ze zich."

Natuur is inderdaad een prachtig voorbeeld. Je hebt helemaal gelijk dat hufterigheid (sommige gevallen beetje understatement smile ) niet uittebannen is. Dat moet ook helemaal nooit het doel zijn. Als er 1 ding is wat de natuur ons leert is dat het niet goed of fout gaat, maar de balans daartussen.
Profeet | 29-11-2006 21:55
8609 en soms wou je dat net als op het forum een edit knop had smile
| 29-11-2006 22:10
8610 Wat Ritalin betreft heb ik zelf meegemaakt dat de directie van een gewone basisschool van ouders eiste dat hun kind ritalin zou gebruiken. Bij weigering zou hun kind definitief van school verwijderd worden.
Ik heb dat toen kunnen tegenhouden maar vraag me inmiddels wel af of dat in andere gemeenten ook gebeurt en welke omvang dit probleem heeft.
john_d | 29-11-2006 22:31
8611 Ik werk ook bij zo'n grote.. en idd, ze hebben macht!
Patman | 29-11-2006 22:44
8612 Potverdorie, die hfaber herschrijft zojuist mijn halve deel 2 smile Ik ben het roerend met zijn betoog eens. Het is evolutie, maar met dat verschil dat wij zelf de randvoorwaarden van die evolutie bepalen in de vorm van wetten en regels. Ik denk echter wel iets te kunnen toevoegen waar hij het dan weer níet mee eens is. In deel 2...
hfaber | 29-11-2006 23:22
8614 @Patman: haha. Pas trouwens maar op met het idee dat "wijzelf" de randvoorwaarden bepalen. Weleens van memetica gehoord? Zie http://www.susanblackmore.co.uk/memetics/about%20memes.htm.
tussenhaakjes | 30-11-2006 00:03
8615 Zou dcommander iets meer kunnen uitwijden over codex alimentarius ?? Ik heb wel gezocht, maar niet direct iets gevonden. Maar ben wel heel nieuwgierig.
Patman | 30-11-2006 00:08
8616 Ja ken ik. Ik wilde dus zo'n soort theorie gaan gebruiken in deel 2 (of 3) maar ik ben uitgegaan van Rupert Sheldrakes Morphogenetica ipv deze memetica. Memetica en Morphogenetica raken heel erg aan elkaar. Morphogenetica is veel breder en vind ik zelf heel erg elegant. Memetica ook trouwens. Nog even los van de vraag of het bewijsbare theorieen zijn, kunnen ze wel dienen om wat krachtige metaforen mee op te stellen. Zo. Damn, het lijkt wel of ik gestudeerd heb.
Patman | 30-11-2006 00:08
8617 Die codex alimentarius zijn wij trouwens ook heel benieuwd naar!
Patman | 30-11-2006 00:19
8618 @hfaber, hier wat meer over morphogenetische velden: http://en.wikipedia.org/wiki/Morphic_resonance
.
Ik ben een groot fan van deze theorie. Use the force Luke, use the force wink
| 30-11-2006 00:22
8619 http://www.eqgen.nl/html/multimedia_gezondheid_codex_Laibow.html
Patman | 30-11-2006 00:59
8620 Heel, heel verontrustend die video. Hier gaat het over die melk met Provilac enzo (je start meteen op het juiste tijdframe met onderstaande link)
.
http://video.google.com/videoplay?docid=2944803407975749033#16m
.
Man, man, man hier ben ik even stil van. Als deze mevrouw de waarheid spreekt, dan gaan we heel erg bizarre dingen meemaken. Dit is groter dan wat ik tot nu toe heb gezien aan corporatistische onzin. Aan wie moeten we vragen of deze mevrouw gelijk heeft? Wie gaat even die 16.000 pagina's wetgeving doornemen?
| 30-11-2006 03:00
8626 Ja ik was er ook ff stil van toen ik dit allemaal hoorde.

Voor 1995 was de Codex Alimentarius een op vrijwilligheid gebaseerde organisatie,waarvan de besluiten door de leden naar eigen mening werden overgenomen.
Deze besluiten zijn sinds de "de food standards" in 1995 binnen de WTO zijn opgenomen, wel degelijk bindend.

Het probleem van de CAC besluiten is de transparantie, moeilijk traceerbaar is welke industriele
ondernemingen precies achter talloze lobbygroepen zitten.

