Goldman Sachs neemt ECB over

Als er nog iemand is die denkt dat het ooit goed gaat komen met de Euro, Europa, (statistische) volksvertegenwoordiging of de gang van “kapitalo-parlementarisme” richting “neofeodalisme”, dan is nu de tijd voor die persoon gekomen om te gaan experimenteren met de termen “cynisme” of “argwaan”. Vanaf november komt de italiaan Mario Draghi aan het stuur bij de Europese Centrale Bank. Een positie die hij overneemt van de fransman Jean-Claude “Bernanke” Trichet, zo besloten de wijze regeringsleiders van de EU. Draghi is econoom, bankier en…..ex-adviseur van Goldman Sachs. Niet geheel toevallig was de italiaan werkzaam op de derivatenafdeling op het moment dat Goldman Sachs Griekenland de Euro binnen fraudeerde. Maar daar heeft Draghi gelukkig niets mee te maken gehad. Zoals Italië compleet “schoon” slaagde als Euro-kandidaat. Het thuisland van ex-Goldman-man en nu ECB-president (en zoals bij de maffia en CIA: eens bij Goldman, altijd bij Goldman) is overigens hard op weg om zich (zeer voorspelbaar) bij de PIIGS te voegen. Tijd voor een Italiaanse (bank)bailout. In de kelders van de ECB worden de geldpersen al aangesloten en opgewarmd.

5 thoughts on “Goldman Sachs neemt ECB over

 1. De ECB is een ideaal vehikel om alle slechte schulden op de balans van de belastingbetaler te gooien. Laat dat maar aan hooggeplaatste bankmensen over. Alles onder het mom van ‘anders wordt het oorlog’.

  Fascinerend om te zien dat mensen lekker euro’s blijven houden ondanks dit soort mega rip-off. Tijd dat alternatieven zich aan gaan dienen (Bitcoin?).

 2. @democratus. Onder Trichet werd de ECB al een soort “bad bank”. Je hoeft geen genie te zijn om te voorspellen dat het ingrijpen in de staatsobligatiemarkt, en het opkopen van staatsleningen van banken geen uitzondering gaat worden.

 3. Toch prachtig dat wij het einde van het kapitalisme meemaken.

  Heel dit circus heeft amper iets met “kapitalisme” te maken. Eerder een soort neoliberaal staatscorporatisme.

  En verder vind ik dit een slechte evolutie, maar zowat elke evolutie die te maken heeft met de centrale banken is slecht de laatste jaren.
  En eigenlijk niet alleen de laatste jaren.

 4. “Baziel | 28-06-2011 08:22
  67395
  Toch prachtig dat wij het einde van het kapitalisme meemaken.

  Heel dit circus heeft amper iets met “kapitalisme” te maken. Eerder een soort neoliberaal staatscorporatisme.”

  Inderdaad! Alsof de elite voor een vrije markt is! Prffffff

  “Competition is a sin”, aldus Rockefeller.

Geef een reactie