Op de site van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kwam ik dit intressante kranten artikel uit 2001 tegen.

http://www2.minlnv.nl/lnv/algemeen/vvm/codex/nieuws/artikelen/downloads/codex-4.pdf
Sanjari | 30-11-2006 04:13
8628 Het verhaal van Monsanto past in een groter verhaal. Namelijk de bewuste decimering van de wereldbevolking volgens wetenschappelijk eugenetische principes. Die principes houden in dat men een perfectionering van het menselijk ras nastreeft door alle zwakke exemplaren aus zu radieren of tot slaaf te maken.

Hitler deed het op zijn manier, de Chinezen hebben eugenetische principes in de begin jaren negentig tot een officieel bevolkingsbeleid gemaakt. De eugenetische tactiek van de elite is er op gericht een zo groot mogelijke hongersnood te veroorzaken, zodat men uiteindelijk een totaal doods en kunstmatig laboratoriumvoedsel op de markt zal kunnen brengen. Dit voedsel zal wel de magen vullen maar de geestelijke kwaliteiten van mensen af doen sterven.

Waardoor mensen niet meer voor zichzelf kunnen denken, nog gemakkelijker te manipuleren, beheersen, controleren en tot slaaf te maken zijn. Het is niet voor niets dat wij de evolutietheorie van Darwin ingeprogrammeerd hebben gekregen. Die gaat er namelijk vanuit dat de sterksten zullen overleven. Daarom heeft de elite door de eeuwen heen ook zoveel moeite gedaan om de 'sterkste' te worden en alle mogelijke financiële, wetenschappelijke en militaire middelen ontwikkeld om hen daarin te ondersteunen. Wat die elite echter niet beseft is dat de sterksten in materieel opzicht de zwaksten in geestelijk opzicht zijn.

Daarom zullen alleen diegenen die zich weten te bevrijden van angst en overmatige gehechtheid aan de materiële kant van het leven, de werkelijk sterksten zijn. Want alleen zij beseffen dat de werkelijk verbindende factor tussen mensen, die levengevend is, de Liefde is. Velen eersten zullen de laatsten zijn.
freedomfiles | 30-11-2006 12:41
8630 Hier een artikeltje over psychopathische trekjes onder topmanagers in het bedrijfsleven :

Twintig procent topmanagers heeft psychopathische trekjes
http://www.managersonline.nl/index.php?section=article&action=show&id=5397
Profeet | 30-11-2006 12:44
8631 @patman & hfaber
De zaken (memetica & Morphogenetica) die jullie noemen zie je in heel veel vormen terug komen. (zie bijvoorbeeld de boeken, holographic universe & Tao of physics). Zij het allemaal met een andere kwinkslag. Het is wat ik ondertussen, het bewustzijn van het universum noem. In mijn wereld heb je daar invloed op smile. Het universele bewustzijn is niks meer dan de optellsom van al het bewustzijn in het universum. Zoals ons bewust zijn in mijn wereld niet meer is dan de optelsom van het bewustzijn van al onze onderdelen.
hfaber | 30-11-2006 17:33
8639 @patman en profeet
Wat mij betreft is er een groot verschil tussen memetica en morfogenetische velden. De ingredienten van memetica zijn tastbaar en onomstotelijk aanwezig: mensen kopieren elkaar qua gedrag en er is duidelijk competitie tussen verschillende gedragingen (denk maar aan de competitie tussen islam en katholicisme). Bovendien is er variatie in gedrag. Dat zijn de ingredienten om een evolutionair proces te starten. Dit is een bottom up redenering. Je begint bij simpele dingen en daarmee kun je complex gedrag verklaren. Bij morfogenetische velden gaat het precies andersom. Er is complex gedrag en dus moet er volgens Sheldrake een of ander (verder onbewezen) veld zijn. Een soort top down benadering die mij niet zo aanspreekt...
| 30-11-2006 17:59
8640 Memetics has been used to provide new explanations of human evolution, including theories of altruism, the origins of language and consciousness, and the evolution of the large human brain. The Internet can be seen as a vast realm of memes, growing rapidly by the process of memetic evolution and not under human control...(erg interssant)
Patman | 30-11-2006 18:55
8641 hfaber, wat ontbreekt in memetica is een verklaring over wat de drager is van al die memetische informatie. Ja, memen en memetisch DNA. Maar daar stopt het mee. Dat maakt het een beetje manke theorie. De theorie van Sheldrake is completer en 'tastbaarder' voor zover je daarvan kan spreken bij morphogenetische velden enzo smile Ik ben er ook niet zo zeker van dat het een meer top-down achtige benadering is, hij gaat bij zijn theorie uit van duidelijk waarneembare mechanismen. Net als de memetica. Maargoed, en zijn wel meer van dit soort theorieen en zo worden steeds populairder, vooral bij fysici. Biologen enzo zijn volgens mij wat nauwdenkender, wat 'religieuzer'.
Patman | 30-11-2006 19:01
8642 Volgens mij zou je memetica best in de morphogenetica kunnen inpassen trouwens.
Patman | 30-11-2006 19:10
8643 Sterker nog, ik heb het zojuist even gedaan *kuch*. Nee zonder dollen op Principia Cybernetica staat de volgende definitie van mem. :
.
Memetics
.
Meme: an information pattern, held in an individual's memory, which is capable of being copied to another individual's memory.
Memetics: the theoretical and empirical science that studies the replication, spread and evolution of memes
.
http://pespmc1.vub.ac.be/MEMES.html
.
Informational pattern, en dan zijn we eigenlijk al bij de morphogenetica aangelandt:
.
"Sheldrake has hypothesized a field of morphic ("pattern-related") resonance in which patterns of knowledge, structure or behavior of a certain kind of thing (whether a salt crystal or a human mind) become increasingly embedded as a "habit," an ingrained pattern of information which influences and is accessible to other members of that category of thing."
.
Het is jammer dat de theorieen van Sheldrake niet serieus genomen door al die inteelt biologen wink
| 30-11-2006 19:56
8644 "Het verhaal van Monsanto past in een groter verhaal. Namelijk de bewuste decimering van de wereldbevolking volgens wetenschappelijk eugenetische principes. Die principes houden in dat men een perfectionering van het menselijk ras nastreeft door alle zwakke exemplaren aus zu radieren of tot slaaf te maken."

Daar gaan we weer. Alex Jones-achtige paranoia. Alsof de directie van Monsanto een heel plan klaar heeft liggen om de bevolking uit te roeien.
Profeet | 30-11-2006 20:26
8645 "Wat mij betreft is er een groot verschil tussen memetica en morfogenetische velden"
Zou best kunnen ik heb me er niet echt in verdiept zat opervlakkig even te lezen wat het inhield en herkende de grote lijnen.
parliament | 01-12-2006 00:40
8648 Er is een uitspraak "dat je moet roeien met de riemen die je hebt". Misschien zijn die riemen gevormd door invloeden van morfogenetische velden, patroon-resonantie reacties of (al dan niet)snode plannen van invloedrijke mensen en hun toekomstplannen. In al die grootsheid van invloeden vergeet het gros van de mensheid dat ie in ieder geval riemen hééft om mee te roeien.

Een gevoel van dankbaarheid en tevredenheid wordt slechts (het zij in geringe mate) door religie aangereikt aan de mensen. Dankbaarheid (momenten van zelfreflectie, rust en verzadiging) wordt niet aangespoord door de huidige maatschappelijke invloeden.

Mensen huiveren bij het idee van deze vorm van vrijheid die dankbaarheid heet. Weliswaar word je niet goed van de signalen en maatregelen van beknotting van onze middelen en gedrag door groot-industriëlen, maar laat dat geen beperking zijn tot het (her)ontdekken van de vrijheid die voor je neus ligt en die er altijd heeft gelegen.

Al zou de directie van Monsanto een plan klaar hebben liggen om de bevolking uit te roeien, wij hebben tenminste witte broodjes met knakworst wink
Sandberg | 01-12-2006 00:43
8649 @Franks:

Alsof de directie van Monsanto een heel plan klaar heeft liggen om de bevolking uit te roeien

Hoezo "alsof"?
| 01-12-2006 03:14
8652 http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=805

...en nog een trucje van de "corporation"
Jouw reactie

*naam:

Email:

Onthoud mijn inloggegevens in een cookie

Email mij bij opvolgend commentaar

*Laat zien dat je geen spambot bent door het onderstaande woord te typen:


opmaken van je reactietekst
lees hier de huisregels
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux